Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

3.divisjon: Toppoppgjør spilles på nytt etter dommertabbe

NFF har bestemt at kampen mellom FK Eik Tønsberg og Follo må spilles på nytt.

Fredag kunne Østlandets Blad melde at toppoppgjøret mellom FK Eik Tønsberg og Follo i 3.divisjons avdeling 4 skal spilles på nytt. Det har NFFs doms- og seksjonsutvalg bestemt etter at Follo klaget på utvisningen av keeper Sander Østbye.

"Etter en helhetsvurdering har doms- og sanksjonsutvalget kommet til at den grove feilen med "overveiende sannsynlighet" hadde påvirkning på kampresultatet. Protesten til Follo er derfor tatt til følge. Kampen skal omberammes og spilles på nytt", heter det i uttalelsen fra Norges Fotballforbund.

Kampen kan vise seg å bli meget avgjørende i opprykksstriden i en meget jevn avdeling, hvor Eik og Follo er to av fire lag som kjemper om opprykk. Før det ble kjent at kampen skal spilles på nytt lå Fram og Follo øverst med 33 poeng hver, mens Eik og Pors følger like bak på 31 poeng. Nå mister Eik 3 av sine poeng, og må prøve å vinne dem tilbake mot Follo nok en gang.

Utvist på tilbakespill

Den kontroversielle situasjonen som nå gir omkamp skjedde etter 53 minutter, på stillingen 1-0 til Eik. Follos keeper Sander Østbye rotet på et tilbakespill, og holdt på å miste ballen til en Eik-spiss. Det ser fra videoen ut som det ender med at spissen kanskje (eller kanskje ikke?) toucher ballen slik at den havnet i Østbyes fang.

Dommer mente imidlertid at det var tilbakespill, og ga samtidig utvisning fordi han mente keeper forhindret en åpenbar målsjanse. Siden regelbruken er feil, og tilbakespill ikke skal gi utvisning, fikk dermed Follo gjennom sin anke hos NFF.

– Spissen deres tupper ballen rett i armene mine, noe som betyr at det ikke er noe regelbrudd i det hele tatt. Ti sekunder etter at han har vist meg det røde kortet, skjønner han at han har gjort en feil. Han beklaget så mye, men nektet å gjøre noe med det, sa keeperen til Østlandets Blad etter kampen.

For Eik må det være bittert om hele kampen skal spilles på nytt, siden de ledet 1-0 på tidspunktet den merkelige episoden skjedde.

Ikke første gang

Det er langt fra første gang dommerfeil i forbindelse med utvisninger gir omkamp. I 2016 måtte Kristiansund og Sandnes Ulf spille omkamp. Den gang ga dommeren gult kort til feil spiller hos KBK, og siden han hadde gult fra før, ble han dermed feilaktig utvist. Ulf snudde da 1-2 til 3-2 med en mann mer.

Samme år fikk også FK Tønsberg, forgjengeren til FK Eik Tønsberg, omkamp mot Fram Larvik, etter at dommeren unnlot å gi rødt kort til en Fram-spiller som hadde fått to gule. Det samme skjedde også i 4.divisjonsoppgjøret mellom Kvik og Munkholmen i Trondheim i 2007.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form