Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Hordaland 2

Vi spår en outsider på opprykksplass!

Foto: Digitalsport

Fredag sparkes Hordalands andre 4.divisjonsavdeling i gang. Det kan bli en jevn affære.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Både Bergen Nord og Åsane 2, to naturlige topplag, har mistet mange sentrale spillere siden i fjor, mens Gneist og nyopprykkede Flaktveit har vist positive tendenser i vinter.

LES OGSÅ: Tabelltips for avdeling 1

Og kan Voss og Nordhordland løfte seg fra gode til ordentlig gode? Vi tar sjansen på at det blir en litt overraskende toppstrid her.

Coolbets sesongodds:

Her er vårt tabelltips for 4.divisjon Hordaland 1:

1. Voss

Coolbets vinnerodds: 15.00

Voss er først og fremst kjent for helt andre idretter enn fotball. Men kan det bli opprykk for laget fra ekstremsportbygda i år? Voss er nok for mange først og fremst en outsider, men har også kvaliteter som gjør at de kan henge med i en jevn toppstrid.

Fikk hjem den bunnsolide stopperen Kristoffer Bidne i fjor, etter at han har spilt mange år på nivå to og tre. Kanskje enda viktigere var det at Maid Memic kom tilbake. En klassespiller og målscorer som i tillegg til å spille jobber i klubben. To spillere som kan vippe årets sesong i favør Voss.

Også Skage Storhem og Martin Bidne er to meget gode 4.divisjonsspillere. Førstnevnte nå tilbake i klubben etter 3.divisjon med Fjøra i fjor. Bør sammen med Memic sørge for mange mål i år. Jan Rune Sleen var i sin tid lovende for Brann, men slo aldri gjennom i Bergen.

Har vist muskler ved å slå ut både Nordhordland og Askøy av cupen, og får nå en drømmekamp mot Brann i første runde. 5-2 over fjorårets 3.divisjonslag Årdal også et positivt resultat å ta med seg.

2. Nordhordland

Coolbets vinnerodds: 8.00

Det er også andre lag, både i denne avdelingen og i de andre 4.divisjonsavdelingene vi har skrevet om, som har sterke spisspar. Men på den litt ubestemmelige breddefotballegende-skalaen spørs det om ikke Nordhordland er øverst.

For Tommy Gaustad har vært en målgarantist for både Åsane, Lysekloster, Vadmyra, Tertnes og nå Nordhordland. Det spørs likevel om ikke Snekkevik, som kom hjem fra Tertnes og Åsane i 2018, er en enda viktigere spiller for laget nå. Uansett et spisspar som kommer til å skyte NBK høyt opp på tabellen.

STORSCORER: Tommy Gausdal, her fra sin tid i Åsane, er en legendarisk målscorer. Foto: Digitalsport

Sindre Flaa kom sammen med Snekkevik fra Tertnes, og har også vært en sentral brikke for et lag som suste gjennom 5.divisjon i 2019, men måtte vente lenge på 4.divisjon. Frøya var suverene i deres jevne og gode pulje i høst, men NBK tok andreplassen. Bør henge med også i år. 5-1 over Bergen Nord i en treningskamp imponerer.

3. Gneist

Coolbets vinnerodds: 4.00

Kan klubben som holder til en langpasning fra rullebanen på Flesland melde seg på i toppen i år? Det er en viss tro og optimisme rundt lagets muligheter i 2022.

Både keeper Storm Husebø, back Lars-Erik Løwø og Sondre Konglevoll har kommet fra Bjarg, noe som styrker Gneist sine muligheter. Sistnevnte kommer inn et et Sondre-angrep hvor også Eide og meget viktige Sæverås befinner seg. Marius Bergset også ny inn fra Varegg. Gneist ser sterkere ut i år enn i fjor, og pekes på som en mulig opprykkskandidat.

Imponerte ved å slå ut Sandviken av cupen, men måtte skuffende (og overraskende) innse at det ble Sotra, ikke Brann i neste runde.

