Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Nordmøre og Romsdal

Skal Kristiansund 2 endelig rykke opp? Se vårt tabelltips!

Foto: Digitalsport

Det nærmer seg seriestart landet over, også i 4.divisjon i Nordmøre og Romsdal. En ganske geografisk spredd avdeling hvor det både er klubber fra Nordmøre, fra småstedene rundt Molde og på andre siden av fjorden.

LES OGSÅ: Slik ender 4.divisjon Sunnmøre

Avdelingen kan også by på flere kjente navn. Både Ole Bjørn Sundgot og Kristian Flittie Onstad befinner seg på trenerbenker, mens Makhtar Thioune er blant spillerne vi får se i aksjon.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tomrefjord var sterkest i fjor, men tapte kvalifiseringen for Hødd 2. I år bør Kristiansund 2 vise seg sterkest. Med egne unge, gode spillere, og et påfyll utenfra til førstelaget, kan de i kamper hvor de stiller sterkt vis seg overlegne.

Coolbets sesongodds:

Her er vårt tabelltips for 4.divisjon Nordmøre og Romsdal:

1. Kristiansund 2

Coolbets vinnerodds: 2.00

KBK hadde andrelaget sitt i 3.divisjon i 2018, men det endte med nedrykk. Tapte for Volda i kvalifiseringen i 2019, før Tomrefjord litt overraskende ble for sterke sist sesong. 1-2-tap i "seriefinalen" og 1-1 i Sunndal sørget for at KBK 2 bare endte på 2.plass.

Men med full sesong og flere spennende unggutter er de soleklar favoritt i denne avdelingen i år. KBKs juniorlag har nå slått både Aalesund, Molde og Rosenborg (10-1) i mars, og flere av spillerne derfra blir viktige her.

Det inkluderer Leander Næss Alvheim, som scoret bunnsolide 18 mål i høstens 4.divisjon. Keeper Adrian Sæther og unge Marius Weidal (2005), Isak Aalberg (2005) og Heine Gilking Bruseth (2004) er alle tatt opp i A-stallen nå.

Synd for andrelagets sjanser at Bendik Brevik er lånt ut til Levanger, mens Oskar Siira Sivertsen starter sesongen i Hødd. Til gjengjeld har KBK hentet flere unge spillere til A-stallen som kommer til å dominere når de er med her. Høyrekant Mikkel Rakneberg og venstreback Martin Sjølstad kommer rett fra OBOS-ligaen. Også ghaneserne David Agbo og Isaac Annan, samt stoppertalentet Max Williamsen, er spillere vi trolig får se i 4.divisjon regelmessig.

KBK 2 vinner avdelingen om de går for det, og blir også klar favoritt i kvalifiseringen.

2. Sunndal

Coolbets vinnerodds: 5.00

Ole Bjørn Sundgot går på sin andre sesong som trener for Sunndal, som rykket ned fra 3.divisjon i 2019. Klubben fra Hydro-bygda var et stykke bak topplagene, men tok en godkjent 3.plass i høst. Tapet for erkerival Surnadal i NM-kvalifiseringen svir trolig ennå i Sunndal.

Et like generasjonsskifte siden nedrykket fra 3.divisjon, men fortsatt flere veteraner som holder koken. Petter Blekken Melkild, Christian Danielsen, Eivind Leirvik og ikke minst Eirik Ruud Ramsli, som kom tilbake fra Kvass/Ulvungen i fjor, blant spillerne som har spilt sammen for A-laget i et tiår. Johannes Grimelid (eks-KBK) i mål en god spiller blant nykommerne, og Markus Hammerbakk Lewis fikk et gjennombrudd med 8 mål.

Sunndal bør henge med i toppen.

3. Tomrefjord

Coolbets vinnerodds: 4.50

En meget solid sesong i fjor av Kristian Flittie Onstads mannskap, som stakk av med avdelingsseieren foran KBK 2. Måtte se seg slått av Hødd 2 i kvalifiseringen, men kan uansett være stolte av sesongen.

Fredrik Kosberg (Strindheim og Træff) var en bunnsolid signering da, og lyktes i å hente storscorer Tommy Kanishi Andreassen fra nabo Vestnes Varfjell. Ellers var Tomrefjord-laget i 2021 et rutinert og godt samspilt mannskap, hvor store deler av laget har mange sesonger sammen for klubben.

Mistet Knut Stian Eik til Vestnes Varfjell, men hentet Eirik Leao Tomren og Cédric Ronnie Hellström Andreassen tilbake fra sammen klubb. Med de mellomnavnene burde sistnevnte vært keeper, men er midtstopper. Edvin Paulo Da Silva Sæther (Åndalsnes) også ny inn i vinter.

