Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

4.divisjon: Ga 100 i vinnerodds - Nå er de storfavoritt!

Trønder-Lyn var levnet minimale sjanser i sin avdeling, men har gjort skam på forhåndstipsene.

Noe av de flotteste med Norge er alle de små tettstedene som for uinnvidde er anonyme, men som for de som bor der har en sterk identitet. Og ofte er idrettslagets prestasjoner en særdeles viktig del av identiteten til et slikt sted. Å slå nabobygda eller laget fra storbyen en torsdag kveld kan skape et lyspunkt i en monoton hverdag for både spillere og supportere. Og det kanskje akkurat det som er i ferd med å skje i Kvål, like sør for Melhus (som igjen er like sør for Trondheim). Et sted som er glemt med en gang du har kjørt forbi.

Men nå er lagets fotballag i ferd med å skape en liten sensasjon i 4.divisjon.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Hver eneste sesong er det noen lag som totalt motbeviser det som tippes på forhånd. Men det spørs om noen så til de grader har gjort det på samme måte som det Trønder-Lyn er i ferd med å gjøre i 4.divisjon.

Som nyopprykket fra 5.divisjon ble de levnet lite håp om annet enn bunnkamp, og Coolbet ga hele 100 i odds på laget fra Kvål, sør for Trondheim. Sammen med Svorkmo var de eneste lag som ga så høy odds. Med andre ord var en kamp mot nedrykk ventet.

Men der Svorkmo har prestert som forventet, tapt 9 av 10 kamper (og unnlatt å møte til ytterligere én kamp), så er Trønder-Lyn i ferd med å sette resten av avdelingen sjakk matt. Etter å ha avsluttet vårsesongen ved å knuse Charlottenlund hele 7-0 kunne Trønder-Lyn gå til ferie på tabelltopp, hele 6 poeng foran nærmeste konkurrent!

Fascinerende

For Coolbet kan det bli en interessant milepæl. Som eneste oddsselskap med odds på samtlige senioravdelinger i norsk fotball er det en utfordrende jobb som ligger i bunn før sesongstart hvert år. Dermed ligger det muligheter for å gå ekstremt god verdi for breddefotball-interesserte som følger fotballen på grasrotnivå.

– Det er dette som er så fascinerende med breddefotballen! Ting kan snu og forutsetningene kan endres fullstendig. I dette tilfellet er det nok en kombinasjon av flere årsaken. For når andrelagene i avdelingen og lagene vi trodde skulle være topplag ikke har prestert, så er det muligheter for alle. Samtidig klarte Trønder-Lyn å beholde de beste spillerne sine. I tillegg må de ha trent meget godt i forsesongen, sier Mats Marthinussen, representant for Coolbet, til NorskFotball.com.

Allerede i 2021, da breddefotballen endelig kom i gang etter halvannet år med nedstengning, viste Trønder-Lyn at de kunne konkurrere med lag på 4.divisjonsnivå. Buvik og Kvik ble begge slått i trøndersk mesterskap, før det stoppet med 0-4 for Sverresborg.

Flere opprykkslag topper sin 4.divisjonsavdeling. Les om Hamna, som har gjort seg svært upopulære etter en kontroversiell avgjørelse som sendte dem til topps i Troms.

Årets beste spill!

Der Coolbet før sesongen ga hele 100 i odds, er vurderingen før høstsesongen at laget kun gir 1,05 i odds. En ellevill differanse! Og én spent oddsspiller følger garantert nøye med på lagets kamper i høst.

– At Trønder-Lyn skulle gjøre det så godt i år kom tydeligvis overraskende på flere enn oss, for det var bare én kunde som fant verdi i å spille på laget som seriemester til 100 i odds. Denne kunden sitter på et av årets desidert beste spill. Vi gleder oss på vegne av kunden, og håper for hans skyld at trønderne holder hele veien inn, sier Marthinussen.

Skulle spillet gå inn er det ikke bare gevinsten kunden kan glede seg over. Det vil også være første gang et lag med 100 eller mer i odds hos Coolbet vinner sin 4.divisjonsavdeling.

TIl venstre oddsen på 4.divisjon Trøndelag avdeling 2 før høstsesongen starter. Til høyre oddsen som ble gitt før sesongstart. Trønder-Lyn har gått fra 100 til 1.05 i odds!

Det er liten tvil om at den ene oddspilleren har truffet godt. Men mulighetene er enda bedre for jubel for Trønder-Lyn enn for ham.

For laget som er nærmest ved å ødelegge for tabelltoppen er Strindheim 2, som befinner seg 6 poeng bak. Det er imidlertid svært lite trolig at de kan rykke opp, siden det krever at Strindheims førstelag rykker opp i 3.divisjon. Hele 14 poeng bak Junkeren i sin avdeling er det usannsynlig at skal gå. Dermed blir Ranheim 2 og Hitra nærmeste reelle konkurrenter for Trønder-Lyn, men de er begge 7 poeng bak.

Henter fra Brasil

Det ser ut til at Trønder-Lyn mener alvor i kampen om opprykk denne sesongen. En viktig faktor har vært at de har beholdt brødrene Oliver og Anton Aune. Med 13 mål hver deler de på toppscorertronen i avdelingen. Etter å ha scoret mål i flere sesonger var flere trondheimsklubber i 3.divisjon interesserte i vinter, men de ble værende.

Men der Melhus, Kolstad og Skaun normalt er klubber Trønder-Lyn henter spillere fra, ble det før ferien hentet inn to rutinerte brasilianere for å sikre opprykket. Pedrinho og Gustavo er hentet over Atlanterhavet, og viser tydelig at klubben fra Kvål nå ser mulighetene for å nå 3.divisjon, noe som vil være et høydepunkt for et lag som har vekslet mellom 4.- og 5.divisjon lenge, og til og med vært nede i 6.divisjon.

For oddsselskapene er slike forsterkninger selvsagt en fare når de setter vinnerodds fra 3.divisjon og nedover til bunnen av divisjonssystemet. Coolbet kommer imidlertid til å fortsette med det, selv om det er muligheter for å bomme på noen lag, og hvor ivrige breddefotballfølgere vet mer enn oddssetterne.

– De fleste synes det er gøy å se sine lokale lag, venner eller familie på oddsen, og derfor ønsker vi å gi folk muligheten til å spille på nettopp dette. Vi tilbyr odds på de aller fleste lag og divisjoner i løpet av sesongen, og i tillegg er vi ofte raske med å sette odds på lag eller arrangementer som blir etterspurt, sier Marthinussen.

I Trønder-Lyn er det nå noen spennende måneder som venter. I midten av september venter de to forfølgerne Strindheim 2 og Ranheim 2 i påfølgende uker, og da vil nok mye bli avgjort.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form