Lukk søk

Lavere divisjoner

January 6, 2022

Før avspark: Briskeby-fest, Florø-trøbbel og opprykkskamp

Obos-ligaen er tilbake! I tillegg spilles det en rekke viktige kamper nedover i divisjonene der innspurten de neste ukene skal avgjøre opp- og nedrykksstriden.

Foto: Digitalsport

Eliteserien:

Lillestrøm - Kristiansund

Den sjette lørdagskampen på rad for LSK! Oppgjøret er også en skikkelig toppkamp selv om LSK har tapt sine to siste kamper. Kun fire poeng skiller opp til nettopp KBK på tredjeplass. Geir Bakke håper å ha flere spillere tilbake fra skade her, men tror ikke Mads Hedenstad Christiansen, Kaan Kairinen og Gjermund Åsen alle blir klare. Christiansen har ikke spilt for LSK på seks uker etter at han brakk håndleddet på landslagssamling, men kan være tilbake her. Pål André Helland melder seg startklar. Fredag ettermiddag var det solgt snaue 5000 billetter til oppgjøret i en serierunde hvor det mobiliseres voldsomt for å fylle tribunene igjen. To busser er også på vei fra Kristiansund.

LSKs tre siste kamper:

Odd - LSK 2-3
LSK - Tromsø 1-2
Sarpsborg - LSK 2-1

KBKs tre siste kamper:

KBK - Haugesund 3-2
Brann - KBK 3-1
KBK - Rosenborg 1-0

Odds:

Norsk Tipping: 2,05 - 3,60 - 3,25
Coolbet: 2,00 - 3,70 - 3,85

Vårt tips: U

Obos-ligaen:

HamKam - KFUM Oslo

Kamerater mot kamerater i den såkalte Kamerater-kampen på Briskeby! HamKams spleiselag har blitt en suksess i byen som nå virkelig begynner å få troen på Eliteserie-spill i 2022. Alle som har bidratt i kampanjen kommer gratis inn, og det snakkes om opp mot 5000 tilskuere der blant andre Marius Skjelbæk, Freddy dos Santos og John Brungot-karakteren Tina Dalen kommer for å underholde. Luken ned til Jerv på sjuendeplass er nå på hele sju poeng, og det må en liten kollaps til dersom dette ikke skal gå veien for Kjetil Rekdals menn. KFUM-trener Jørgen Isnes har også sett på tabellen og konkluderer med at HamKam rykker opp. Her må han klare seg uten lagets store dirigent, Stian Sortevik, som har brukt landslagsoppholdet til å legge opp.

HamKams tre siste kamper:

HamKam - Jerv 3-1
HamKam - Sandnes Ulf 3-1
Aalesund - HamKam 1-1

KFUMs tre siste kamper:

KFUM - Grorud 2-0
Strømmen - KFUM 1-1
KFUM - Stjørdals-Blink 1-0

Odds:

Norsk Tipping: 1,52 - 4,10 - 5,20
Coolbet: 1,65 - 4,35 - 4,90

Vårt tips: H

PostNord-ligaen:

Florø - Brattvåg

Er dette siste sjanse for Florø? Sesongen har vært blytung for trener Goncalo Pereira, som her møter gamleklubben, og hans mannskap i vest. Laget kom skjevt ut, gjorde en rekke endringer i troppen i sommer, men har nå 11 poeng opp til trygg grunn fem runder før slutt. Sergio Francisco Uolu, en av de nye spillerne, ble utvist mot KIL forrige hjemmekamp, men er tilbake her. Nå må Lars Yonas Larsen sone for gule kort. Brattvåg brukte midtuken til å spille treningskamp mot Aalesund der det ble tap 3-1. Emil Dahle og Juan Manuel Cordero Santana sto over der med skader, men har spilt samtlige serieminutter denne sesongen og håper å bli klare til Florø-kampen.

Florøs tre siste kamper:

Vålerenga 2 - Florø 3-2
Florø - Kongsvinger 0-5
Kvik Halden - Florø 3-2

Brattvågs tre siste kamper:

Brattvåg - Tromsdalen 3-2
Fløya - Brattvåg 4-3
Brattvåg - Kongsvinger 0-4

Odds:

Norsk Tipping: 4,20 - 3,95 - 1,58
Coolbet: 3,95 - 4,20 - 1,73

Vårt tips: B

Norsk Tipping-ligaen:

Ørn Horten - Oppsal

Med to råsterke borteseirer mot de to argeste opprykkskonkurrentene har Ørn overtatt serieledelsen i 3. divisjon avdeling 2. Særlig borteseieren i lokaloppgjøret mot Eik foran nesten 2000 tilskuere var av det råsterke og dramatiske slaget der poengene ble sikret først etter en strafferedning på overtid. Ørn og Eik står da begge med 23 poeng tre runder før slutt. Oppsal, Kråkerøy og Follo skal være overkommelig motstand for de brune fra Horten mens Ronny Johnsens Eik skal opp mot FFK 2, naboen Flint og Hønefoss. Spesielt nok har Ørn full pott på seks bortekamper denne sesongen, men hjemme i Lystlunden har laget kun vunnet én av fire kamper. Det må rettes på dersom det skal bli 2. divisjonsspill i 2022.

Ørns tre siste kamper:

Ørn - Pors 0-0
Hønefoss - Ørn 1-4
Eik Tønsberg - Ørn 1-2

Oppsals tre siste kamper:

Oppsal -Kråkerøy 3-2
Halsen - Oppsal 1-0
Oppsal - Sarpsborg 2 1-1

Odds:

Norsk Tipping: 1,35 - 4,80 - 5,80
Coolbet: 1,45 -5,30 - 4,95

Vårt tips: H

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form