5. Åsane 2

Coolbets vinnerodds: 4.50

Det drives godt hos Åsane, men 2022-sesongen har ikke startet helt lovende for førstelaget. Samtidig ble juniorlaget sendt ut av cupen av Nymark. Og nøkkelspillere for høstens gode sesong, som Jonas Toftesund (Fyllingsdalen), Eirik Våge (Fyllingsdalen), Ole Kallevåg (Lysekloster), David Tufta (Fyllingsdalen) og trioen Håvard Foldnes, Bjørn Dirdal og Kasper Gade, alle til Sotra, har tatt steget oppover i divisjonene.

Det betyr at vi får et vesentlig yngre Åsane-lag i 4.divisjon denne sesongen. Men har også hentet rutinerte Henrik Reigstad, som er tilbake etter 12 år i Tertnes. Philip Ekeberg var et spennende talent for Drøbak/Frogn for noen år siden, og har tatt turen over fjellet. Sammen med Jon Berisha får han et ansvar offensivt. Også Emmanuel Tchotcho Bangoura er spennende, og kommer etter 9 mål for Kvernbit på nivået under i fjor.

Så er det selvsagt muligheter for at spillere fra førstelaget dukker opp her, noe som gjør at Åsane har alle muligheter til å være et topplag om de ønsker. Sindre Dyrstad, Patrick Wik, Henrik Ødemark var med i 4.divisjon i fjor også.

5. Bergen Nord

Coolbets vinnerodds: 3.50

Mistet mangeårig trener Mathias Macody Lund, og dermed mistet en viktig spiller samtidig. Amar Fares er hentet over fjellet for å forsøke å gjøre Bergen Nord til et topplag igjen. Vant avdelingen i høst, men kom til kort mot Frøya og Bremnes i kvalifiseringen.

Også viktige spillere som Dennis Møller Wolfe (Frøya), Andreas Helland (Frøya), Morten Stenhjem og Simen Lindter (Nymark) har takket for seg. Tapte blant annet 1-5 for Nordhorland i en treningskamp, 3-4 for nabo Flaktveit og 2-3 for Arna-Bjørnar i cupen, men en opptur med 3-2 over Sund nylig.

Avhengig av å ha storscorer Steffen Egesund på banen. Sammen med Lasse Isdahl og Torpal Samalov kan han sørge for at BN er giftige framover. Simen Nilsen er også tilbake på midten. Klarer de å henge med i toppen i år? Det skal bli spennende å se.

6. Arna-Bjørnar

Coolbets vinnerodds: 5.00

En fin 2.plass i sin avdeling i høst. Det med et lag hvor de aller fleste er hentet fra egen junioravdeling, og hvor mange fikk sin første seniorerfaring i høst.

Har hentet Andreas Risnes (Bergen Nord), mens Daniel Tangen og Mathias Røsland er hentet fra Åsane 3 på nivået under. I tillegg er en håndfull egne unggutter løftet opp i A-stallen.

Har samtidig mistet Andreas Søberg og meget rutinerte Espen Fedje. Et bra angrep med klubbspiller Martin Mjelde Tysse og Sebastian Haugland. Tidligere Hødd-spiller Mathias Grimstad viktig i forsvar, hvor vi kanskje også får se en "forsterkning" om assistent Rune Gravdal tar på seg skoene.

7. Flaktveit

Coolbets vinnerodds: 50

Rykket opp fra 5.divisjon i høst med 10 seiere på 11 kamper, og var særdeles scoringsglade. Spesielt Marius Nybakken (19 mål), men også Truls Thorn (13), viste seg særdeles giftige. Der resten av breddefotballen hadde stopp i 2020 kunne de to, som holdt junioralder, spiller aldersbestemt fotball, noe som nok var en fordel..

Tidligere Brann-junior Viljar Birkeland har kommet i vinter, og bør være en meget nyttig signering for klubben fra Åsane. Fått kjørt seg med 1-2 for Ny-Krohnborg (5.divisjon) og 2-5 for Austevoll i vinterserien. En joker i toppen i år?

8. Fana 2

Coolbets vinnerodds: 50

Fana har fått opp mange egne spillere gjennom junioravdelingen de siste årene, og andrelaget sikret seg opprykk sist sesong.

