Internasjonale Jerv utfordrer om play off
De er det mest eksotiske innslaget i OBOS, og Jerv er et av to lag som spiller på naturgress. I år feires det 100 år med ball i Grimstad, og det med det beste selskap i kikkerten.
Grimstad er blitt målt til byen med flest soldager i året, og muligens er det årsaken til at spillere fra hele globusen har funnet frem til den idylliske sørlandsbyen som sin fotballdestinasjon.
Eller hva skal man si om samlingen Kapp Verde, Singapore, Ghana, Nigeria, Danmark, Nederland, Costa Rica og Spania?
-Vi prøver å være det mest eksotiske innslaget i OBOS, men etterstreber samtidig å være veldig beviste på både mennesketyper og spillerferdigheter vi henter til laget. Overgangen til norsk klima går stort sett bra, og det skal sies at de fleste av guttene er akklimatisert via mellomspill andre steder i Europa. Vi er godt representert på det internasjonale kartet, og kanskje spesielt offensivt i bana er det stort sett engelsk kommunikasjon går i under kamp, sier Jervs daglige leder Trond Christoffersen.
X-faktoren
Jerv spilte smått sensasjonelt playoff-finalen om en plass i Eliteserien høsten 2016 mot Mjøndalen, og har siden endt med rekka 13-13-12-11 i OBOS-ligaen. Grimstad-klubben har tanker om en ny tur opp å kjempe med de større klubbene om opprykket til Eliteserien. Det skjer med maks kvote på 9 utlendinger med internasjonalt pass, der flere av dem har spennende fotball-Cver.
-Det er vanskelig å konkurrere om lokale spillere her vi ligger. Derfor har vi også satset litt inn mot mangfoldet, samtidig som vi prøver å utvikle våre egne. Vi ser etter spillere med x-faktor som passer til måten vi ønsker å spille fotball på. Det første vi sjekker ut er personlighet og spillertype i jakten på å bygge en komplett spillerstall. Supporterne liker lokale spillere, men også den underholdende typen. Da er det underordnet om spilleren har vokst opp Levermyr eller Costa Rica, fortsetter Christoffersen.
Det er mye arbeide bak hver en signering.
-Vi har to trenere i Arne Sandstø og Andreas Hagen som gjør mye scouting, og som bruker mye tid på dialog gjennom nettverk over hele Europa for å finne det vi ser etter. Uansett må man ha litt flaks, men den prosenten skal være lavest mulig i kalkulasjon med å hente utenlandske spillere. Vi har brent oss på både feil spillertyper og egenskaper, men i det store og hele har vi fått inn mye som har hevet oss, sier Christoffersen.
I Covid19-tid er prøvespill vanskelig å få til. Hvordan jobber man da inn mot internasjonale marked?
-I fjor og så langt i år har vi brukt mye tid på å sjekke ut spillere gjennom videoer og ikke minst intervjuer for å finne ut hvilken type de er. Så handler det også om å stole på gode kontakter, utbroderer den daglige lederen.
Utfordreren
Treningene foregår på engelsk, og i bibelbeltet har man nå sett lyset. Også utenom kirketid. For myndighetene har flagget tillatelse for treningskamper i midten av april og seriestart 3-4 uker senere. Slik gir energipåfyll og mindre behov for lykke-medikamenter.
-Så lenge en får signaler om noe er det håp. Det verste er den perioden vi har hatt uten å vite. Internkamper er fint det, men det blir litt som å drive butikk uten å ha lov til å ha kunder. Gjennom det siste året har vi blitt eksperter på smittevern, og vi er spenna klare til å spille om poeng igjen, forteller Christoffersen.
Han er daglig leder i en klubb som feirer 100 år i 2021. Hva hadde passet bedre enn å toppe 2016-sesongen?
-Det ser bra ut med spillere på landslagssamling og her på feltet generelt. Vi gleder oss enormt til å komme i gang. I år skal vi være en utfordrer til de største og sterkeste. Med en skadefri tropp kan vi utfordre om en playoff-plass, og der er som kjent alt mulig å få til, sier Christoffersen.
Levermyr er naturgress. Kun to klubber i OBOS-ligaen har det underlaget som hjemmebane. Den daglige lederen drømmer om jubileum og sportslige høydepunkt hånd i hånd utover høsten 2021.
-Det hadde vært en perfekt sesong og et 100-års jubileum om vi kunne bydd publikum på kamper med noe ekstra i potten utover høsten hjemme på Levermyr. Det er under normale omstendigheter en veldig fin gressbane, selv om kanskje ikke alle kunstgress-lag vil dele den oppfatningen, avslutter Jervs daglige leder Trond Christoffersen.