Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Rogaland 2

Kan en brødretrio sørge for at Varhaug sikrer opprykket, eller blir Madla for tøffe? Se vårt tabelltips!

Foto: Digitalsport

Ny dag, nye sesongtips for 4.divisjon. Denne gangen tar vi for oss Rogalands avdeling 2.

Se tabelltipset for avdeling 1 her!

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Madla rykket ned fra 3.divisjon i fjor, og er favoritt til å toppen tabellen ved sesongslutt. Men de utfordres av Varhaug og Kopervik. Der mange andre klubber i 3.- og 4.divisjon har store utskiftninger hver sesong, er det to lag med en sterk overvekt av spillere som har hatt hele karrieren sin i klubbene. To gode kollektiv som kan kjempe om opprykk.

Se også opp for Vardeneset, som skal slå tilbake etter et skuffende 2021, og som nå må hanskes med en brysom "lillebror" fra samme bydel i form av opprykkslaget Tasta.

Coolbets sesongodds:

Her er vårt tabelltips for 4.divisjon Rogaland 2:

1. Varhaug

Coolbets vinnerodds: 4.25

Varhaug hang lenge med i kampen om opprykk i høst, men med 0-1 i en seriefinale mot Sandnes Ulf 2 ble det til slutt 3.plass for Varhaug. Ingen strålende start på årets sesong da Rosseland ble for sterke i den siste, avgjørende NM-kvalifiseringen, men viste styrke med å knuse Eiger før det.

Opprykkskampen i fjor var med spillere som nesten utelukkende kun har spilt for Varhaug. Et tap at Pacifique Nahimana har søkt seg innover mot byen, men nysigneringene gjør at troppen likvel ser sterkere ut enn i fjor.

Først og fremst fordi målsnik Torben Dvergsdal nå har returnert etter spill på nivå to og tre. Gjenforenes med brødrene Sondre og Ruben, også viktige for laget sist sesong. Kan være spissen som utgjør en forskjell i toppen i år. I tillegg har meget lovende Tobias Bakken Dalbye valgt å takke for seg i Bryne og heller satse på andre ting enn fotball. Blir en meget solid forsterkning her.

Også kaptein Narve Bø på midten er en drivende god toveisspiller, mens Ovar Undheim Høyland har levert stabilt godt siden returen fra Egersund. Et bra kollektiv, og en klubb som er på en opptur. En bred tropp, og 2022 kan bli året hvor Varhaug tar steget opp til 3.divisjon.

2. Madla

Coolbets vinnerodds: 2.70

Det ble nedrykk fra 3.divisjon sist sesong for Madla. Lasse Ihle og Jakob Storhaug er fortsatt trenere.

Som man må vente seg, så forsvinner noen nøkkelspillere etter et nedrykk. Martin Sveingard (Brodd) og duoen Maximillian Hæstad/Jacob Jørgensen (Vidar) har blitt igjen i 3.divisjon, mens Jakob Schreuder og Tobias Vik Åsbø også er borte.

Har imidlertid masse rutine i spillere som Preben Erland, Christoffer Talge og Marius Danielsen (lillebror til Viking-legende André), mens Thomas Leidland også er med igjen. Ellers har man fylt på ungt utenfra, blant annet med en meget ung keeperduo. Tidligere Viking-junior Mathias Boge er tilbake i Rogaland og en bør være en bra signering.

Ambisjonene ligger på opprykk. Men klarer de å hanskes med lag som har enda mer kontinuitet i stallen, og som er på vei oppover? Madla er manges favoritt, jeg er usikker på om de blir en parademarsj.

3. Kopervik

Coolbets vinnerodds: 4.25

Fulgte Haugesund 2 helt til døra sist sesong, men måtte til slutt se seg slått på målforskjell da Eliteserie-laget bestemte seg for å gå for opprykk.

Har en av norsk fotballs aller beste og største breddefotballegender i Son Van Vo. Det vil si, langt fra størst i centimeter, men defintivt blant de beste. Og en ekte klubbspiller som har vært elegant på midtbanen til Kopervik i to tiår.

