Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4. divisjonstipset: Troms

I denne avdelingen er det ingen klare opprykkskandidater som skiller seg ut. Se vårt tabelltips for Troms!

Foto: Digitalsport

Hvis man ser på oddsen er Krokelvdalen store favoritter i denne avdelingen med Skarp som en klar utfordrer. Men er det egentlig sånn at denne duoen skiller seg klart ut? Fotball-Troms mener avdelingen ser langt mer åpen ut.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Kanskje kan så mye som seks-sju lag blande seg inn i opprykkskampen? Vi spår en jevn sesong der mange lag har kapasitet til å få gode resultater mot de fleste konkurrentene på en god dag. Skarp ønsker opprykket mest og har ressurser og en satsing som overgår de fleste i avdelingen, men har de kvaliteten?

Coolbets sesongodds:

Her er vårt tabelltips for 4. divisjon Troms: 

1. Skarp

Coolbets vinnerodds: 4,00

Tromsø-laget ble nummer to i denne avdelingen i fjor med åtte poeng opp til Krokelvdalen. I en jevn avdeling er det ikke utenkelig at de duoen vil ende på de to øverste plassene nok en gang. Skarp er det laget i Troms-avdelingen som satser mest og virkelig ønsker seg til 3. divisjon. Laget trener mest og regnes for å være den mest seriøse av de 12 spillergruppene.

I Skarp-troppen finner vi også avdelingens største profil i Thomas Kind Bendiksen. Den tidligere landslagsspilleren dro tidlig til Glasgow Rangers og har siden vært innom blant annet Molde, Tromsø, Elfsborg og Sandefjord. Midbanespilleren er fortsatt kun 32 år og kan bli avgjørende i Skarps jakt på et comeback i 3. divisjon. Laget var også lenge å finne i 2. divisjon på 2000-tallet, men har nå havnet godt bak både Tromsdalen og Fløya i køen. Bendik B. Mathiesen er en annen sterk signering sammen med Thomas Aloyseous. Sistnevnte har rikelig med kamper på høyere nivå og spiller futsal i eliteserien med Vesterålen.

2. Krokelvdalen

Coolbets vinnerodds: 1,50

Vi plasserer laget med lavest vinnerodds på andreplass da vi rett og slett er usikker på om denne gjengen ønsker seg opp i 3. divisjon. Krokelvdalen var helt suverene i denne avdelingen i fjor og vant da 11 av 11 kamper med en målforskjell på 45-10. I kvalifiseringen fikk laget en kanonstart med 2-0-ledelse mot Bossekop, men gjestene fikk 2-2 med seg hjem til Finnmark og vant returen 4-1. I neste runde ble det 4-0-tap mot Innstranda og en ny sesong på nivå fem.

Troppen ser sterk ut da flere profiler fra i fjor er med videre, inkludert toppscorer Jonas Simonsen, samtidig som det er hentet inn forsterkninger med bred erfaring fra høyere nivå. Julian Aloyseous, Thomas' tvillingbror, har solid erfaring fra 2. og 3. divisjon i tillegg til eliteserien i futsal. Sindre André Eggen er landslagsspiller i futsal og kommer nå fra Salangen. Sondre Tunstad har spilt 2. divisjonsfotball med Senja og er en sterk signering på dette nivået. Med to brakker som garderober og minimalt med ressurser er Krokelvdalen kanskje fornøyde med en tilværelse i toppen av 4. divisjon?

3. Tromsdalen 2

Coolbets vinnerodds: 12,00

Klubben som lenge ble kjent for en jojo-tilværelse mellom Obos-ligaen og 2. divisjon virker nå å ha stabilisert seg på nivå tre, men satsingen på yngre spillere har blitt bedre de siste årene. Det synes også på resultatene for rekruttlaget som i fjor tok en pen tredjeplass. Vi tror TUIL-rekruttene igjen vil være med i toppen av denne avdelingen med sine gode unggutter som trener mye samt gode tilskudd fra A-benken. At de fleste kampene spilles eller like utenfor Tromsø by er også en stor fordel.