Scoret bare 24 mål i fjor, vesentlig færre enn forfølgerne, men tok avdelingsseieren på en bunnsolid defensiv. Et godt kollektiv, og med en hakket bredere tropp må de regnes med i toppen også i 2022.

4. Surnadal

Coolbets vinnerodds: 15.00

Seiere over Åndalsnes og nabo Sunndal i NM-kvalifiseringen betyr et møte med Kristiansund i 1.runde, kun et par uker etter at andrelaget kommer på besøk. Surnadal endte på 4.plass sist sesong, og det bør bli en ny sesong et stykke opp på øvre halvdel. Har holdt Ranheim 2, favoritt i sin trønderavdeling, til 2-2 i en treningskamp.

En solid offensiv hvor Sander Smevoll leverte 14 mål, og dermed fortsetter å være en målgarantist. Kan brukes både som spiss og kant i trener Webjørn Holtens 4-3-3. Har også gode spillere i Arnstein Aasbø, med fortid i KBK, og Andreas Dalsegg Sæter (hvis bror var en fantastisk målscorer for laget for noen år siden) offensivt.

Sondre Næss Bolme en god signering fra Orkla i fjor. Har mange som har vært med lenge, som Lars Mogstad og Vegard Bolme i forsvar.

Manglet det lille ekstra på å følge topplagene i fjor, kan de tette gapet i år?

5. Eide og Omegn

Coolbets vinnerodds: 9.00

En meget skuffende sesong i fjor etter å ha kjempet om avdelingsseieren i 2019. Holdt på å rykke ned, men med blant annet Vegard Forren inn på slutten ble plassen reddet. Har slått til med flere storseiere i treningskampene som bærer bud om bedre tider.

Forren har nå gått videre til Træff, men Eide har samtidig hentet flere gode spillere. Ruben Toven, som var meget viktig i 2019, er tilbake etter en fin sesong i 3.divisjon med Spjelkavik. Også Nikolay Bruseth var sentral for tre år siden, og kommer hjem fra Averøykameratene. Simon Vevang er også tilbake etter å ha prøvd lykken i Kristiansund.

Samtidig har de tappet nabo Malmefjorden for gode spillere. Bjørn Monsen, Even Melsæter, Lars Joar Inderberg og Fredrik Røkkum har alle kommet fra derfra, og bidrar til inntrykket av at stallen er mye sterkere i år.

Idar Vangen Lysgård også en god spiller som er igjen fra i fjor. Det ble 10.plass i en jevn bunnstrid i fjor, i år bør det bli en plass på øvre halvdel.

6. Dahle

Coolbets vinnerodds: 35

Tok seg til første runde i NM, og ble utrolig nok ikke belønnet med et møte med Kristiansund BK. Får i stedet Ranheim på besøk. Artig nok, men at det ikke ble KBK må være litt skuffende.

Uansett, med 3-1 over Malmefjorden og 5-4 over Bergsøy, et antatt topplag på Sunnmøre, har NM-kvalifiseringen vist at Dahle er til å regne med. Mange spillere med fortid i KBK som tar steget videre til Dahle når Eliteseriedrømmen ikke lenger føles realistisk. Det har gjort at en erfaren spiller som Joakim Bjerkås nå er i klubben. Også Henrik Rolland har nyttig erfaring fra høyere nivåer.

Jonas Frøner kom hjem igjen i fjor etter mange sesonger på nivå tre og fire, og er nå (spillende) trener for Dahle.

Espen Gjerde og Brian Hammerås, begge fra KFK/CFK, samt Mats Brenden (Træff 2), er nye inn i vinter. Viktig at Tobias Dahle, som scoret masse i 2019, er tilbake igjen. Mats Lindskog har i likhet med ham vært god for KBK 2 før.

Kan bli en positiv overraskelse og henge med enda høyere opp i år.

7. Træff 2

Coolbets vinnerodds: 35

Rykket opp fra en veldig ujevn 5.divisjon hvor målforskjellen ble avgjørende. Med 19-0 over Gossen, 12-1 over Isfjorden og 8-0 over Molde 3 var det Træffs reserver som trakk det lengste strået.

Har mistet noen spillere som var viktige for andrelaget i fjor. Samtidig har opprykket til 2.divisjon for førstelaget sørget for at A-troppen er bredere, og benken derfra bør bite godt fra seg på dette nivået.