Spillere som Trym Nazoori Adonaba, Simen Midtbø, Håvard Rosø, Philip Austbø og Anders Walker Totland har fått sjanser på førstelaget så langt denne sesongen. Mistet to gode spillere i Henrik Flagtvedt og Øystein Takle Eide, som begge var viktige her og spilte mye for førstelaget.

9. Tertnes

Coolbets vinnerodds: 20

En ikke altfor imponerende høst av Tertnes, men avsluttet i det minste med en opptur ved å slå avdelingsvinner Bergen Nord hele 4-0.

Har mistet massevis av rutine etter at kaptein Henrik Reigstad (Åsane 2), Eirik Nilsen Hornnes (Loddefjord) og Christer Teigland har takket for seg med nesten 600 kamper for klubben til sammen i bagasjen. Samtidig har Sahr Bonga gått til Sandviken på nivået over, mens Alexander Sagstad har valgt Flaktveit. Det skal bli tøft å erstatte.

I jakten på erstattere har Tertnes hovedsakelig sett mot Åsane 3, som tok 3.plass på nivået under i fjor. Flere spillere derfra som har vært gode og i A-lagsskorpen, men som trappet ned i 5.divisjon. Hele 6 spillere hentet derfra, inkludert Gustav Moheim, som er tilbake i moderklubben. Bra kvalitet på mange av dem, men skal tross alt skille en del fra nivået under. Også beholdt Fabian Bødtker, som bør vise seg som en enda skarpere målscorer i år.

10. Øystese

Coolbets vinnerodds: 25

I ikke altfor fjern fortid hadde Øystese ganske store ambisjoner, og både spillere fra utlandet og Bergen ble hentet inn i hopetall for å spille for klubben. Det gikk ikke helt som håpet, og satsingen er langt mer jordnær og mindre ambisiøs nå. Samtidig kom nyheten i februar om at styret eventuelt stiller lagets plass til disposisjon om noen ønsker å starte Haranger Fotballklubb. Mest trolig er da en sammenslåing med nabo Norheimsund.

For 2022-sesongen var det viktig at Hans Berge har kommet hjem fra Sørlandet og Molde, og er tilbake i moderklubben. Erik Kanestrøm og Johannes Jordal er hentet fra Os, og ble toppscorere med 10 mål hver. Dennis Ljublovic har også lang erfaring fra nivået over. Ikke så store endringer i troppen, og det meste av opprykkslaget er inntakt.

11. Osterøy

Coolbets vinnerodds: 75

Det spørs om det blir dans på Osterøy om dette tabelltipset treffer. Berget så vidt plassen i en jevn avdeling i høst. Mye takket være storscorer Benjamin Kleppe, som sto bak 9 av målene, og som innledet årets sesong med hat trick i cupen (4-5 for Gneist).

Sammen med Steffen Låstad, Fredrik Evensen og Jørgen Vevle er Kleppe nøkkelen til sikker plass for Osterøy. I likhet med toppscoreren har de to siste vært kontinuitetsbærere for klubben. Det ligger en styrke i at både de og flere andre har mange sesonger sammen. Bjørnar Tveit har kommet fra nabo Valestrand Hjellvik, ellers er laget ganske likt som i fjor.

12. Os 2

Coolbets vinnerodds: 75

En ganske tynn A-stall gjør at det kan bli en krevende sesong i 4.divisjon for Os 2. Flere av de som spilte mye her i fjor, som Sverre Spangelo Haga, Jonas Hovland, og Niklas Lunde Fosen, er nå startspillere for førstelaget. I tillegg har flere andre viktige spillere søkt seg til andre klubber.

Kanskje må rutinerte karer som Rafael Villen, keepertrener Anders Fossen Lunde og assistenttrener Torkel Hjertnes på med fotballskoene her. Samtidig blir det enda mer ansvar for de unge spillerne nå. Vebjørn Haga og Kerem Duvarci blant de som var med en del i fjor. Ellers blir det mye spilletid på spillere fra juniorlaget som i fjor endte på 2.plass i sin avdeling.

4.divisjon har blitt såpass tøft at 3.divisjonslagene ofte trenger en del hjelp fra førstelaget. Det får nok ikke Os i år, og da kan det bli tøft.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form