4. Ishavsbyen

Coolbets vinnerodds: 16,00

Det rapporteres om at Tromsø-klubben har trent godt i vinter og går en spennende sesong i møte. Det ventes mye av spissen Mads Fredrik Olsen Hasle som tidligere har vært innom Bærum og Holmen. Han scoret også to mål i debuten da Ishavsbyen slo Krokelvdalen 3-2 i NM-kvalifiseringen for tre uker siden. Den seieren sikret også en skikkelig godbit mot TIL i cupen 19. mai.

Dette er et lag som meget vel kan melde seg på i opprykkskampen med en god start og litt flyt i en avdeling der lite trolig vil skille de beste. Femteplass i fjor var godkjent da det ble kun ett tap hjemme, men kun én seier på fremmed gress ødela for sjansene til å melde seg på helt i toppen. Ishavsbyen mistet fire spillere i april, men ingen av dem hadde en sentral rolle forrige sesong.

5. Hamna

Coolbets vinnerodds: 22,00

Kan dette bli avdelingens store overraskelse? Breddeidrettslaget holder ikke overraskende til i bydelen Hamna i Tromsø, men kampene spilles ikke der. Hamna har nemlig ikke egen bane i full størrelse og spiller sine hjemmekamper på Fløya Arena. Det gikk fint i fjor da det ferske laget vant 5. divisjon og tok steget opp på et nivå klubben aldri tidligere har vært på.

Lars Dalbakk ble kåret til årets spiller i fjor og har vist sterk form også i vinter med åtte mål på fire kamper i byens vinterserie. Det har også Hamna generelt da de går inn til seriestarten mot Storelva som ubeseirede i oppkjøringen. Midtbaneduoen Sivert Kristiansen og Jørgen Elias Johansen kommer fra 3. divisjonsspill fra Skjervøy og vil få mye ansvar sammen med flere spennende unggutter fra Tromsdalens juniortropp.

6. Storelva

Coolbets vinnerodds: 35,00

Midt på treet oppsummerer Storelva godt. i fjor ble laget nummer seks med fem seirer og fem tap. Også denne sesongen spår vi en tilværelse rundt midten av tabellen for allidrettslaget fra Tromsø. I 2021 kjempet Storelva i toppen etter en god første halvdel av sesongen før formen ble svakere utover høsten.

Med en jevnt god form gjennom hele sesongen kan det tenkes at dette laget kan være med godt oppe på øvre halvdel. I cupen ble det 1-0-tap mot Ishavsbyen for klubben som ble stiftet så sent som i 1998. Se opp for spissen Torbjørn Miklegard som scoret 14 mål på 11 kamper i fjor. Tre scoringer på like mange kamper i vinterserien viser at målformen er på plass også nå. Det er derimot tungt for Storelva at stopper Erik Stoltz Pedersen har reist til 3. divisjon og Senja.

7. Salangen

Coolbets vinnerodds: 30,00

Rundt tre og en halv times kjøring utenfor Tromsø holder Salangen til. Den tiden 2. divisjon besto av langt flere avdelinger fra Salangen en gjenganger på det nivået, men etter spissingen har laget falt godt utenfor livet i de øverste divisjonene. Da satsingen på dette laget sto sterkere hadde Salangen også en egen treningsgruppe for spillerne som var bosatt i Tromsø, men denne har vært svært tynn i vinter.

Det betyr en rekke lokale spillere i troppen - noe som ute i distriktene i Nord-Norge kan være synonymt med et svekket mannskap slik blant annet Finnsnes har fått oppleve de siste årene. Salangen har likevel rykte på seg for å være en tøff motstander, særlig hjemme på Idrettsheia, med voldsom innsats og mye trøkk i spillet. Dette er en gjeng som står på for hverandre! At Martin Solhaug leder laget denne sesongen er siste post på klubbens Facebook-side fra desember i fjor. Opp i ringa, Salangen!

8. Kvaløya

Coolbets vinnerodds: 75,00

Du har kanskje hørt om OMT Fotballside? Bloggen med over 11.000 følgere på Facebook som følger lokalfotballen i Troms-regionen svært tett drives av Ole-Martin Tjosaas som også er spillende trener for Kvaløya denne sesongen. Kvaløya har et bra toppnivå, og kan på en god dag matche alle i denne avdelingen, men svinger for mye i prestasjonene.

