Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Rogaland 1

To av 4.divisjons beste spillere er ikke nok i denne tøffe avdelingen. Se vårt tabelltips!

Foto: Digitalsport

Her har vi kommet til en godbit i våre 4.divisjonsspådommer! For ikke bare ser den første av de to Rogalandsavdelingene ut som en meget jevn og interessant affære i både topp og bunn. Her finner vi også noen av landets aller beste 4.divisjonsspillere.

For både Eirik Larsson (Hana) og Vetle Myhre (Riska) er fantastiske spillere som har vist at de bærer sine lag på egne skuldre. Begge scorer på bestilling, og sørger nærmest på egenhånd for at lagene deres må regnes med i toppen av tabellen.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

I flere av avdelingen er det veldig åpenbart hvilket lag som fortjener favorittstempelet. Helt slik er det ikke her. Hinna ser sterkest ut, men det er flere lag som kan tenke seg å blande seg inn i toppen av tabellen.

Det er også en historisk avdeling, i form av at Randaberg og SIF i ikke altfor fjern fortid var på nest øverste nivå, mens Ålgård var stabile i 2.divisjon.

Coolbets sesongodds:

Her er vårt tabelltips for 4.divisjon Rogaland 1:

1. Hinna

Coolbets vinnerodds: 2.50

Det ble nedrykk for Hinna sist sesong, 5 poeng unna sikker plass. Nå skal de forsøke å slå direkte tilbake på første forsøk.

Som alltid forsvinner noen gode spillere når et lag rykker ned. Unge Felix Lillehammer har havnet i Viking, den gode stopperen Arvin Gergerechi har havnet i Brodd, mens Lewis Leonidas får sjansen i Egersund, mens rutinerte Fredrik Fossmark har takket for seg.

Men Hinna har også gjort noen solide signeringer som gjør at de bør være en opprykksfavoritt. Johannes Hinna har gjort den navnemessig enormt passende overgangen, og bør være en stor forsterkning. Pacifique Nahimana var god for Varhaug i fjor. Fredrik Tangen (Sola), og Aleksander Gundersen (Ålgård) kommer også inn.

Ellers har Hinna egentlig nok av gode spillere til å kjempe i toppen, det gjelder bare å ha dem på banen. Mikal Mæle er en klassespiller i 4.divisjon, og har vært viktig for Hinna lenge. Harald Vindenes og Simen Melhus har lang erfaring fra høyere nivåer.

Espen Sæthre Jakobsen kom inn i fjor og bør være meget god på dette nivået. Berge Ohm kan kanskje finne scoringstonen ett nivå ned, og Alf Jakob Aano har også vist seg som en solid målscorer tidligere. Mange å velge i offensivt, hvor hurtige Zenun Zenunovic også har kommet fra Staal.

I en potensielt meget jevn avdeling stikker Hinna seg ut som det aller mest trolige topplaget.

2. Bryne 2

Coolbets vinnerodds: 4.00

Var med i opprykkskampen helt til siste runde i fjor, men endte til slutt 4 poeng bak Haugesund 2 og Kopervik. Stilte sterkt mot førstnevnte og viste tydelige ambisjoner å sikre andrelaget opprykk da.

Unge, gode spillere som stopper Tobias Guddal, Paul Ullenes og Petter Øfsteng bærer mye av lasset her. Nykommerne Albert Braut Tjåland og Ingmar Austberg bør score bra med mål på dette nivået. En ulempe for Bryne er imidlertid at mange av de andre som sitter på benken er et par år for gamle til å gå på U22-kvoten, og dermed kan kun tre av dem brukes samtidig.

Men det gror alltid godt på Bryne, og de overnevnte spillerne, sammen med et par mer rutitnerte og de beste juniorene, bør føre til at Bryne 2 igjen er et lag som hevder seg i toppen.

3. Eiger

Coolbets vinnerodds: 4.25

Markerte seg som et topplag i fjor, og tok 2.plassen med to storseiere i de to siste rundene. 5 poeng skilte opp til Sandnes Ulf 2.

Har fått nyte godt av storebror Egersunds suksess, i den forstand at mange gode spillere ikke passer inn i EIK, og dermed velger Eiger i stedet. Både Kenneth Grande og Elion Shatri er spillere som holder veldig høy 4.divisjonsklasse, og som har kommet fra naboen. Men at Sverre Larshus Larsen og Mathias Perttamo (15 mål i fjor) nå har takket for seg et et skudd for baugen når det gjelder lagets opprykksmuligheter.

Har i tillegg en god kaptein i Jan Terje Søyland bakerst, og ikke minst meget spennende Øyvind Garpestad. Fikk et gjennombrudd med 11 scoringer, og ble kåret til årets spiller.

HELT SJEF: Kenneth Grande holdt skyhøy klasse i 2.divisjon, og blir viktig for Eigers muligheter i 2022. Foto: Digitalsport

I tillegg til  Garpestad har man klubblegenden Hans Marius Slettebø på topp. 33-åringen har for lengst passert 200 mål for klubben og jakter nå klubbrekord. Også spillende assistent Jostein Salvesen har vært med en mannsalder, men holder koken i Eiger etter mange sesonger i storebror EIK.

