Lukk søk

Fantasy

September 1, 2022

Fantasy Eliteserien: 5 jokere å ta inn nå

Runde 15: Vi har funnet 5 spillere eid av under 5% som bør være gode valg nå!

Foto: Digitalsport

Se rundens lag nederst i saken.

Etter helgens kamper er årets Fantasy-sesong halvspilt.

Det betyr nytt wildcard snart, noe veldig mange nok er fristet av. Men det betyr også at vi er inne i en periode hvor det er blanke runder, dobbeltrunder, europacup-rotering, spillersalg og annet å ta hensyn til.

Med andre ord er kanskje tiden inne for å se mot noen glemte eller oversette spillere i håp om å klatre på rangeringen. I denne saken ser vi på 5 spillere det kan være verdt å ta en sjanse på nå - samt en mulig "superjoker".

Coolbet har Fantasy-odds hver eneste runde!

Her er Fantasy-duellene for runde 14:

Ny dobbel!

Sist uke skrev jeg om hvorfor det er lurt å holde på byttene så lenge som mulig, og hvorfor årets sesong ettertrykkelig viser det. Denne uka fikk vi et nytt bevis på det. For torsdag kveld kom nyheten om at den to ganger utsatte kampen mellom Kristiansund og Tromsø nå skal spilles 3.august.

Det betyr at Kristiansund får to dobbeltrunder på rad. Samtidig får Tromsø nå en fristende dobbel i runde 16 (Sandefjord H, Kristiansund), samtidig som en ny dobbel kommer senere (Runde 20?) ettersom hjemmekampen mot Strømsgodset ennå ikke har fått ny dato.

Men nå, over til de fem jokerne som kan vurderes nå:

Bendik Bye (Kristiansund, midtbane, 6.8 mill, 4.0%)

Her er tankegangen først og fremst kortsiktig. For som ett av to lag med dobbel i de to kommende runde er KBK, tross en uvirkelig katastrofesesong så langt, et lag å se mot.

Odd (H) og Sandefjord (B) venter i kommende runde. Så kommer HamKam (B) og Tromsø (H) i runde 16. Det er Hadde Kristiansund vært seg selv hadde nok "alle" hatt trippelt opp fra nordmøringene kommende runde.

Bye har startet på topp de tre siste kampene, uansett om KBK har spilte 5-3-2 eller 4-2-3-1 (eller byttet underveis i kampene). At han tar straffer er selvsagt et stort pluss. Spilt 75+ min i 8 av de 10 siste kampene. 3 mål de siste 6 kampene. 5.36 xG+A (forventede mål og målgivende) i år.

Sammen med Mohamed Ofkir er han det åpenbare kapteinsvalget for kommende runde. Også et meget potensielt kapteinsvalg runden etter. Eierandelen her kommer nok til å gå klart opp før fristen denne runden.

VIKTIG: Bendik Bye kan bli en nøkkelspiller de to neste rundene. Foto: Digitalsport

Jesper Taaje (Sandefjord, forsvar, 4.9 mill, 2.2%)

Her handler det også om en fristende dobbeltrunde. Ved siden av langt mer populære Mohamed Ofkir og Alexander Ruud Tveter vil man fort ha inn et tredje Sandefjord-lodd nå.

Den store ulempen er selvsagt at Sandefjord ikke holder nullen veldig ofte. Kun to ganger i år, begge på bortebane i starten av sesongen. Da handler det mer om offensivt potensial også hos de defensive spillerne. Samtidig som at KBK (H) nå på papiret er en av ligaens aller enkleste kamper.

Taaje med kun én scoring så langt i år, men viste i KFUM i fjor at han er livsfarlig på dødball. Hele 8 mål ble det i OBOS 2021. Er ofte den det siktes på ved dødballer, og kom til avslutninger med i hodet både mot Jerv og Aalesund. Utfordringen er at dødballene ofte slås litt for langt ut i feltet. Får Sandefjord til å treffe Taaje med litt hardere avleveringer litt nærmere mål kan det bli livsfarlig.

Litt skummelt at han er ett gult kort unna gult kort. Og når stopperkollega Quint Jansen (4.4) hamret inn et nydelig frispark sist helg vil kanskje noen heller se den veien? Jeg lever i håpet om at meget duellsterke Taaje kan gjenskape noe av det han gjorde offensivt i OBOS i fjor.

Amor Layouni (Vålerenga, midtbane, 8.3 mill, 0,9%)

Har vært avskrevet, og det er virkelig ingen overdrivelse å si at han har prestert langt under forventet i Vålerenga. Men har den svenske kantspilleren våknet til live nå? Scoring i begge de to siste kampene, inkludert en meget fin prestasjon i Sarpsborg. Virker som fysikken og selvtilliten er litt bedre nå.

Layouni har også fått 7 bonuspoeng (2, 2 og 3) i løpet av de tre siste rundene.

Der mange andre lag har blanke runder i løpet av juli og august, er egentlig Vålerengas program fint. Først Viking (H) som er midt i europacup og langt unna formen fra tidligere i sesongen. Så Jerv (B), Aalesund (H), HamKam (B), Tromsø (H). Det er et program det er mulig å like for de neste fem rundene.

Samtidig er det verdt å nevne Osame Sahraoui, selv om han er eid av 6.6%, og dermed faller utenfor her. Har faktisk nest høyest (!) xG+A i Eliteserien i år, men venter utrolig nok på første scoring. Var så god og effektiv i forsesongen, og man sitter og venter på at det virkelig skal løsne. Men pr nå virker Layouni lettere å hoppe på for de som ønsker å ta en liten sjanse ved å titte til Vålerengas midtbane.

Joel Mvuka (Bodø/Glimt, midtbane, 6.5 mill, 0,4%)

Her er vi også på sjansestadiet, for de som ikke har skjønt det ennå. Men når vi får en spiller som virker å være førstevalg på Bodø/Glimts høyrekant til "bare" 6.5 er det i det minste verdt en titt og noen ord.

Har spilt 77-90 minutter i de fire siste kampene til Glimt (2 Eliteserie, 2 Champions League). Fikk 3 bonuspoeng mot Sarpsborg 08 hvor han leverte målgivende og var generelt meget aktiv offensivt. Løsnet også 5 skudd i bortekampen mot Linfield.

Sluttprodukter er det åpenbare ankepunktet her. Sammen med at kampene i Europa er førsteprioritet i Bodø nå. Samtidig virker han å være foran Gilbert Koomson i køen nå, mens Sondre Sørli sliter med å levere, Amahl Pellegrino er halvskadd og Ola Solbakken er ute en stund.

En fordel at vi får Bodø/Glimts lagoppstilling før deadline denne runden mot Jerv (H). Starter han der er det en veldig fristende kamp å ha ham inne i.

Felix Schröter (Jerv, angrep, 4.8 mill, 5.3%)

Har akkurat klatret over 5% i eierskap, men fortjener uansett å nevnes her.

Argumentasjonen er egentlig superenkel: Vanvittig billig og starter kamper når Erlend Hustad er skadd. Har levert målpoeng i de 5 (!) siste kampene for Jerv med 4 mål og så målgivende sist.

Tyskeren har sine begrensninger som spiller. Men her handler det egentlig mest om å få inn en spillende spiss som bare er marginalt dyrere enn de billigste "døde" spissene mange sitter med. Har man et lag hvor mange er usikre på spilletid er Schröter i det minste en fin spiller å ha på benken nå.

Rundens lag:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form