Lukk søk

Fantasy

September 1, 2022

Fantasy: Rundens lag uke 2

Les hvorfor dobbeltrunder gjør at bytter må planlegges nøye allerede nå!

Foto: Digitalsport

En runde er unnagjort, og sesongen for tidlige konklusjoner er i gang. Er Tobias Børkeeiet og Alexander Ruud Tveter plutselig spillere man må ha?

SE RUNDENS LAG NEDERST I ARTIKKELEN!

En av de mest fristende tingene når man spiller fantasy er å kaste ut alle spillerne man hadde forhåpninger til i runde 1, men som underpresterte eller havnet på benken. Men å være følelsesstyrt og impulsiv er sjelden en god resept på å lykkes. Og i denne saken skal jeg skrive litt om hvorfor det er ekstremt viktig å planlegge byttene godt allerede nå.

Denne sesongen tilbyr Coolbet odds på flere H2H-dueller i Eliteserien Fantasy hver eneste runde for å gi økt spenning rundt spillet.

Her er helgens dueller hos Coolbet:

Det kan selvsagt være dårlig nytt for deg som allerede har gjort et bytte. For med mindre laget ditt var et takras allerede fra start, så trengs byttene for å stille best mulig rustet til to viktige uker: Runde 4 og runde 5.

At fire lag har dobbeltkamper i runde 5 har allerede vært kjent. Det som nå er nytt, etter at Lillestrøm ble klare for spill i Europa denne uka (siden Strømsgodset-triumf i cupen var det eneste som kunne ødelegge), er at lagets hjemmekamp mot Aalesund trolig blir flyttet fram til cupfinalehelgen eller midtuka etter.

Dermed vil Lillestrøm og Aalesund som eneste lag få dobbel kampuke i runde 4.

Her er lagene med doble kampuker og lagene de møter:

Runde 4

Lillestrøm: Haugesund (H), Aalesund (H).

Aalesund: Odd (B), Lillestrøm (B)

Runde 5

Molde: Viking (H), Odd (H)

Odd: Sarpsborg 08 (B), Molde (B)

Strømsgodset: Rosenborg (H), Viking (B)

Viking: Molde (B), Strømsgodset (H)

Med andre ord er det to påfølgende uker med doble kamper for noen. Spesielt Lillestrøms dobbel er særdeles fristende i runde 4, mens man må ha en god plan for å stille sterkt i runde 5.

Så hvordan løser man dette? Her er det ingen eksakt fasit. Det handler også om hvilke spillere man allerede har inne. Mange har for eksempel inne Vetle Dragsnes (LSK) og Sigurd Haugen (AaFK), noe som gir en ganske enkel vei mot et slagkraftig lag i runde 4, hvor det da bør fylles på med flere fra LSK. Pål André Helland, Gjermund Åsen, Holmbert Fridjonsson eller enda en defensiv spiller? Det svaret er ikke helt åpenbart ennå, men her kan man vente og se hvordan Lillestrøm ser ut de neste to rundene.

Sitter man allerede ok på spillere fra LSK og Aalesund (her trenger man kanskje ikke flere enn Sigurd Haugen uansett, eventuelt Simen Bolkan Nordli), så må det være nærliggende å bygge et lag mot runde 4, og så bruke rik onkel i runde 5.

For i utgangspunktet ser runde 5 ut som en optimal runde å bruke rik onkel, for her vil man egentlig ha mange dyre spillere som man ellers ikke får råd til. Ola Brynhildsen, Magnus Wolff Eikrem og Kristoffer Haugen fra Molde, Veton Berisha, Shayne Pattynama og Zlatko Tripic fra Viking, Espen Ruud og Tobias Lauritsen fra Odd, og så må en Godset-spiller eller to på (Lars-Jørgen Salvesen, Tobias Lauritsen, Fred Friday?). Det høres dyrt ut.

Chips i runde 4 og 5?

Mange er redd for å svi av for mange chips tidlig. Det er forståelig, og undertegnede tapte mange plasser da jeg ikke holdt lengre igjen på mine i koronasesongen 2020, hvor utsatte kamper gjorde det til en dobbel kampuke-fest på slutten. I år blir det neppe sånn. Cupen tar ferie etter 3.runde i juni, og kamper er allerede flyttet for europacupkamper (som gjør at vi får dobbeltkamper nå). Korona er heller ikke, får vi tro, en faktor slik den har vært i to sesonger.

Med andre ord er det lite som tyder på at det blir et renn av dobbeltrunder utover sesongen, og at runde 4 og runde 5 da er runder hvor man bør bruke chips. Hvilke og hvor mange avhenger av mange faktorer.

Som med alt annet i Fantasy handler det om hva du allerede har på laget. For min del så sitter jeg uten spillere fra Aalesund og Lillestrøm, mens jeg allerede har totalt 7 fra Viking/Odd/Molde. Det gjør at jeg lett kan navigere meg til et sterkt lag i runde 5, og så bruke enten spissrush eller to kapteiner som chips der. Samtidig "må" jeg da nesten bruke rik onkel i runden før, siden sjansen på å sitte uten å være godt dekket med 3 fra LSK + Sigurd Haugen da er for stor.

Det kan kjennes litt unødvendig å bruke en så sterk chip som "rik onkel" bare når to lag har dobbeltrunde, men det er runden etter som bidrar til å gjøre det til en tøff vurdering. Ulempen ved å gå for eksempel "to kapteiner" i runde 5 (Eikrem og Berisha er nærliggende) er at jeg da vil mangle spillere som Tripic, Ruud og Linnes, som alle har et høyt poengtak i denne runden.

En ting som teller for "rik onkel" i runde 4 er at kampene Rosenborg - Molde og Viking - Bodø/Glimt ikke gjør det veldig fristende å sitte på mange fra de aktuelle lagene. Samtidig er det Vålerenga - Jerv, og muligheten til å få inn Aron Dønnum og Osame Sahraoui, som få vil sitte med, er forlokkende mot slik motstand.

Her er det med andre ord mye å ta inn. Det viktigste er at man uansett ikke må gjøre forhastede bytter nå, men legger en plan mot å stå sterkt i runde 4 og 5, som blir viktige runder hvor de som planlegger godt kan gjøre det sterkt.

Rundens lag uke 2

Så over til denne ukas "rundens lag". Lillestrøm har Jerv på hjemmebane, og jeg velger å kjøre inn tre spillere og putte kapteinsbindet her. Haugesund så skrekkelige ut i serieåpningen, og det gjør at jeg også fyller på fra Vålerenga. Også Viking, som var solide sist, er vanskelige å unngå når de møter Aalesund hjemme, selv om sunnmøringene også hadde en frisk serieåpning. Så må en formspiller som Kristian Eriksen nesten med uansett.

Forrige rundes lag leverte 50 poeng. Pellegrino som kaptein var ok tre

Her er mitt lag for denne runden:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form