Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Hordaland 1

Det blir tett i toppen i denne avdelingen. Se vårt tabelltips!

Foto: Digitalsport

Hordalands første av to avdelinger i 4.divisjon kan bli en jevn affære. Noen lag imponerte i høst, noen skuffet - og mange har mulighet til å melde seg på i opprykksstriden.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

En av årsakene til at Hordalands-avdelingene kan være blant de vanskeligste å vurdere styrkeforholdet i er at det i høst ble delt opp i fire små avdelinger med dobbel serie. Dermed er det få lag som har møtt hverandre de siste to årene.

LES OGSÅ: Tabelltips for avdeling 2

Og tradisjonelt er det ofte jevnt i toppen i avdelingene i Hordaland, som ofte kan by på overraskelser.

Coolbets sesongodds:

Her er vårt tabelltips for 4.divisjon Hordaland 1:

1. Askøy

Coolbets vinnerodds: 2.75

Med Patrik Hansson hentet inn viser Askøy at ambisjonene er store. Svensken, med fortid blant annet som assistent i Brann og Hammarby, har blitt sportssjef, og får ansvar for klubbens satsing. Målet er å nå 2.divisjon for klubben som vedtok sammenslåing i høst.

Askøy Fotball er samarbeidet mellom Askøy FK (som er en sammenslåing av Florvåg og Kleppestø), Askøy SK og Follese, og med 1300 medlemmer og et geografisk grunnlag bør det være potensial. Men befolkningsgrunnlag og ambisjoner gir ikke ekstra poeng i seg selv. Så kan Askøy også stille slagkraftig nok i 2022 til å rykke opp?

Med seier over Bergen Nord i generalprøven fikk man en fin bekreftelse, men 1-3 for Voss i NM-kvalifiseringen var skuffende. Samtidig har man en stor spillerstall som skal bli samspilt, noe som kan ta tid.

Joar Høviskeland har kommet inn fra Bjarg. Thomas Juvik (eks-Sotra) en meget god spiller på dette nivået, og blir viktig sammen med bror Tobias. Ellers er det ingen mirakelkur eller signeringsrush som skal føre klubben oppover. De fleste aktuelle startspillerne var også en del av Askøy FK i fjor. Prosjektet er først og fremst langsiktig, og handler om å beholde og utvikle egne spillere, framfor at de reiser til byen og satser i en av klubbene der.

2. Lyngbø

Coolbets vinnerodds: 3.50

Lyngbø vant sin avdeling i høst, men kom til kort i kvalifiseringsspillet mot de tre andre puljevinnerne. Skal det i stedet bli opprykk i 2022?

Anført av gode Jens Aase, som har spilt 3.divisjon for flere klubber i Bergen og omegn, var Lyngbø uansett et godt lag i fjor. Usikkert om Kjetil Kalve, som i ikke altfor fjern fortid var blant landets mest spennende spillere, blir å regne med i år. Men sammen med klubbveteranene Jonas Hesvik og Tom Andre Axland, samt lovende Sondre Sivertsen Kvalheim sørger Aase uansett for at Lyngbø har en spennende offensiv.

Også bra med rutine og kvalitet i andre ledd. Kim Ellingsen og Sondre Riise er solide forsvarere som har vært med lenge, og på midten holder Aleksander Møll bra nivå.

Det ser jevnt ut i toppen, med flere mulige vinnerlag, men Lyngbø skal være med i toppen.

3. Loddefjord

Coolbets vinnerodds: 6.50

Endte langt fra Frøya i sin pulje i fjor. Men et par gode signeringer i vinter gir håp om at det skal gå bedre i 2022. Det er spesielt Joakim Westrheim og Kevin Christoffer Berg, som begge kommer fra Lysekloster, som bør bidra til at Loddefjord er et bedre lag i år. Spissen Westrheim er opprinnelig fra klubben, og i 4.divisjon bør han ha egenskapene som gjør ham til en storscorer. I tillegg kom Magnus Haukeland hjem fra Troms i fjor etter å ha pøst inn mål i 5.divisjon der.