Fikk kjenne på hvor lista ligger da det ble 1-4 for Varhaug i NM-kvalifiseringen. Skal uansett henge med i toppen i år også.

4. Riska

Coolbets vinnerodds: 12

Et av de lagene i Norge som er mest avhengig av en spiller? Det er sterke ord og en vanskelig beviselig påstand. Det som imidlertid er helt sikkert er at Vetle Myhre er en helt fantastisk spiss på dette nivået.

Har flere perioder høyere i systemet, men virker nå å ha gitt sitt der. 23 mål på 11 seriekamper i fjor er helt enormt. Scoret dobbelt hat trick mot Havdur, 4 mot Sunde og fikk ellers to hat trick til. Nesten som en juksekode, eller breddefotballens Maxim Tsigalko (RIP), om man vil.

Ga Vidar kamp en stund i NM-kvalifisering før kreftene tok slutt og forskjellen ble for stor. Også flere andre gode spillere på dette nivået. Runar Fløysvik går på sin 12.sesong, og at Geir Aasen er igang igjen etter å ha spilt lite i fjor er en styrke,.

Takket være Myhres mål kommer Riska til å henge med i toppen også i år.

5. Hana

Coolbets vinnerodds: 35

Når man ser på laget til Hana er det to spillere som stikker seg ut. Det første er at mangeårig eliteseriekeeper Pål Vestly Heigre er inne på laget - men ikke som målvakt! I stedet har han blitt en av den økende mengden keepere som trapper ned og heller prøver seg som utespiller, og da mest trolig som stopper i år.

Det andre er Eirik Larsson, som er en helt fantastisk spiller på dette nivået. Var på vei mot et gjennombrudd i Sandnes Ulf og debuterte på aldersbestemt landslag før han valgte å nedprioritere fotballen. Siden han flyttet hjem fra Bergen har Hana fått nyte meget godt av det. Scoret 17 av lagets 23 mål da det ble 7.plass i høst, så når vi snakker om lag som virkelig avhenger av én spiller... Har for øvrig med seg bror Håvard på laget.

Utenom Heigre er det ikke så store utskiftninger. En trio fra Lura inn som bidrar til bedre bredde i troppen, og av disse bør både Erlend Gudmestad og Daniel Jacobsen kunne spille seg inn på laget.

Som for Riska gjør en spiller at det bør bli en plass rundt midten eller høyere, men uten han kunne Hana havnet et godt stykke ned på tabellen.

6. Randaberg

Coolbets vinnerodds: 20

Det føles lenge ut siden Randaberg var oppe i Adeccoligaen, og det er det for så vidt også. En helt middels høst med 8.plass i sin avdeling. Det er gode vekstforhold for grønnsaker i Randaberg, og med en ung tropp får vi for klubben håpe det også er gode vekstforhold for fotballspillere.

Noen med rutine er det også. Tor Omar Sande spilte fast i Adeccoligaen for 11 år siden. Martin Hestvik fikk så vidt sjansen da klubben var på nivå to, og er tilbake etter opphold i Sola og på Østlandet. Også Fredrik Førre var med da klubben var på toppen av sin kurve.

Det er imidlertid ungguttene som skal ta klubben videre nå. Trener Preben Andersen har i tillegg to gode spillende assistenter i Vegard Meling Nesse og Marius Storevik. Blant de spennende ungguttene fikk Lester Mitchell et gjennombrudd med 7 mål i fjor.

0-5 for Vardeneset i NM-kvalifiseringen viser imidlertid at det kan være et stykke opp til de aller beste.

7. Egersund 2

Coolbets vinnerodds: 25

En svak høst endte med 12.plass, men de to lagene under var såpass svake at det ikke ble ordentlig spennende. Med en da tynn A-stall som jaktet opprykk i 3.divisjon ble det et veldig ungt EIK 2 i 4.divisjon.

I år er A-stallen bredere, og det er mange gode, unge spillere der som ikke er inne i elleveren. Med mer støtte fra førstelaget bør andrelaget gjøre det bedre enn i fjor. Egne Eskil Furre Gjerde har vært viktig her, og fått noen sjanser for førstelaget.

Spillere som Bjørn Mæland (Odd 2 i fjor), Viking-duoen Sebastian Sørlie Henriksen og Heine Åsen Larsen, Adrian Bergersen og Lewis Leonidas (God for Hinna i fjor) blant de unge som har sittet på benken i starten, og som sammen med et par mer rutinerte karer vil kunne heve dette laget kraftig.

8. Stavanger IF

Coolbets vinnerodds: 50

Enda en tradisjonsrik klubb som hadde glansdagene sine mye høyere i seriesystemet. Det kunne imidlertid gått enda verre, for i 2018 var SIF svært nær nedrykk fra 5.divisjon. Istedet ble det opprykk året etter. Leverte en under middels sesong i høst med 11.plass.

Noen fine signeringer. Emil Randulff var i sin tid en meget lovende stopper, og har faktisk U-landskamper. Sveinung Selås tilbake fra Hinna er også en bra signering.

