Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Sunnmøre

Kan noen tukte den soleklare avdelingsfavoritten Herd? Se vårt tabelltips!

Foto: Digitalsport

Med Hødd 2 oppe i 3.divisjon er det mer åpent i toppen av 4.divisjon Sunnmøre. Likevel er det en klar favoritt i avdelingen. Da Sunnmørsposten spurte trenerne hvem de har som favoritt pekte alle på Herd.

Et allerede godt lag er forsterket, og bør kunne vinne avdelingen. Men det trenger ikke være nok, for før de kan feire opprykk venter kvalifisering mot avdelingsvinneren fra Romsdal/Nordmøre.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

I bunnen finner vi trolig en tradisjonsrik klubb. Larsnes/Gursken har vært på randen av å gi opp, og det er langt fra sikkert at de klarer å fullføre årets sesong.

Coolbets sesongodds:

Her er vårt tabelltips for 4.divisjon Sunnmøre

1. Herd

Coolbets vinnerodds: 2.10

Den soleklare avdelingsvinneren. Karl Oskar Fjørtofts mannskap ser solide ut, og om de ikke vinner avdelingen er det en skuffelse. Så vet Herd at det ikke er nok for opprykk, for det venter også en kvalifisering mot vinneren i Romsdal/Nordmøre, hvor Kristiansund 2 er storfavoritt.

Har fått en solid forsterkning på backplass i Preben Sætre. Kommer fra Larsnes/Gursken nå, men har lang fartstid i Hødd. Toppscorer Kristian Klokk Flovik har signert for Spjelkavik, men sammen med den meget solide keeperen Henrik Reite Hansen er han på lån hos Herd nå. Flovik fikk sammen med Erlend Nicolai Fjeldstad et gjennombrudd i fjor, og de to bør kunne sørge for mange mål også i år. Unge Ola Aga Ljoså (AaFK 2) bør være en god signering.

Synd at gode Daniel Stensøe har forlatt klubben, men har fortsatt rutine og kvalitet defensivt i Scott Fellows. Herd blir sterke, og er laget de andre må måle seg mot.

2. Bergsøy

Coolbets vinnerodds: 5.50

Ett av lagene som kan klare å utfordre Herd i toppen. Skuffet med 6.plass i høst, og bør være nærmere toppen nå. Viste i det minste et bra høyestenivå da de ødela Herds opprykkshåp i siste runde ved å holde årets favoritter til 0-0.

Hadde en voldsom satsing for noen år siden, hvor over halve elleveren var utenlandske importer. Har heldigvis tonet ned det nå, og det er langt flere lokale innslag nå. Men keeper Pedro Moreno Gonzalez er hentet fra islandsk fotball, og den legendariske målscoreren Franjo Tepuric går inn i sitt åttende år i klubben nå. Kom opprinnelig til Hødd, men har blitt i Bergsøy lenge. 32-åringens scoringsform vil bety mye for lagets muligheter.

Laget fra Fosnavåg har hentet både Aleksander Rekdal og Alfred Gjelseth fra nabo Larsnes/Gursken, mens Fredrik Høili kommer fra Follo. Gode 4.divisjonsspillere som Roald Runde, Pijus Marcinkevicius og Fredrik Muren fra før.

Bergsøy bør heve seg fra i høst.

3. Rollon

Coolbets vinnerodds: 7.50

Enda et lag som må finne seg i å stille i utfordrerposisjon i toppen. Endte på 3.plass i fjor, og en plass blant topp 3 bør være et naturlig mål for 2022.

Flere spillere som har forsøkt å slå gjennom i toppfotballen, og som kommer til å bidra til å gjøre Rollon til et topplag. Emil Solnørdal kom hjem fra Hødd i fjor, og forsøkte seg i både Aalesund og Rosenborg før det. Marius Waagan en solid forsterkning fra Spjelkavik i fjor, mens Daniel Gjerde har et fantastisk scoringssnitt over mange sesonger. Andreas Blindheim har også bidratt til å heve Rollon i mange sesonger.

Kristian Klemetsen (SIF/Hessa) og Johannes Fylling (Aalesund 2) nye inn i vinter. Trener Trond Østrem har et spennende mannskap.