Dette er likevel et jevnt godt besatt lag som bør sikre ny kontrakt uten altfor store problemer selv om starten kan bli tøff. Krokelvdalen, TUIL 2 og Skarp venter i de tre første kampene der poeng er bonus for den lille sportsklubben som ble stiftet så sent som i 2010. Kvaløya endte som nummer åtte i denne divisjonen i fjor og vi tipper noe tilsvarende denne sesongen.

9. Finnsnes

Coolbets vinnerodds: 12,00

Aiai, det har virkelig gått nedover med Finnsnes de siste årene. Klubben var lenge å regne som en mulig opprykkskandidat i 2. divisjon med Bjørn Johansen som trener og en frisk satsing der spillere ble signert fra en meget respektabel hylle. Den sportslig nedturen startet da styret bestemte seg for at store deler av A-troppen ikke lenger skulle ha tilhold i Tromsø.

Laget ble flyttet hjem til Finnsnes - noe som førte til at en rekke av profilene forsvant. Tilbake sto en ung og lokal tropp som i fjor også forsvant ned fra 3. divisjon. Hvor bra det står til denne sesongen er litt vanskelig å si, men vi tror denne FIL-utgaven er et stykke unna de beste lagene. Seieren mot Skånland i cupen var en opptur, men fjorårets 3. divisjonslag har mistet en rekke spillere i vinter. Finnsnes må klare seg uten lekne Kenny Marblow som har flyttet til Fløya, men en rekke av de øvrige ungguttene har valgt å bli med ned.

10. Valhall

Coolbets vinnerodds: 45,00

Nei, det er ikke snakk om hallen på Valle, men fotballaget fra Tromsø by. Valhall endte på en finfin fjerdeplass i fjor med en noe uvanlig statistikk. På hjemmebanen TUIL Arena ble det kun én seier på fem kamper mens Valhall på tur var ubeseirede med fire seier og to uavgjortkamper. Med tilsvarende borteform og bedre hjemmestatistikk gjøres dette tabelltipset til skamme.

Også Valhall har en lokal profil i troppen i form av den tidligere Tromsø-spilleren Remi Johansen. Han var også innom Brann og Sandnes Ulf før han flyttet tilbake til Tromsø og ble med Valhall-gjengen. I cupkvalifiseringen mot Krokelvdalen sto det 1-1 etter 90 minutter, men kompisgjengen røk til slutt 4-1. Har det vært trent hardt og godt nok i vinter, tro...?

11. Ulfstind

Coolbets vinnerodds: 100,00

Ulfstind kommer fra 5. divisjon og står i hele 100 i vinnerodds. Vi tror ikke laget ender sist, men at det blir en kamp for å berge plassen må man regne med. Også Ulfstind har en gammel TIL-profil i troppen slik breddeklubbene i byen ofte har. Her er er det 41 år gamle Hans-Åge Yndestad som holder koken hele 12 sesonger etter at han takket for seg på Alfheim. Tom Karlsen (46) er en annen rutinert profil i troppen. Han melder overgang til Tønsnes kunstgress etter elleville 25 sesonger som Skarp-spiller!

Det ble opprykksfest på Ulfstind-gjengen i fjor etter en aldeles spinnvill avslutning på sesongen der laget selv var ferdigspilte før siste runde. I 5. divisjon i Troms endte nemlig fem lag på nitten poeng! Hamna hadde best målforskjell med Ulfstind på andreplass. Nordreisa hadde samme målforskjell, men endte bak på færre scorede mål mens henholdsvis ett og to mål skilte ned til Ramfjord og Tromsøstudentenes. En thriller!

12. Lyngen/Karnes

Coolbets vinnerodds: 50,00

Lyngen/Karnes er en annen klubb man ofte fant på de gamle 2. divisjonstabellene, men også her har det gått nedover. Tiendeplass i fjor betydde nedrykk, men L/K endte opp med å få 4. divisjonsplassen til Bardufoss. Enkelte tenkte kanskje det kunne vært like greit å ta en sesong i 5. divisjon, men vi tror nivå seks kan være nært forestående for denne troppen.

Det er et ungt mannskap som skal kjempe for ny Lyngen/Karnes-kontrakt. Vinteren har vært tungt med svake resultater, men dersom laget klarer å plukke ok med poeng i første del av sesongen kan det være håp. Til høsten kan nemlig klubbens gressbane åpnes, og denne kan gi L/K-spillerne en fordel da stort sett alle kampene i distriktet spilles på kunstgress.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form