Så er det noen gode spillere der fra før. Jørgen Helland scoret 17 mål i opprykkssesongen, mens målvakt David Chokeli-Losnegård var en gang regnet som meget lovende. SIF hører hjemme enda høyere, men blir det en plass i trygg avstand til nedrykk får det stå til godkjent.

9. Hundvåg

Coolbets vinnerodds: 50

Det ble en helt middels 9.plass for Hundvåg sist sesong. Gjorde jobben mot lagene under seg, men kom som regel til kort mot lagene på øvre halvdel. Bør bli en plassering rundt midten også i år.

Har sikret seg flere fine forsterkninger i vinter. Steffen Bøifot (Sola), Even Barka Amdal (Staal) og Jonas Laukvik (Vardeneset) kommer til å styrke laget. Fikk et kraftig gjennombrudd fra Bjørnar Hvitevoll Lea (9 mål), som briljerte på midten sist sesong.

Et ganske rutinert lag hvor flere har vært med en stund. Kristian Høvring har for eksempel spilt 2.divisjon før noen av lagkameratene hadde lært seg å gå.

10. Ålgård

Coolbets vinnerodds: 8

Nok en klubb som har falt ganske så solid på et tiår. Ålgård har gått fra å være et fast innslag i 2.divisjon til å skulle få slite med å hevde seg i 4.divisjon. I fjor ble det en helt ok 6.plass. Men med 0-3 for Rosseland i NM-kvalifiseringen kom kanskje en forsmak på hvordan årets sesong kan bli, og bedre ble det ikke med 3-5 for Dirdal fra 6.divisjon i OBOS-cup (Dirdal startet med to straffer grunnet divisjonsforskjellen, men likevel). Avsluttet vintersesongen med 0-4 for Frøyland.

Idris Ahmed Omar tilbake i Rogaland etter spill for Melbo. Keeper Marius Halvorsen er tilbake etter sin tid i Bryne, mens Gisle Skjæveland kommer fra nabo Figgjo. Noen rutinerte og gode brikker i spillere som Benjamin Ravndal og Tommy Tønnesen. Offensive Henrik Kommedal en klassespiller som blir viktig for Ålgård.

Det lukter noen hakk ned i år for Ålgård.

11. Forus og Gausel

Coolbets vinnerodds: 50

Nyopprykket fra 5.divisjon. Det ble mange scoringer i fjor, og flest sto den hurtige angriperen Erik Engebretsen for. Han har også vist seg som en solid målscorer på dette nivået før, så for lagets sjanser i år trengs det at han fortsetter formen.

Ikke de store forsterkningene som er hentet i vinter. Kristoffer Kommedal og Vetle Berg Johansen med så godt som hele karrieren i klubben, og blir også sentrale. Men det skal bli tøft å hevde seg veldig høyt på tabellen.

12. Sola 2

Coolbets vinnerodds: 75

Sola 2 med en sterk 4.plass i høst. Men med store utskiftninger i A-troppen er det flere av spillerne som var sentrale i 4.divisjon sist sesong som enten har forlatt klubben eller er inne i elleveren i 3.divisjon. Dermed er det nesten ikke til å unngå at årets sesong skal bli en nedtur.

Tynn benk så langt i 3.divisjon, men spillere som Trym Ur (Viking 2) og Andreas Årdal (Bryne 2) holder godt 4.divisjonsnivå. Ellers har det vært flere skader og en veldig ung benk, så Sola 2 kommer til å bli særdeles ungt i starten. Juniorlaget har åpnet med to seier og to tap (0-9 for Vidar!).

13. Sunde

Coolbets vinnerodds: 100

Berget plassen med nød og neppe i høst. Ikke fordi de var spesielt gode selv, men fordi to lag var enda svakere. Samtidig imponerende å slå SIF og Randaberg når det så ut til å gå mot nedrykk.

En strålende spiller i Ceu Lian Khar. Nydelig ballbehandling og en god dødballfot førte til 7 mål i høst. Rutinerte Jørn Hornseth er noe så sjelden som spillende styremedlem i klubben, og blir også viktig offensivt. Håkon Mannsåker (Skjold) bør være en fin forsterkning.

Det ble tøft i fjor, og blir trolig en ny sesong i bunnen for Sunde.

14. Sokndal

Coolbets vinnerodds: 100

Sikret opprykket med seier mot lokalrival Moi i siste serierunde i fjor, og feiret opprykket på behørig vis. Hadde faktisk også opprykket i lomma etter 2019-sesongen, men valgte da å takke nei til 4.divisjon på grunn av mange frafall i troppen under korona.

Nå er de definitivt klare for nivået over, og det kan bli en stor utfordring. Ikke mange forsterkninger. Piotr Jakuc Kowalik (Forus og Gausel) og Brian Jensen (Hellvik) er hentet fra 5.- og 6.divisjon.

Julian Eia Toks med hat trick i den avgjørende kampen, og sammen med Anders Magne Hadland og Ole Gabriel Urdal blant de som har vært med i 5.divisjon lenge nå. Trenger den gode midtbanespilleren Jørgen Midtbø med. Men nivået over er tøft, og Sokndal skal bli et bunnlag. Eller?

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form