4. SIF/Hessa

Coolbets vinnerodds: 5.50

Skarbøvik har gått fra å være et ganske stabilt 2.divisjonslag til å falle gjennom divisjonene, og så bli slått sammen med nabo Hessa for fem år siden. En ok sesong som endte med 5.plass i fjor. SIF/Hessa bør være med på øvre halvdel også i år, men er de gode nok til å utfordre de aller beste? Fikk kjenne på hvor nivået ligger i toppen med 1-4 for Bergsøy i NM.

Ole-Johan Lindgren med 7 mål i høst. Mistet Kristian Klemetsen til Rollon og fått tilbake Andreas Aasen fra Ellingsøy, ellers er stallen nesten helt lik fjorårets.

5. Ørsta

Coolbets vinnerodds: 12

Fra 1990-tallet har Ørsta brent seg inn i fotballens minne på to måter. For min del sterkest ved at Jan-Magne Leira var det kanskje mest obligatoriske kjøpet på CM Norge 95, et spill jeg har brukt altfor mange timer på. For det andre ved å ta seg til 3.runde i NM og en tur til Brann Stadion i 1999. Brann-legenden (ikke nødvendigvis i positiv forstand) Mika Kottila scoret 2 av sine totalt 3 mål da Ørsta, med Leira på laget, ble slått 3-1.

Det må ha svidd for Ørsta å ligge to divisjoner bak erkerival Volda, samtidig som naboen Hovdebygda også var på nivået over i fjor. Heldigvis ble det dermed opprykk for Ørsta forrige sesong.

Trener Bjarte Austrheim leder et lag som, i likhet med opprykkskollega Blindheim, kunne lene seg mye på en storscorer. Evan Dyrhold Aambø er fortsatt junior, men med 16 mål var han en helt vital del av opprykket.

Som for de fleste lagene i avdelingen er det mye ungt, men med noen meget rutinerte innslag. Jørgen Nygård Winjevoll, Sigurd Aarflot Sundnes og Markus Halse var alle med på opprykk i 2017 og nedrykk i 2019. Kan Ørsta bli et friskt pust i år?

6. Hovdebygda

Coolbets vinnerodds: 20

En fin sesong i fjor for tettstedet midt mellom Ørsta og Volda. Anført av Daniel Reza Malakzadeh og Bjørnar Holen (7 mål hver) tok Hovdebygda en sterk 4.plass. Men Holen har nå gått tilbake til Sæbø. Steffen Myklebust kan være kapabel til å erstatte Holens scoringer.

Har fått tilbake Jon Andre Digernes, ellers er det ikke de store forandringene i troppen for Hovdebygda. Kaptein Skjalg Digernes leder et mannskap som i fjor viste seg som en lei motstander. Som regel jevne kamper, og viste et bra høyeste nivå ved å slå Hødd 2, som rykket opp.

Kommer til å smelle bra i lokaloppgjørene mot Ørsta, og kanskje blir det en jevn duell om å ende øverst på tabellen.

7. Blindheim

Coolbets vinnerodds: 25

Blindheim har først og fremst gjort seg bemerket i volleyball, men kan fotballaget også prestere i år? Rykket opp sammen med Ørsta sist sesong, og var særdeles scoringsglade (45 mål på 11 kamper). Johannes Tjøstheim sto for nesten halvparten av målene (21), og sammen med Bjørnar Fjørtoft Johansen (10 mål) blir han sentral i lagets muligheter.

Stian Mork Skaar hjemme fra Bergen er også viktig for lagets muligheter. En av en håndfull spillere med mange sesonger for klubbens A-lag i 5.divisjon. Fått hjem Jan Erik Hellevik fra Skodje, en annen med lang fartstid for klubben. Også Thomas Årvik (Vanylven) er ny inn.

Lenge siden de var på dette nivået, men opprykkslag har markert seg positivt her tidligere. Samtidig bekymringsfullt at de blant annet fikk juling med 3-8 for Norborg, som ikke hadde støtte fra Brattvågs benk, i en OBOS-cupkamp.

8. Norborg / Brattvåg 2

Coolbets vinnerodds: 25

Norborg har med seg Brattvågs benkespillere, noe som gjør at de som regel klatrer over streken i 4.divisjon.