Ellers flere i stallen med lang fartstid i klubben. Gøran Gaustad og Joakim Johnstad har vært med lenge, mens Håvard Rise har blitt en nøkkelspiller i forsvar de siste årene. Dessverre er ikke Gaustad nå i samme avdeling som Nordhordland og bror Tommy, slik at vi får noen durabelige oppgjør dem mellom.

Bør bli bedring fra Loddefjord i år, og kanskje kan de henge med i toppen.

4. Sund

Coolbets vinnerodds: 10

Hang lenge med i kampen om avdelingsseier i høst, men havnet til slutt ett poeng bak Bremnes.

Storscorer Adrian Zachariassen en god signering før forrige sesong. Også Martin Cindahl leverte i fjor med 8 mål etter overgang fra 5.divisjon. De to kommer sammen til å sørge for mange poeng i Sunds retning.

Bakerst har tidligere Eliteserie-angriper Arve Walde hatt ansvaret for å rydde opp. Også Kapinga Brazy, en gang ung og lovende i Brann, et navn som mange vil kjenne igjen. Adrian Lie (Sotra 2) og Adrian Vik (Nordre Fjell) blant flere nye inn i vinter.

5. Varegg

Coolbets vinnerodds: 5.50

Etter å lenge ha vært et stabilt 3.divisjonslag var 2018-sesongen særdeles stusselig, og etter spillerflukt ble det et soleklart nedrykk. Det har tatt litt tid for trener Frank Hellevik å få stablet et mer stabilt mannskap på beina, og i fjor skilte bare ett poeng til nedrykk. Likevel er det en viss grunn til optimisme for Varegg.

Mathias Macody Lund har kommet hjem etter å ha vært spillende trener i Bergen Nord, og har også meldt overgang som spiller. Har også hentet spennende Martin Frøyen (Fitjar, før det Stord) på topp. Eilert Lander, Nicolai Laberg og David Olsen Flatøy er andre som har meldt overgang i vinter.

Varegg har hatt noen tunge år, men kanskje er det bedring å spore.

6. NHHI

Coolbets vinnerodds: 15

En veldig middels høst for studentlaget, som tok 10 poeng på like mange kamper. En litt ustabil vinter hvor de har tapt mot Trio og Ny-Krohnborg fra nivået under.

Har et par kjente navn i stallen sin. Lars Christian Kjemhus spilt i Tippeligaen 2016-17 og OBOS-ligaen 2018 for Sogndal, før studier ble prioritert foran fotball, mens Anders Mjøs har flere sesonger for Brann 2 bak seg. Tobias Ekeland (Vaulen), Marius Stabell Eriksen (Lyn) og Fredrik Rørstadbotnen (Førde) kom inn som et friske pust på topp i fjor. I vinter har blant annet Sander Sævig Eriksen (Voss) Lars Hadler-Olsen (Os 2) kommet inn og styrket troppen.

DEN GANG DA. Lars Kjemhus har gått fra spill på øverste nivå til å satse på studier. Foto: Digitalsport

Aldri helt lett å vite hva man skal vente av et lag som ofte både mister og får gode spillere på sommeren, men NHHI bør befinne seg et sted rundt midten.

7. Nymark

Coolbets vinnerodds: 15

Klubben har sammen med Brann, som trener på Nymark, planer for å utvide anlegget nå til å blant annet inneholde en stadion som skal være godkjent i 3.divisjon. Det fordrer vel at klubben også har ambisjoner, eller...? Som nyopprykket fra 5.divisjon nå handler det uansett om å stabiliere seg på dette nivået.

Har slått både NHHI og Austevoll i vinter. Mye av ansvaret for lagets suksess ligger på skuldrene til Dennis Pettersen, som scoret hele 18 mål siste sesong. En god signering i Simen Lindter (Bergen Nord), mens Ole Henrik Skjøhaug har kommet fra Sotra 2.

8. Sotra 2

Coolbets vinnerodds:

Det ble opprykk for Sotra 2 sist sesong. Med førstelaget i 2.divisjon bør det være mulig å holde rekruttene oppe på dette nivået.

Noe bedre bredde i A-troppen som kommer til nytte her. Spillere som Sander Bruun, Kristoffer Røttingen (Os i fjor) og Yafet Estifanos har fått smake på nivået to hakk høyere. Så er både Bjørn Dirdal og Kasper Gade hentet fra Åsane 2, og bør være solide forsterkninger her når de er med.

