Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Gladnyhet: Skal sende ALT fra Eliteserien til 4.divisjon

Fra 2023 skal alle kamper fra Eliteserien til 4.divisjon sendes direkte på nett.

Foto: Digitalsport

Fra og med neste år er det TV 2 som har overtatt rettighetene til norsk fotball. Torsdag slapp de en gladnyhet for alle som er glade i norsk fotball: I samarbeid med Amedia skal kanalen sende alle seriekamper på de fem øverste nivåene.

Avtalen betyr at TV 2 fortsatt skal sende Eliteserien alene fra 2023, mens både TV 2 og Amedia sender OBOS-ligaen, PostNord-ligaen, 3.divisjon, 4.divisjon, aldersbestemte landskamper og NM for menn på sine plattformer. I tillegg er de to mediehusene enige om en avtale som også gjelder for blant annet norsk håndball og ishockey.

Amedia har allerede sendt alt fra 2.divisjon og det meste fra 3.divisjon lenge gjennom Direktesport. Nytt fra neste år blir det at de har ambisjoner om å også sende kamper som spilles fra 4.divisjon direkte. Det blir fortsatt Direktesport som ble mediekonsertets plattform for idrett.

LES OGSÅ: Alle rykter og overganger i norsk fotball!

–  Dette er en perfekt match som kombinerer TV 2s sportsposisjon med Amedias sterke tilstedeværelse over hele landet. Dette er en god avtale for både Amedia og TV 2, men publikum og norsk idrett blir de største vinnerne. Dette sportstilbudet skal se dagens lys før neste sesong, og vi går nå i gang med forberedelsene, sier TV2s Olav T. Sandnes og Amedias Anders Møller Opdahl i en felles uttalelse.

Også NFF er glade for nyheten som ble sluppet denne uka.

– NFF er glad for at vi gjennom denne avtalen får en bred visning av kamper helt ned til 4. divisjon – noe som er unikt i norsk sammenheng. Vi er overbevist om at det vil bidra til å styrke fotballinteressen lokalt over hele landet. Avtalen sikrer også en bred distribusjon av aldersbestemte landskamper, noe som er viktig for NFF og mange ute i Fotball-Norge som ønsker å følge våre største talenter, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i pressemeldingen.

Rettighetene for norsk fotball er hos TV 2 fra 2023 til og med 2028.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form