Spørsmålet er hvor mye hjelp man får fra 2.divisjonslaget nå. Har ikke sett veldig gode ut i vinter, har åpnet sesongen med to klare tap, og kanskje kan det bli mye tøffere i 2022 enn de foregående sesongene.

Unge, gode spillere som Marius Refnes, Gard Rogne og Per-Kristian Hildre er på benken nå, og vil uansett være klare forsterkninger i 4.divisjon. Tidligere Molde-junior David Sissoko og den kraftfulle spissen Agwa Obiech er også mulige forsterkninger. Sondre Beite og Håkon Leine blant de som har startet på benken nå, og om man får med spillere som holder et så høyt 2.divisjonsnivå vil det åpenbart bedre mulighetene.

Norborg har klart seg bra mot lag fra samme divisjon i vinter, uten hjelp fra Brattvåg. Seiere over Blindheim (8-3) og Rollon (2-0) bør gi selvtillit foran sesongen. Spiss Martin Koch og kaptein Thomas Abelseth blant de som gjør at Norborg også har noe å bidra med i samarbeidet. Bør være for gode for å gå ned.

9. Langevåg

Coolbets vinnerodds: 50

Da Jonas Grønner ikke fikk fornyet kontrakt i Aalesund ble det både jobb og en fortsatt spillerkarriere i Langevåg. Midtstopperen kommer åpenbart til å være en meget solid forsterkning for et lag som endte på 8.plass sist sesong.

Samtidig har William Sunde, Daniel Dybvik Mättää og Peter Beite Dyb reist til Bergen, noe som svekker laget.  André Fylling har tatt over som trener, og kanskje han kan skape et lag som er giftigere offensivt?

10. Emblem

Coolbets vinnerodds: 50

Det ble 9.plass i fjor for Emblem. Trener Sindre Knutsen ledet et lag som gjorde jobben hjemme (3-1-1), men tapte alle bortekampene. Skal sies at motstanden var hakket tøffere borte, og i en full sesong bør tallene jevnes ut.

Marcus Steffensen helt sentral i at plassen ble berget med sine 6 mål i nøkkelkamper. Kaptein Sondre Follesø blir også viktig. Tobias Vebenstad er tilbake etter en sesong på nivået under. Har mistet Martin Hollevik (tilbake til Florø), men med Daniel Stensøe inn har Emblem gjort en meget viktig signering.

Må trolig kjempe i bunnen også i år.

11. Hareid

Coolbets vinnerodds: 50

Også Hareid har hentet inn en spiller med lang fartstid i norsk fotball. Men Arnold Origi har nå lagt keeperhanskene på hylla, og skal forsøke seg som spiss for Hareid!

Joakim Berge Sæther (Hødd 2), Kristoffer Stranden (Hødd 2) og Erlend Rokseth Skeide (Batnfjord / Hødd 2) har også kommet inn i vinter, og bør være nyttige signeringer. De har da heller ikke alene om en fortid hos nabo Hødd. Både Ørjan Grimstad og ikke minst Ruben Kenneth Brandal har lang erfaring fra Hødds A-lag.

FRA KEEPER TIL SPISS: Arnold Origi ble cupmester for Lillestrøm i 2017. Nå skal han forsøke å skyte Hareid oppover tabellen. Foto: Digitalsport

Kun 11.plass i fjor, og berget plassen i en ren nedrykksfinale mot Valder i siste kamp i fjor. Skal bli vanskelig å løfte seg altfor høyt oppover, med mindre Origi viser seg å ha mange av fetter Divock Origis spissgener.

12. LGFK / Gjerdsvika

Coolbets vinnerodds: 20

En soleklar dumpekandidat. Larsnes/Gursken har gjennom hele vinteren slitt med mannefall, og det har vært høyst usikkert om de klarte å stille til start denne sesongen. Har nå fått med seg nabo Gjerdsvika for å kunne stille lag. Men å vente at hjelp fra et 6.divisjonslag skal hjelpe sportslig er nok for mye å drømme om. Toni Sandanger, som skal lede klubben, får en nesten umulig oppgave.

Barndomsklubben til Jan Åge Fjørtoft er nede for telling, og årets sesong handler først og fremst om å fullføre.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form