Lukk søk

Fantasy

April 4, 2023

Fantasy Eliteserien: Årets vanskeligste kapteinsvalg

Runde 21: Mange bruker siste wildcard nå. Se hvilke spillere du bør hente og hvilke som må unngås!

Foto: Digitalsport

Ny uke, nye muligheter! Sist uke skrev jeg at det var på tide med wildcard. Og i all beskjedenhet må tipsene sies å ha vært gode sist uke. For Osame Sahraoui slo til som ventet, og sammen med kapteinsvalget mellom Casper Tengstedt og Amahl Pellegrino var det én av to nøkkelavgjørelser sist helg.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

For de som ikke brukte wildcard sist (eller enda tidligere) bør det være høyaktuelt denne helgen. Men samtidig er dette en runde hvor det er usedvanlig vanskelig å bestemme seg for kaptein. I denne artikkelen tar jeg opp hvem man bør gå for denne helgen.

Coolbet har Fantasy-odds hver eneste runde!

Her er duellene for runde 21:

Pellegrino ut?

Vanligvis er kapteinsvalget så ukomplisert som at det aldri vil være feil å sette bindet på Amahl Pellegrino. Men etter at han måtte gi seg med en hamstringskade i "seriefinalen" mot Molde sist helg er det åpenbart at det ikke er så rett fram.

At han ikke var med til Nederland torsdag gjør det åpenbart vanskelig å ha tro på 90 minutter i det nordnorske oppgjøret mot Tromsø søndag. Det spørs om vi får noen klare svar på om han spiller eller ikke før deadline. Den er 15.00 lørdag (merk tiden!), altså 27 timer før Glimts kamp.

Med mindre det kommer en veldig tydelig nyhet om at han definitivt er kampklar er det uaktuelt å sette bindet på ham. Joda, man har visekaptein i tilfelle det blir 0 minutter, men det er også en fare for at han forsøker seg uten å spille mange minutter.

Et relatert spørsmål er om man skal selge ham eller ikke? Nei, mener jeg. For det første er det mange som har kjøpt ham billigere enn han er nå (selv om prisen er på vei ned). For det andre er han trolig tilbake om ikke altfor lang tid. De fleste har trolig muligheter til å stille 11 spillende spillere selv uten ham, og det er dumt å bruke to bytter på å ta ham ut og så inn igjen snart.

Sahraoui syk?

En annen mann som mange kunne tenke seg som kaptein er nok formsterke Osame Saharoui. En nytelse å ha ham inne sist helg mot Lillestrøm. Men etter å ha misset treningene både onsdag og torsdag med sykdom er jeg skeptisk til å gi ham bindet i helgen.

En annen faktor er at selv om Kristiansund er tabelljumbo, så mener jeg (og de underliggende tallene) at nordmøringene er bedre enn poengfangsten viser. En halvsyk (?) Sahraoui på bortebane mot et poengdesperat KBK er ikke umiddelbart superfristende. Så er det også en faktor at han før det ble 2 mål mot Viking hadde fem bortekamper på rad uten målpoeng.

I full form hadde jeg nok uansett vurdert Sahraoui sterkt her. Det er først og fremst sykefraværet som gjør at jeg ikke helt våger å gå dit nå.

Et relatert spørsmål er om de som ikke har Vålerengas ballkunstner skal hente ham nå. Med mindre det kommer nyheter om at han ikke er med søndag; Ja, selvsagt skal han på! KBK (B), Sandefjord (H) og Strømsgodset (H) er tross alt en nydelig trippel for en så god og formsterk spiller.

Rotasjon i Molde?

Molde er rundens desidert største favoritt når den trolige seriemesteren, som imponerte stort i Bodø sist helg, møter bunnlaget Jerv borte. Det gjør også at en Molde-spiller trolig er det beste kapteinsvalget.

Om vi bare hadde visst hvem som starter da. For denne kampen kommer klemt inn mellom europakampene mot Gent og Djurgården. Og når mannen mange ville tittet mot, David Fofana, sto over på grunn av sykdom tirsdag, gjør det kabalen enda vanskeligere.