Trener Tore Emberland har en tropp som nesten utelukkende består av spillere som kun har spilt for Kopervik gjennom karrieren. Et unntak for vintersignering Georg Rein (Avaldsnes), som scoret hat trick i sin første kamp for klubben, og Marius Gundersen, hentet fra Djerv 1919. Gjennombrudd for Sondre Osmundsen (11 mål) i fjor, mens backen Jone Bygnes også er en spiller som kunne klart seg på et høyere nivå. Dyktig offensivt.

Kopervik har en solid tropp, og bør kunne henge med i toppen.

4. Vardeneset

Coolbets vinnerodds: 10

Hadde ambisjoner om å kjempe i toppen sist sesong, men skuffet stort med kun 9.plass. Bør kunne slå langt sterkere tilbake og henge med i toppen denne sesongen.

Har fortsatt mange spillere som har flere sesonger for klubben på nivået over. Både kaptein Mikal Hebnes Olsen og Petter Olsen Haukali bør kunne ta kontroll over midtbanen i de fleste kamper på dette nivået. Har også gjort en god signering i Sander Bjørnå fra Sola. Også Joakim Berg Holter en spiller som holder godt 4.divisjonsnivå. Og se opp for lovende Isak Tønnesen.

På topp fikk Glenn Ivan Pedersen et gjennombrudd med 8 mål i høst. Men skal VBK opp er det kanskje en annen angriper man må lite på. Morten Eriksen er en annerledes fotballspiller, som var opptatt av andre ting i livet enn å spille på øverste nivå. Litt bohem, og kommer nesten garantert til å misse i en del kamper. Men selv om han fyller 39 år nå er målsniken fortsatt en spiller som kan utgjøre en stor forskjell på dette nivået. Kristian Håvarstein er en annen spiller som kommer til å gjøre livet surt for mange forsvar i år.

Det må være lov å forvente mye mer av Vardeneset i år.

STJERNE: Når Morten Eriksen er med er det ikke artig å være midtstopper, uansett hvilket nivå det spilles på. Foto: Digitalsport

5. Rosseland

Coolbets vinnerodds: 30

Herlige sener en kveld på senvinteren hvor Varhaug ble slått ut av cupen, og Rosseland dermed kunne booke billett til 1.runde i NM. Der venter Viking, en virkelig gulrot å se fram mot.

En høyst akseptabel 5.plass i fjor, og bør igjen sikte inn over midten av tabellen. Har gått fra å være en litt brysom lillebror for andre lag på Jæren til å bli en fullvoksen konkurrent.

Trener Kai Ove Stokkeland, med lang fartstid i toppfotballen, har mange kjente navn som kan dukke opp i år. Både Tommy Eide Møster, Krister Wemberg og Cato Hansen hadde sporadiske opptredener i fjor, i tillegg til Ezekiel Bala, men det er ikke der styrken til laget ligger.

Men Truls Valge (Eks-Bryne og U-landslag) er en strålende spiller for dm her. Kenneth Monsen og Geir Dahle Høyland har også lang fartstid høyere i divisjonene. Sondre Svalestad Hovland har vært en bra forsterkning offensivt etter at også han kom fra Bryne, mens Jarle Madland på midten (en sesong i Vidar) er særdeles viktig og god. Peter Aarrestad Time en annen som har utmerket seg.

RBK er en sjarmerende klubb på vei oppover. Kan de skape trøbbel for de antatte topplagene i år?

6. Klepp

Coolbets vinnerodds: 8

Trener Ørjan Grødem ledet Klepp til 7.plass sist sesong. Skal vi tippe noe lignende i år? Gode nok til å matche de beste over 90 minutter, men over en hel sesong?

Spillende assistenttrener Roderick Van Iwaarden var en storscorer for Hana lenge, og med 9 mål i høst ble han en umiddelbar suksess også for Klepp. Sammen med Svein André Kyvik danner han en bra duo som kan skyte Klepp et stykke oppover tabellen. Også sett til Nederland igjen nå og hentet Celino Davidse som en spennende offensiv forsterkning.

Flere interessante signeringer i vinter. Keeper Oscar Gåsland kommer fra Bryne, mens trioen Henrik Stokka, Junet Hassan og Sander Heggheim var viktige for Lura i fjor. Eirik Bergli har vært god på nivået under.

