Lukk søk

Fantasy

September 1, 2022

Fantasy: Rundens lag uke 3

Et vanskelig kapteinsvalg og flere stjerner som trolig står over gjør valgene vanskelige.

Foto: Digitalsport

2.påskedag betyr full runde i Eliteserien! Med 7 kamper kl. 18.00 og Bodø/Glimt - Vålerenga senere betyr det at vi får vite 14 av 16 lagoppstillinger før fristen går ut kl. 17.00. Dermed anbefales det å være pålogget når lagene kommer kl. 16.45 for å sette opp laget sitt best mulig fram til mandagens runde.

Runde 2 ble for mange, meg inkludert, en elendig runde. Så godt som ingen av de mest populære spillerne samlet sammen særlig mer enn 1- eller 2-poengere, og det var nesten bare managere som hadde satset på Lillestrøm (og spesielt Pål André Helland med sine 14 poeng) eller som har Martin Linnes som kunne juble noe særlig. Nå er det på tide å slå tilbake.

Denne sesongen tilbyr Coolbet odds på flere H2H-dueller i Eliteserien Fantasy hver eneste runde for å gi økt spenning rundt spillet.

Her er helgens dueller hos Coolbet:

Sist uke skrev jeg om de kommende dobbeltrundene. De fleste vil kunne stille ok til runde 3 nå, og dermed handler det egentlig om å planlegge bytter og chips inn mot runde 4 og 5.

Det er ingen fasit på hva som er best her, for det avhenger veldig mye av hvilke spillere du har allerede, og hvilke muligheter du har til å bytte til deg de viktigste spillerne. Men det er vanskelig å ha stablet på beina et lag som står godt både i runde 4 og runde 5, så trolig vil veldig mange bruke "Rik onkel" i en av disse rundene.

For de aller fleste er det mest aktuelt i runde 5, hvor fire lag har dobbeltrunde (Molde, Viking, Odd og Strømsgodset). Men for de av oss som ikke har spillere fra Lillestrøm eller Aalesund, de to lagene med dobbeltkamp i runde 4, og som samtidig har mange fra lagene med dobbeltrunde uka etter, er det mest aktuelt å bruke den neste helg.

Alternativet er å bruke bytter nå på å få inn formspillere. Der er det to navn som vil friste mange. Det første er Pål André Helland (MID, 8.1). Og selv om formen hans virker å virkelig være til stede, så frister det ikke veldig å ta ham inn før mandagens bortekamp i Molde, en av sesongens aller vanskeligste kamper. Form vs kampprogram er en evig fantasy-diskusjon, og det er ulike synsvinkler her. Selv er jeg nok blant de som tar veldig hensyn til kampprogram, og dermed er det uaktuelt å ta inn en skadeplaget Helland før en så vanskelig kamp. Til runde 4 skal han selvsagt inn, men å vente til da lever jeg fint med.

Og OBS: Det er langt fra sikkert at Helland starter i Molde! Det er en bra sjanse for at trønderen hviles fra start borte mot det som en gang var erkerivalen.

En annen formspiller som frister å få inn er Zlatko Tripic (MID, 9.6), som har scoret begge Vikings mål så langt, og som ser virkelig giftig ut offensivt. Her er det igjen et spørsmål om hvilke chips som skal brukes når. Med Odd (B) og Bodø/Glimt (H) i runde 3 og 4 mener jeg at det ikke er ekstrem hast å få ham inn for alle som har planlagt å bruke "rik onkel" i runde 5. Men igjen, om man går blindt på form og tenker mindre på kampprogram, så kan det også være et godt tidspunkt å møte Bodø/Glimt (som Viking for øvrig også møter i cupen i midtuka).

FORMSPILLER: Zlatko Tripic kommer trolig skliende inn på mange lag de kommende ukene. Foto: Digitalsport

For de som skal bruke "rik onkel" i runde 5, men ikke har Sigurd Haugen (ANG, 7.5) inne, er det et veldig logisk bytte å kunne gå for allerede denne runden. Med Tromsø hjemme mandag og påfølgende dobbeltrunde er det en spiller som uansett må inn i runde 4, og som har en fristende kamp nå.

Med andre ord: Bruk byttene du har til gode nå for å sette opp en best mulig plan for runde 4 og runde 5. To runder som kan skille mye mellom de som har forberedt seg godt og de som blir tatt på senga.

Kaptein runde 3

Kapteinsvalget i denne runden er langt fra enkelt. Veton Berisha og Zlatko Tripic har en vanskelig bortekamp mot Odd. Likevel tror jeg Berisha fort viser seg å være den som blir mest valgt som kaptein, først og fremst siden veldig mange eier ham, og fordi det er usikkerhet rundt mange andre naturlige kapteinsvalg.

Bodø/Glimt og Molde er rundens to største oddsfavoritter, men møter tross alt lag som er spådd å havne godt oppe på tabellen i Vålerenga og Lillestrøm. For Glimt er også kapteinsalternativene få denne runden. Amahl Pellegrino er høyst usikker (var ikke kampklar mot Roma torsdag), Ola Solbakken er ikke 100% og Ulrik Saltnes virker ikke helt å være i storform. Runar Espejord har verken imponert nok eller har sikre minutter med Victor Boniface som konkurrent, så kaptein fra den regjerende seriemesteren frister ikke veldig.

I Molde er det heller ikke åpenbart. Ola Brynhildsen er eid av klart flest, men er uten målpoeng så langt. Og er egentlig minuttene hans sikre nok nå som både Eirik Ulland Andersen og Markus Kaasa har tatt godt vare på mulighetene de har fått som innbyttere? For min del er Magnus Wolff Eikrem inn på laget et trolig trekk for å forberede meg til runde 5, og om han starter som spiss mot Lillestrøm blir han nok fort min kaptein mandag.

Trolig vil det være god spredning på hvem som får kapteinsbindet denne runden. Kristian Eriksen og HamKams hjemmekamp mot Sandefjord vil nok friste mange. Alioune Ndour (Haugesund) er eid av under 1.0%, men kan være et ordentlig langskudd når de møter Strømsgodset hjemme. Sigurd Haugen har ikke scoret i serien ennå etter 15 mål i vinter, men har sett farlig ut. Kan Tromsø (H) være kampen å sjanse på AaFK-spissen?

For min del ender jeg trolig på Eikrem. Berisha som andrevalg, selv om Odd borte ikke er noen enkel oppgave.

Rundens lag runde 3

De fleste offensive spillerne er nevnt over. Berisha og Tripic må med, og Eikrem (som ble hvilt fra start i Drammen sist) var strålende med to mål i cupsemifinalen for halvannen uke siden. Badou er en luring, og jeg velger å gå uten Bodø/Glimt-spillere, selv om de oddsmessig er den største favoritten denne runden. Mange slitne bein og hoder. Hugo Vetlesen den nærmest å komme med derfra, men jeg tok Badou med denne runden istedet.

Ok hjemmekamper for HamKam, Jerv og Aalesund gjør at de lagene får 3/4 plasser defensivt.

Her er mitt lag for denne runden:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form