Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2021

Før PostNord-runden: - Vi har fått dårlig betalt

Brattvåg-trener Renè Skovdahl var lite fornøyd med eget lags prestasjon sist, men den tidligere Brøndby, Molde og Cardiff-treneren mener sunnmøringene hadde fortjent å stå med 6 poeng mer enn tabellen viser.

Brattvåg står med 4 poeng i avdeling 1 foran søndagens hjemmekamp mot nest-jumbo Fløya. Tromsø-gjengen har 1 poeng på sine fem første kamper.

Det er faktisk like høy poengsaldo som korona-sesongen 2020, der Fløya berget plassen fordi Norsk Tipping-ligaen aldri kom i gang med sin sesong. Brattvåg på sin side endte på en klubbhistorisk høy sjetteplass på nivå 3. Laget fra nordre del av Sunnmøre har blitt bedre og bedre plasseringsmessig siden opprykket fra Norsk Tipping-ligaen i 2017.

Derfor er man skuffet over seriestarten i årets sesong. 0-2 hjemme mot Asker, 2-2 i Tromsdalen, 3-1 hjemme mot Florø, 4-5 borte mot Kongsvinger og senest 0-2 på Eidsvold. Den siste prestasjonen var direkte svak.

- Det er totalt uakseptabelt, og vi så slitne ut. Det må i så fall være mentalt, for fysisk skal det tette kampprogrammet være likt for både oss og Eidsvold Turn. Vi mangler sluttprodukt og får aldri satt vårt press-spill. Da taper vi fortjent, sier BIL-trener Renè Skovdahl til lokalavisa Nordre.

Fotball mye marginer

Den tidligere assistenten til Manchester United-trener Ole Gunnar Solskjær og sønn av Brøndby-legende Ebbe, er klar på at Brattvåg har levert mye bedre prestasjoner enn hva de har fått betalt i poeng.

- Vi hadde fortjent 5-6 poeng mer enn hva vi har fått, for vi var det beste laget mot både Asker og Kongsvinger. Om vi hadde prestert som i de to kampene, hadde vi vunnet mot Eidsvold. Trolig mot de fleste andre laga i serien også. Fotball er dessverre ikke alltid rettferdig, og spillet har en rekke tilfeldigheter i seg. Det skal uansett ikke være noen bortforklaring for at vi bare står med 4 poeng hittil, sier BIL-trener Skovdahl videre til avisen.

Brattvåg skapte knapt noe som lignet en målsjanse på Myhrer stadion onsdag. Forklaringen ligger trolig i spillernes hode.

- Jeg har sett dette før i større ligaer med Brøndby, Molde og Cardiff. Etter en stor kamp, som Kongsvinger var for oss, faller prestasjonen gjerne i kampen rett etter. Vi har med mennesker å gjøre. Så er det selvsagt synd at ikke alle spillerne skjønner at Eidsvold-kampen var minst like viktig som den på Gjemselunden, sier Skovdahl til slutt.

Toppkamper

Den sjette serierunden i avdeling 1 byr på to spennende toppoppgjør. Kvik Halden tar i mot Hødd, og Asker er vertskap for Alta. Et Kongsvinger på revansje-jakt for det sure tapet i Halden senest, er nok topp motiverte for å påføre jumbo Florø deres sjette strake tap. Samtidig jager Tromsdalen sin tredje strake hjemme mot Eidsvold, og Moss det samme hjemme mot Bærum. Mandag er Senja gjester i Oslo mot Vålerenga2.

I avdeling 2 er det lengre mellom overskriftene, men viktige poeng i potten er det selvsagt uansett.

Sotra - Vard Haugesund

Levanger -Øygarden

Notodden -Arendal

Fløy -Skeid

Nardo - Kjelsås

Fram Larvik -RBK 2

Egersund - Odd 2

Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form