Klepp bør henge med på øvre halvdel.

7. Frøyland

Coolbets vinnerodds: 15

Det ble en helt ok 8.plass i fjor, og en plass rundt midten virker langt fra usannsynlig også i 2022. Med Alf Ingar Berntsen (bror av Sandnes Ulf-trener Bjarne) og Ragnvald Soma som trenerteam skal det ikke stå på erfaring på benken hos Frøyland. Berntsen, som var trener for Erling Braut Haaland da sistnevnte var yngre, er en rutinert trener, og er nå tilbake i manesjen etter en pause.

Har en av 4.divisjons beste spillere i herlige Rune Bore på midtbanen. Har vært i Bryne, uten å helt briljere, men i 4.divisjon er Bore en drivende god midtbanespiller. Motor og hjerne i laget.

Helge Braut har kommet fra Bryne 2, ellers er det ikke de store krumspringene som er gjort på overgangsmarkedet. Klubben fra Kvernaland har ellers en stor del av spillerstallen flasket opp i egen klubb. Inkludert spiss Espen Ravndal, som fikk et lite gjennombrudd med 8 mål i høst.

8. Vard 2

Coolbets vinnerodds: 15

Leverte godkjent med 6.plass i høst.

Bra offensiv slagkraft med spillere som også markerte seg her. Andreas Endresen (utlånt fra Haugesund), Eric Ndayisenga (eks-FKH), Robert Kling (mye erfaring fra nivå tre), Dialo Again Agano (eks-FKH 2) og Kjetil Vatland Olsen, som har vært en fantastisk målscorer på dette nivået, bidrar til at Vard potensielt kan stille meget solid offensivt.

Har også hentet inn den spennende Haugesund-stopperen Jonas Valland på lån, mens Kaj-Stian Apeland (Fløy i fjor) er tilbake med masse erfaring fra 2.divisjon. Keeper Sander Thorsen, samt Ergelst Shala, Adrian Roseth og Stian Vikse nøkkelspillere i fjor, og de har fått sjanser med førstelaget i vinter. Vard bør kunne bite ok fra seg også i år.

9. Nord

Coolbets vinnerodds: 50

Sto for et av Fotball-Norges høydepunkter i fjor da de rykket opp etter en ellevill seriefinale mot Etne. Foran mer enn 600 tilskuere sikret de seg opprykket med 2-1 på overtid over Etne, i en kamp hvor begge lag desperat jaget mål på slutten. Det tok helt av, som videoen under viser.

Målet kom fra spilleren med det passende mellomnavnet, Vebjørn Nord Haugland, som dermed noterte seg for sitt tiende mål for sesongen. Det var kun overgått av Sean Vincent Callaghan, som noterte seg for 15 i en avdeling hvor det skilte veldig mye mellom de beste og svakeste lagene (15-2 over Kolnes blant annet).

Har også flere spillere med fortid på høyere nivåer. Simon Balm er utvilsomt den viktigste. Kom hjem fra klubben hadde rykket ned til 6.divisjon, og den tidligere Vard- og Fana-spilleren har som spillende trener fått Nord to divisjoner opp. Morten Knutsen (Fjøra) og Viljar Ohm Børretzen (Vard) også med erfaring fra hakket over. Har hentet et par Vard-juniorer i vinter, i tillegg til Adrian Fjeldstad, som har scoret bra med mål for Salangen i 4.divisjon Troms de siste sesongene.

Kan bli en positiv overraskelse som opprykkslag, og etter at klubben var langt nede er det nå en annen stemning rundt A-laget.

10. Vidar 2

Coolbets vinnerodds: 50

Med et førstelag som er opprykksfavoritt i sin 3.divisjonsavdeling bør Vidar ha bredde nok i stallen til å kunne redde plassen med andrelaget. 10.plass sist sesong, og brukte ofte benken fra A-laget da. Med samme oppskrift i fjor bør plassen kunne berges.

Den meget lovende kantspilleren Lukas Emanuelsen og rutinerte Harald Vindenes spilte også mye i fjor. Spillere som den tidligere Viking 2-trioen Eric Kanebog, Maximillian Hæstad og Nils Vallotto er hentet inn i vinter, men har for det meste vært på benken så langt, og vil kunne prege 4.divisjon.

