Lukk søk

Fantasy

September 1, 2022

Fantasy Eliteserien: Hvilke lag bør prioriteres?

Runde 7 er den første i en hektisk kamprekke. Se hvilke spillere vi vil ha inn på laget!

Foto: Digitalsport

Se rundens lag nederst i saken.

Vi har allerede kommet oss til runde 7 i Eliteserien Fantasy. Sist uke skrev jeg om hvordan mitt Wildcard kunne se ut. Denne runden skal vi se litt mer på formlagene, og om du bør hoppe på eller droppe spillere derfra.

Coolbet har Fantasy-odds hver runde i år!

Her er helgens dueller hos Coolbet:

Haugesund er tilbake

Et spørsmål er om man bør hoppe på lagene som viser stigende form. Haugesund og Strømsgodset er to veldig gode eksempler. I starten av sesongen så begge lagene særdeles lite fristende ut, men etter et par gode runder begynner mange å se den veien nå.

Haugesund har gått fra å se ut som et nedrykkslag til å vinne 2-0 og 4-0 over to andre lag som sliter. Badou (MID, 8.1) har, med 3 mål og 3 målgivende så langt, seilt opp som en høyaktuell kandidat til å dyttes inn på midten, mens Christos Zafeiris (MID, 5.4), Egil Sandvik (KEE, 5.4) og faktisk Alexander Søderlund (ANG, 7.4) ser ut som spillere man kan vurdere å ta inn nå.

For min del er det ikke kjempeaktuell nå, mest på grunn av kampprogrammet. Bodø/Glimt hjemme søndag og så Rosenborg i Trondheim torsdag er ikke akkurat de to matchene man ønsker seg etter å ha tatt inn en spiller. Fra runde 9 venter Aalesund (H), Tromsø (B), Viking (H), Jerv (B) og HamKam (H), og med unntak av rogalandsderbyet er det en ganske flott kamprekke.

Så er det selvsagt en forskjell fra om man sitter med wildcard, eller om man har ett bytte. For de førstnevnte kan det gi mening å ta inn Badou nå. For de som har et decent lag og skal bytte én spiller ville jeg sett en annen vei før denne runden. Slik er det også med neste lag.

Strømsgodset holder tett

Strømsgodset har, for første gang siden de sikret gullet i 2013, holdt nullen i 3 kamper på rad. Etter grusomme 0-5 for Sandefjord har drammenserne gått litt tilbake til enklere, tydeligere 4-3-3, og har sett veldig bra ut.

Johan Hove (MID, 8.3) har 3 mål, forsvarerne Lars Vilsvik (5.0) og Gustav Valsvik (5.0) seiler opp som mulige kjøp, og på topp har Lars-Jørgen Salvesen (ANG, 8.9) blitt et førstevalg. Scoret og hadde assist sist.

Men for meg er det samme problemet her som med Haugesund: Den kommende uka skal de møte Vålerenga (H), Bodø/Glimt (B) og Viking (H). Selv om både Salvesen og Hove helt sikkert kan skape noe også her, er det virkelig ikke et kampprogram man ønsker seg om man skal kjøpe en spiller nå.

Her er vi inne på en viktig skillelinje mellom strategier. Noen ser veldig mot form, og har både Badou, Hove og andre av de nevnte høyt på lista, mens andre av oss ser langt mer mot teminlistene.

Ser man på oddsen, får man nå rundt 4 i odds på FKH i første kamp, og over 5 i odds på Lerkendal. Strømsgodset er pr nå liten favoritt mot Vålerenga (2.50), men seiersoddsen i Bodø er over 7, og mot Viking kommer de høyst trolig ikke til å være favoritt.

Er RBK tilbake?

Et lag det har vært vanskelig å la seg blende av er Rosenborg. Skal vi friskmelde dem etter 3-0 over Sandefjord 16.mai? Det er selvsagt altfor tidlig. Samtidig meldte Stefano Vecchia (MID, 10.3) seg på igjen. 2 mål, det ene på straffe, og alle fantasy-managere ble minnet på hvor fantastisk svensken kunne være i fjor. Problemet her er åpenbart minuttene. Både fordi han over hangler og må stå over kamper, men også fordi han byttes ut halvveis i 2.omgang når han først spiller.

Et middels program nå, og at 3 av 4 neste er borte teller i mine øyne mot å gå mot RBK. HamKam (B), Haugesund (H), Vålerenga (B), Lillestrøm (B), så Kristiansund (H) og Viking (B) gir ikke mange nok kamper hvor jeg virkelig har lyst til å ha en Rosenborg-spiller, spesielt med tanke på at de er høyt priset.

