Lukk søk

Fantasy

September 1, 2022

Fantasy Eliteserien: Ikke bytt for tidlig!

Runde 14: Årets sesong har blitt voldsomt kaotisk. Hvilke lag bør unngås nå?

Foto: Digitalsport

Se rundens lag nederst i saken.

Disse sakene som vi skriver foran hver eneste runde av Fantasy Eliteserien har som overordnet mål å bidra til at dere lesere tar litt bedre avgjørelser rundt fantasy-lagene deres. Derav overskriften (igjen) denne uka.

For denne Eliteserien-sesongen har blitt langt mer kaotisk enn noen kunne se for seg. Corona, skadenyheter, flytrøbbel og plutselige flyttinger av kamper har gjort alt mer uoversiktilig.

Og da kan det ikke understrekes nok: Spar byttene så lenge du har mulighet! Helst gjerne helt fram til deadline.

Coolbet har Fantasy-odds hver eneste runde!

Her er Fantasy-duellene for runde 14:

Skader, flere skader og salg

Kaoset understrekes også av hvor mange av de dyreste spillerne som er utilgjengelige. Veton Berisha har manglet de siste rundene for Viking, mens Zlatko Tripic fortsatt har én kamp igjen av karantenen sine. Ola Solbakken og Amahl Pellegrino er skadd for Bodø/Glimt. Stefano Vecchia er nå ute noen uker for Rosenborg, mens Magnus Wolff Eikrem kanskje er tilbake i Moldes tropp igjen i helgen etter flere runder ute.

Og i forsvar er Martin Linnes nå trolig ute en stund, mens billige og superpopulære Ole Sæter på topp er høyst usikker med en hjernerystelse mot Jerv sist. Også Mohamed Ofkir, en annen spiller i superform og eid av stadig flere, er usikker nå med en kjenning i hamstringen.

Legg til at Tobias Lauritsen og Sigurd Haugen er solgt allerede. Og torsdag kom plutselig nyheten om at Sebastian Sebulonsen selges fra Viking til danske Brøndby, og dermed ikke er med i den fine hjemmekampen mot Kristiansund i helgen. En rekke managere har allerede gjort bytter - og mange av dem sitter dermed trolig igjen med Sebulonsen i troppen.

Det understreker bare enda en gang at tidlige bytter nå er et unødvendig dristig trekk. Når så mange av de beste og mest populære valgene er utilgjengelige eller usikre, samtidig som flykaos og utsatte kamper så smått lurer i bakgrunnen, trumfer det å ha mest mulig informasjon langt over å spare 0,1 millioner på prisoppganger.

Eksempelvis var Stefano Vecchia meget populær forrige runde. Men lørdag formiddag, noen timer før fristen til runde 13, kom nyheten om at han måtte gi seg etter oppvarmingen på treningen dagen før kamp. Nok til at undertegnede og mange droppet å ta ham inn - og svensken kom da heller aldri på banen. De som hadde tatt ham inn tidlig satt igjen med sorteper.

Dobbel dobbeltrunde?

Og det er ikke bare skadestatus rundt enkeltspillere som gjør det fornuftig å vente nå. Blant annet mangler Kristiansund - Tromsø, som nå har blitt utsatt to ganger, en ny dato. Her er det høyst mulig at kampen flyttes inn i runde 16. Når vi da vet at KBK allerede har en fristende dobbel i runde 15 (Odd H og Sandefjord B) og så potensielt dobbel med HamKam B og Tromsø H runden etter, er det info som vil ha stor betydning.

Det samme gjelder for klubbene som spiller i Europa. Som nevnt tidligere har de, om de tar seg til play off (altså siste steg i kvalifiseringen), mulighet til å utsette sine kamper i runde 19. De vil da trolig gå inn i runde 20 i stedet.

Med andre ord kan f.eks Molde gå mot blank i runde 18 (som de allerede har) og 19, før de får en dobbel mot Sarpsborg 08 hjemme og Haugesund borte i runde 20. Mens Bodø/Glimt da vil få blank i runde 19, og så HamKam hjemme og Jerv borte i en dobbel i runden etter. Skulle det skje kreves det en god del planlegging og bruk av chips for å løse det best mulig.

Og det understreker hele poenget - så mye informasjon som mulig er særdeles viktig i Fantasy Eliteserien 2022. Vit mest mulig før du gjør overganger.

Kommende runder

Det vi vet, er at det er flere lag som har blanke runder snart. Slik er oversikten pr nå:

Runde 15

Dobbel: Kristiansund (Odd H, Sandefjord B) og Sandefjord (Molde H, Kristiansund H)

Blank: Aalesund og Lillestrøm

Runde 16

Blank: Haugesund og Viking

Runde 18

Blank: Molde, Odd, Strømsgodset og Viking.

Det gjør også at det er noen lag som bør unngås nå. Spesielt Viking (to dobbeltrunder), Aalesund, Haugesund og Lillestrøm gir liten mening i å ta inn denne runden.

For å manøvrere seg stødigst mulig rundt de kommende rundene er det nok lurt å ha spillende spillere på benken. Med tanke på alle skader og usikkerhet, samt trolig rotering for lag som Lillestrøm, Molde og Bodø/Glimt om de skulle gå langt i Europa, kan det bli mange overraskelser framover som gjør at folk sliter med å stille 11 mann.

Rundens lag:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form