Egne talenter som Sjur Drechler og Phillip Buch vil også bli sentrale her.

11. Djerv 1919 2

Coolbets vinnerodds: 50

Djerv har en god junioravdeling, og har sendt spillere til både Vard og Haugesund. Og andrelaget leverte en solid prestasjon da det ble 4.plass sist sesong.

Men med en hakket tynnere A-stall skal det bli vanskelig å følge opp med en så høy plassering også i år. Storscorer Eirik Villand Andersen (11 mål i fjor) er nå inne i elleveren til A-laget, mens Marius Gundersen (Kopervik), Emil Gabrielsen og Vetle Bråtveit (Haugesund), som alle spilte mye her i fjor, har forlatt klubben.

De unge spillerne kan imidlertid vokse på oppgavene som venter i år, hvor det trolig blir spilletid på 3.divisjonsnivå. Tolleiv Helgesen scoret som innbytter sist, og benken i de første kampene har nesten utelukkende bestått av spillere uten A-lagserfaring før i år. Både Sindre Hevrøy, Leander Bang, Kasper Mokleiv-Johnsen, Lars Kristian Sandsgård og keeper Alessandro Balaban har fått sin første lukt av 3.divisjon.

Bra sesong i fjor og mange gode unggutter, men bør bli tøffere enn i 2021.

12. Skjold

Coolbets vinnerodds: 75

En ganske middels høst endte med 10.plass, men bunnlagene var så svake at nedrykk aldri var veldig nære.

Har mistet toppscorer Håvard Mannsåker (Sunde), mens Markus Aksland (Åkra) og Daniel Lønning (Express) har gått til klubber på nivået over. Hentet tre forsterkninger fra Stegaberg, som endte langt ned på tabellen i 5.divisjon sist sesong og Simon Kujis (Vard 2), i tillegg til at Haakon Kvia er tilbake på banen. Dro til Fjøra i 2019 etter å ha kommet tilbake fra skade, og bør forsterke laget. Også Sander Hettervik, med et imponerende scoringssnitt, blir viktig for Skjold.

Men det ser tøffere ut i bunnen i år enn i fjor, og Skjold kan fort få det tøft.

13. Tasta

Coolbets vinnerodds: 100

Nyopprykket, og kan se fram mot bydelsderbyet mot storebror Vardeneset denne sesongen. Endte faktisk bak VBK 2 i fjor, men siden de ikke kunne rykke opp ble det Tasta som tok turen opp i 4.divisjon.

En fin signering i Gøran Hellerud (Vidar), ellers er stallen nesten identisk med hvordan den var i høst. Har en strålende ballspiller på midtbanen i Jon Christian Harestad. Tidligere Viking- og U-landslagsspiller Julian Veen Uldal kom tilbake fra Oslo i fjor, og er en spiller med potensial til å prege denne divisjonen. Sebastian Rinaldo Pedersen kan også vise til kvaliteter og erfaring som kan bli nyttig.

Men Tasta skal få merke divisjonsforskjellen i år, og det lukter bunnkamp.

14. Lura

Coolbets vinnerodds: 100

En skuffende 11.plass for Lura sist sesong. Det kan fort gå enda verre i år for laget som spilte i 3.divisjon i 2017.

Lennox Kanu er tilbake i klubben hvor han startet en lang og innholdsrik karriere. 38-åringen skal nå trene laget, 20 år etter at han forlot klubben. Men 38-åringen får en meget tøff oppgave.

Har mistet tre gode spillere til Klepp, like mange til Hana, mens to trapper ned i Sandved. Øyvind Daling (Forus og Gausel) og løpebror Martin Ingebrigtsen (Sandnes Ulf 4) er også blant spillerne som var viktige i fjor, og som har takket for seg i klubben siden forrige sesong. Også spillende assistent Aslak Ravndal har takket for seg. Med andre ord er store deler av stallen forsvunnet

Musa Doka (Nærbø) og Zaki Munawar (Jarl) har kommet inn. Ellers blir det spillere fra junior- og B-laget som skal inn og forsøke å gjøre en innsats her. Lura skal få det særdeles tøft denne sesongen.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form