Lukk søk

Lavere divisjoner

January 30, 2024

Hadde som mål å score flest mål i 3. divisjon - reiser til Færøyene: - Glade for å ha Emil her

Vindbjart-spissen Emil Grønn Pedersen blir nok en nordmann som reiser til færøysk fotball.

Foto med tillatelse: Vindbjart FK

- Ryktet om Emils kvaliteter sprer seg og nå får han prøve seg på øverste nivå på Færøyene, skriver Vindbjart på sin Facebook-side.

Emil Grønn Pedersen leies i første omgang ut fra 3. divisjonsklubben til 07 Vestur på den lille øya.

Der får spissen Steffen Landro som trener og landsmennene Filip Brattbakk og Kevin Egell-Johnsen som lagkamerater.

- Vi er glade for å ha Emil her og håper oppholdet blir en suksess for begge parter, skriver 07 Vestur på sin hjemmeside.

Norske innslag

07 Vestur har tidligere også hatt norske Julian Madsen som trener og ble opplevde store fremganger under tidligere Vålerenga-assistent Michael Schjønberg før han flyttet tilbake til Danmark i fjor sommer.

Da så den lille klubben fra Sørvágur igjen til norsk fotball, hentet inn tidligere Brann-trener Nilsen og endte på femteplass i ligaen der KI er suverene. Nå er det Steffen Landro som er sjef.

Da Emil Grønn Pedersen forlenget kontrakten med Vindbjart i vinter, satte han seg som mål å bli toppscorer i hele 3. divisjon i 2024. Den planen ryker nå.

Spissen har vært innom en rekke klubber og spilte for Frigg i Oslo før han vendte tilbake til Vindbjart sommeren 2019 hvor det ble 11 mål på 13 kamper.

Fotball-familie

I april 2021 fikk spissen sjansen i Start etter et vellykket prøvespill. Pedersen er sønn av tidligere Start-spiller Steinar Pedersen og barnebarn av Start-legenden Erik Ruthford Pedersen.

Han avsluttet sesongen på lån i Fløy og spilte også store deler av 2022-sesongen for 2. divisjonsklubben. Pedersen avsluttet Start-oppholdet i sommer og vendte da tilbake til Vindbjart og Vennesla.

Der ble det ti mål på ti kamper der Vindbjart til slutt endte på en sjetteplass i avdelingen som ble vunnet av Eik Tønsberg.

PS! En annen nordmenn som reiser til Færøyene er tidligere Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug. Han blir en del av KIs trenerteam som ledes av nordmannen Haakon Lunov.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form