Spillere som spissen Markus Woldsund og Jonas Holte (Mjøndalen) kan styrke laget her. Samtidig har de to ordentlige legender i midtstopper Jahn-Ove Wiik og Makhtar Thioune, som fortsatt har nok fotball i seg til at det kan være riktig så bra. Både daglig leder Bjørnar Eltervåg og assistent Stian Rødal også blant de som var viktige for opprykket.

PROFIL: Makthar Thioune har fortsatt teknikken i behold, selv om det er noen år siden han ble seriemester for Molde. Foto: Digitalsport

Unge spillere som Henrik Erlandsen, Henrik Bøe, Mikael Wenaas og Adrian Bygland får kjenne på 2.divisjonsnivået nå, noe som vil gjøre godt for andrelaget. Bør bite ok fra seg også i 4.divisjon.

8. Åndalsnes

Coolbets vinnerodds: 18

Endestasjonen på Raumabanen har fått mye oppmerksomhet rundt naturen sin gjennom Kompani Lauritazen, men fotballaget er ikke et trekkplaster som fyller Vy-togene i sommer. Det til tross for at akseptabel 5.plass i høst.

To gode målscorere i Sindre Hammervold og Andreas Helle, men har mistet et par viktige brikker. Emil Nyheim (Strindheim) og Edvin Paulo Da Silva Sæther har takket for seg. Til gjengjeld har Somchai Charoenram kommet hjem fra Faaberg.

9. Malmefjorden

Coolbets vinnerodds: 35

Etter 7.plass sist sesong har Malmefjorden måtte se flere av sine beste spillere velge spill for nabo Eide og Omegn. Bjørn Monsen, Even Melsæter, Lars Joar Inderberg og Fredrik Røkkum har alle gått dit. Dermed har Malmefjorden måtte se seg om etter forsterkninger.

Brasilianske Tomas Do Prado Coelho flyttet til Norge for jobb, og kommer nå fra Bud/Bryn. William Røsok (Molde 2), fotballcomeback fra Espen Outzen (eks-Molde) Peter Michelsen (Ekko/Aureosen) og Lars Josef Ranheim (Træff og Molde 2) er signeringene som gjør at Malmefjorden likevel bør bite ok fra seg. 1-3 for Dahle i NM-kvalifiseringen var dog ingen stor prestasjon.

Trolig noen hakk ned på tabellen i år.

10. Vestnes Varfjell

Coolbets vinnerodds: 50

9.plass sist sesong. Har siden da mistet et par gode spillere til nabo Tomrefjord. Samtidig har de man fått et par spillere med ferga over fra Molde. Håvard Nybråten og Adrian Koslinski kommer fra spill i Træff, og spesielt sistnevnte kan være en god signering. Spilte fast i 3.divisjon 2019, litt mindre i opprykkssesongen i fjor.

I tillegg er Liam Connor tilbake fra Trondheim og spill i NTNUI, mens Knut Stian Eik kommer fra Tomrefjord. Har en fantastisk målscorer i Elling Furland Olafsen, som har levert for klubbens A-lag i over et tiår.

Det blir nok kamp i bunnen igjen for Vestnes Varfjell.

11. Midsund

Coolbets vinnerodds: 50

Endte nest sist i fjor, men reddet plassen likevel. Fikk hjem Erlend Blø som prøvde seg i Brattvåg i fjor, en viktig signering. Også Emil Sjøvik (eks-Træff), toppscorer med 5 mål i fjor, blir viktig.

Mistet Johan Hansen til Rollon, men Elias Rakvåg Vangen, som har vært god for Dahle før, bør være en fin signering. Spørs uansett om det er nok for øylaget, som trolig kan forberede seg på bunnkamp også i år.

12. KFK/CFK

Coolbets vinnerodds: 50

Clausenengen er et navn som klinger godt i norsk fotball etter å ha fostret fram noen av våre største spillere. Men det begynner å bli lenge siden glansdagene nå. Naturlig nok, ettersom toppsatsingen fra dem og Kristiansund FK ble til Kristiansund BK, som er på sin sjette sesong i Eliteserien.

For moderklubbene kan det bli like tøft som sesongstarten har vært for KBK i Eliteserien. 10.plass sist sesong. Viste glimt av storhet ved å slå gode lag som Sunndal og Åndalsnes, men klarte samtidig å tape 0-6 for Midsund, og var eneste lag som tapte for jumbo Smøla.

Mistet et par gode spillere til nabo Dahle i vinter, mens Oscar Kaplanski og Ali Kamal Hassan Khoshnau har reist til Trondheim. Sverre Lervik og Anders Gausen kommer fra KBK 2, og har en strålende målscorer i Pa Ousman Jammeh. Men det blir en ung tropp i år, og det kan bli en tøff sesong.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form