Å fått vite Moldes startoppstilling denne runden hadde vært gull verdt. Selv kunne jeg vært troende til å gjøre Pellegrino til Magnus Wolff Eikrem (som startet på benken torsdag), for playmakeren er et verdig kapteinsvalg denne helgen.

Det blir vanskelig å gå til Fofana nå når han sto over torsdag med sykdom. Er han kampklar igjen? Hvor mange minutter blir det?

Ofkir leverer hjemme!

Når usikkerheten rundt antall minutter er det store spørsmålet rundt Pellegrino, Sahraoui og Molde-gjengen, så kan det hevdes at Mohamed Ofkir stiller langt, langt sterkere her.

Og her er vi igjen tilbake på den store forskjellen på hjemme- og bortebane. Ofkir har 3 bortekamper med flott poengfangst, men resten har gitt 1- og 2-poengere. På hjemmebane er det derimot noe helt annet. Etter de to første forsøkene mot to gode lag (Vålerenga og Molde) har det blitt følgende fantasy-poeng for Ofkir hjemme: 5, 10, 10, 5, 11, 10, 10 og 10. Altså åtte strake hjemmekamper hvor han har fått uttelling, og da seks ganger med tosifret antall poeng.

For et lag som ikke akkurat sprudler, og hvor Ofkir er lagets beste og viktigste spiller, betyr mål ofte mange bonuspoeng. Hele 7 ganger i år har kantspilleren fått 3 bonuspoeng.

Så er ankepunktet mot å få Ofkir som kaptein at Sandefjord tross alt ikke ser bra ut for tiden. Seks kamper uten seier nå, og Odd er i skrivende stund små oddsfavoritter. Men jeg er fristet til å satse på ham for å virkelig skille meg ut. Odd har tross alt hatt en evne til å skuffe som favoritter flere ganger i år, men har samtidig løst oppgaven som bortelag godt de siste månedene, med unntak av kollapsen på Aspmyra.

OPPDATERT LØRDAG: Også Ofkir skal ha misset et par treninger med sykdom inn mot kampen! Heldigvis får vi Sandefjords lagoppstilling før fristen (husk å sjekke 14.45), så her får man i det minste et klart svar.

Og hva med Thomas Lehne Olsen? Alle som husker 2021-sesongen kan la seg friste av å sette bindet på ham mot Strømsgodset. Ulempen her er først og fremst at Lillestrøm ikke heeelt ligner seg selv, og den siste perioden har vært svak. En annen ting er at LSKs kampprogram de neste kampene gjør meg svært lite lysten på å ta ham inn. Men at det for runde 22 isolert er et flott kapteinsvalg, ja kanskje til og med det beste? Ingen tvil.

Brennhet danske

Et annet naturlig alternativ er selvsagt Rosenborgs nye danske spiss. Casper Tengstedt har vært en umiddelbar superhit i Trondheim. 7 mål, 4 målgivende og 11 bonuspoeng på sine 5 første kamper er utrolig uttelling. 12,2 poeng i snitt pr kamp skal bli umulig å opprettholde - men det duger til å håpe at formen fortsetter i Haugesund.

Egentlig er det bare et par små argumenter mot. "Det kan ikke fortsette for alltid, snart må det komme en blank" er vel egentlig ikke et gyldig argument. Joda, snart blir det en 2-poenger også på dansken. Men det er ikke det samme som å si han er et dårlig valg nå.

Litt mer bekymringsfullt er det at det, som for de andre aktuelle kapteinene, er bortekamp i helgen. Det er også en bane Rosenborg trives dårlig på. Siden den fantastiske 6-0-seieren der i 2015 har det blitt 1-1, 0-1, 2-1, 1-2, 0-1 og 0-0. Altså 1 seier, 2 uavgjort, 3 tap og 4 scorede mål.

Det er åpenbart at Haugesund har evnen til å heve seg når trønderne kommer på besøk. Samtidig har aldri Tengstedt spilt der, årets Rosenborg er langt unna fjorårets i hvem som spiller osv. Men det er ingen tvil om at det er en vanskelig bortebane, så jeg forventer ingen voldsom poengfangst fra spissen her.

Tengstedt blir uansett min kaptein med all usikkerheten rundt Pellegrino, Fofana og Sahraoui.

Rundens lag:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form