Men la det være nevnt med en gang! Fra runde 13 til runde 20 har RBK et helt fantastisk kampprogram, hvor de bare møter lag fra nedre halvdel. I denne perioden kommer Vecchia og co. til å stå høyt på min ønskeliste.

Se mot Sarpsborg?

Nettopp strategien nevnt over gjorde at jeg tok inn 2 spillere fra både Odd og Sarpsborg 08 da jeg brukte wildcard sist runde. Odd ga ikke akkurat umiddelbar belønning, og har sett skremmende svake ut noen runder. Så selv med Jerv (B), Sandefjord (H) og HamKam (B) i de tre neste er det nok et lag få er lystne på å kjøpe spillere fra nå.

Sarpsborg 08 tapte på Åråsen uten at de trenger å skamme seg. Det var helt enkelt et ganske bra lag som tapte for et veldig godt lag. Jeg skrev om Sarpsborg 08 sist, og er helt overbevist fortsatt om at de kan gi god avkastning. Programmet med Aalesund (H), Molde (H), Jerv (B), Strømsgodset (H), HamKam (B), Sandefjord (H) de neste seks ser fortsatt flott ut.

Jonathan Lindseth (MID, 8.4), Tobias Heintz (MID, 7.6), Mikkel Maigaard (MID, 8.1) og Guillermo Molins (ANG, 8.1) ligger alle høyt på statistikkene for produserte målsjanser for andre eller seg seg. Lindseth har færrest fantasy-poeng av de fire så langt, men er den desidert sikreste på antall minutter. Heintz har vært bra, men har kun én gang spilt mer enn 66 minutter så langt.

Defensivt har ingen plukket spesielt med poeng så langt. Joachim Thomassen (5.4) var god i fjor, men har slitt med en skade en stund nå. Erstatter Joachim Soltvedt (5.0) kan være en budsjettløsning, men har ikke imponert meg nok, og har uansett plassen på lånt tid. Bjørn Inge Utvik (5.0) heldig som ikke ble utvist sist, men har tidligere vært en bonusmagnet. Løsnet også et par skudd fra 25 meter mot lavtliggende Odd. Sammen med back Eirik Wichne (5.4), som også fikk en stor sjanse på Åråsen, eneste aktuelle defensivt. Sistnevnte imidlertid usikker nå.

Det er ikke sikkert det betaler seg. Men over de neste 6 rundene er jeg så trygg det er mulig å være på at S08 er et bra lag å se mot i fantasy. Så gjelder de å velge riktig spiller(e).

Viking og Lillestrøm

Det er ikke akkurat som at de neste avsnittene er kvantefysikk, men det må åpenbart nevnes; Lillestrøm og Viking ser begge ut som virkelige topplag også i 2022. Mange har allerede kommet seg på med flere spillere fra begge lag, og om du ikke har det kan du fort havne langt i bakevja nå.

Viking har da også et meget fordelaktig program de neste fem rundene, før Rosenborg (H) og Lillestrøm (B) gir hakket større utfordringer. Lillestrøm har litt mer ugreit. På de 8 neste rundene er de 5 bortekamper, mens hjemmekampene er mot Vålerenga, Rosenborg og Viking. De kommer fortsatt til å plukke bra med poeng, men poengsnittet (2.42) så langt blir høyst trolig en del lavere de neste par månedene.

Når det gjelder LSK, så vil mange uansett ha en forsvarer. La det da være sagt; Vurderer du Igoh Ogbu (5.3), tror jeg det kan være verdt å "gamble" med hakket billigere Espen Garnås (5.0) eller Tom Pettersson (4.9). Alle har levert solid, og selv om Ogbu har flest offensive poeng så langt, så er spesielt Garnås en enda større trussel over lengre tid.

Rundens lag runde 7

Molde er rundens desidert største favoritt hjemme mot nabo Kristiansund. Oddsmessig er Sarpsborg 08 og Bodø/Glimt nå de nest største favorittene, mens alle andre kampene er ganske jevnt priset. Rosenborg, Viking og Lillestrøm er favoritter i sine bortekamper, mens Strømsgodset - Vålerenga og Jerv - Odd er ganske jevne.

Det gjør at 3 Molde-spillere, kombinert med et par formspillere, danner grunnlaget for rundens lag i runde 7.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form