Også spillere som Mats Holt (Fløy), Markus Håbestad (Express) og fjorårssigneringene Beltran Mvuka og Patrick Singstad Johansen kan være store forsterkninger for andrelaget, om de blir med. I høst var all prioritet på å overleve 2.divisjon, mulighetene for hjelp bør være bedre i år.

Se også opp for Petter Sørensen, med 11 mål i fjor.

9. Austevoll

Coolbets vinnerodds: 50

Med flotte fiskemuligheter og et gjestgiveri drevet av en verdensmester i kokkekunst burde Austevoll være den perfekte borteturen i fint sommervær. Å komme derfra med poeng er dog ikke så enkelt. For man kan komme langt med et godt spisspar.

Kristoffer Østervold har prøvd seg i både Os og Lysekloster, men kom hjem i 2019. Sammen med Tord Harald Skår (41 mål i 5.divisjon 2019!) har han gjort livet surt for mange forsvarsspillere. Også håp om at Petter Tonning kan utfordre de to nå, slik at Austevoll har mer å by på om ikke de to storscorerne er med.

Ellers har Austevoll også i år, som i flere sesonger, to nøkkelspillere som skapt for å skape kluss på dommerkort. Med Steffen Skår i forsvar og Steffen André Skår på midtbanen. Det er sjelden de store utskiftningene i Austevoll-stallen, hvor mange av spillerne nå har mange år bak seg i A-stallen. En som har kommet hjem er tidligere U-landslagsspiller Joachim Bjånesøy, som prøvde seg i Brann. Kom tilbake i 2015, har hatt to forsøk i Bergen, men har nå blitt værende som en nøkkelspiller på hjemstedet.

10. Østsiden Askøy

Coolbets vinnerodds: 75

Det ble opprykk fra 5.divisjon sist sesong for Østsiden Askøy.  Hvordan kan de takle overgangen til nivået over? Har holdt både Nymark, Nordhordland og Trio til uavgjort i oppkjøringen.

Ivar Frydenlund scoret 11 mål på topp, og blir viktig, mens forsvarer Tonny Egeland noterte seg for solide 7 nettkjenninger. En god spiller i "bakhånd" i Sindre Myrdal, en gang blant områdets mest spennende spillere.

11. Trott

Coolbets vinnerodds: 75

Det er for fristende å si at det kan gå trått for Trott i år... Sunnhordalands eneste representant hadde en skuffende høst og endte nest sist i sin avdeling. Men en opptur med seier over Bremnes, som rykket opp, da sistnevnte trengte poengene.

Flere spillere som har lang fartstid på høyere nivåer, men det spørs om det holder. Kristoffer Werner Slåtten har vært en målsnik i oslofotballen i mange år, mens Morten Hillestad har vært en legende for Stord i mange sesonger. Og med Jørgen Ekre, som har imponert på dette nivået for nabo Solid, har man et offensivt potensial som er høyt.

Men har mistet viktige Vegard Eide til Stord, men har fått tilbake Martin Ness fra samme klubb.

12. Fyllingsdalen 2

Coolbets vinnerodds: 50

En litt tynnere A-tropp i år, og mange av spillerne som spilte mye for andrelaget i fjor er med på benken der nå. Sander Wik (Sotra), Eskil Espe (Brann junior), Eirik Våge (Åsane 2) og Adrian Arefjord (Sotra 2) nye på benken for førstelaget. Vil hjelpe litt å ha med de, men andrelaget blir ganske så ungt i år og med en del utskiftning.

Immanuel Ntare Kirya og keeper Erlend Vik blant de som har fått sjansen i 3.divisjon fra fjorårets andrelag, som endte kun ett poeng over nedrykk i sin pulje.

Sondre Skjerven (Sandviken), Jonas Rahim (Gneist 2), Sivert Arnesen (Fana 2), Dili Awdi (Fana 2), Mathias Rønning (Smørås) og Thomas Rønning (Smørås) er hentet inn utenfra for å spille i 4.divisjon. Resten av stammen i laget blir fra juniorlaget, som så langt i år har tapt 5 av 5 kamper i den lokale juniorserien.

Det kan bli tøft for Fyllingsdalen 2 i år.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form