Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Tidlig seriefinale etter walk over-bråket: - Hele Fotball-Troms var ganske irriterte

Etter det historiske opprykket har lille Hamna IL imponert, sjarmert og ertet på seg naboen Skarp. Lørdag møtes de to rivalene til en tidlig seriefinale i Tromsø.

Foto med tillatelse: Hamna IL

Nummer én mot nummer to på tabellen på denne siden av sommerferien er en spesiell kamp i seg selv, men lørdagens toppkamp i 4. divisjon i Troms byr på langt flere aspekter.

- Hele Fotball-Troms var ganske irriterte på Hamna i vår. Og ikke minst Skarp, sier Ole-Martin Tjosaas til norskfotball.com.

Han følger lokalfotballen i Troms tett gjennom «OMT Fotballside» med over 11.000 følgere på Facebook og sikter til vårens møte mellom de to klubbene - eller rettere sagt det som skulle vært vårens møte.

Tilkjent seieren

Da snøen lå tett på Tønsnes kunstgressbane 30. april, måtte oppgjøret mellom Skarp og Hamna utsettes. Troms Fotballkrets ga Skarp en bot på 2000 kroner og satte ny dato for kampen, ifølge avisen Nordlys, men Hamna anket avgjørelsen til NFF.

Seier nummer åtte av åtte mulige ble klar i starten av juni da Hamna kunne informere om at de var tilkjent 3-0-seier over opprykkskonkurrenten.

- Jeg synes det er rett og slett usportslig og flaut. Jeg kan ikke huske å ha vært borti en sånn sak i 4. divisjon. Jeg kunne kanskje hatt mer forståelse om det var Lyn som reiste opp hit og så ble det ikke kamp. Dette er Hamna, alle bor i byen og det medfører ingen ekstrakostnader, sa Skarp-trener Vidar Haldorsen til Nordlys.

Lørdag møtes de to klubbene - på banen - til en tidlig seriefinale i 4. divisjon. Hamnas hjemmebane nord i byen er faktisk kun for nierfotball og det nyopprykkede laget spiller sine hjemmekamper denne sesongen på Fløya Arena.

- Dette blir ekstra spesielt, slår Tjosaas fast.

22 i odds

«Kan dette bli avdelingens store overraskelse?» skrev norskfotball.com om femtetippede Hamna i vår forhåndsomtale av 4. divisjon i Troms. Så langt er svaret ja da den lille klubben, som aldri tidligere har spilt på dette nivået, er serieledere etter 12 av 22 omganger.

Men mandag ble det tap mot Tromsdalen 2 som betyr at avstanden ned til Skarp nå er på kun to poeng. Også Finnsnes og TUIL 2 må sies å være på skuddhold før høstinnspurten.

Skarp har erfaring fra langt høyere nivå også på 2000-tallet, trener mest i divisjonen, ønsker seg opp og har avdelingens største profil i Thomas Kind Bendiksen med en fortid i Glasgow Rangers, Molde, Tromsø, Elfsborg og Sandefjord.

- Jeg tror Skarp tar dette litt avhengig av resultatet i helgen. Vinner Skarp, tror jeg de holder inn, men begge lag kommer nok til å avgi poeng utover høsten. Så suverene er de ikke. Skarp skal også møte TUIL 2 borte, peker Tjosaas på.

Lars Dalbakk, årets spiller i opprykkssesongen og Nicolai Lind-Olsen har forlatt Hamna i sommer, men spiller muligens lørdag. Birk Berg Johansen har kommet inn fra Fløya og scoret mot Tromsdalen-rekruttene mandag.

- Slik jeg forstår det stiller Hamna toppet til helgen. Skarp har fått tilbake Andreas Arntzen som vel blir med ut høsten nå, forteller Tjosaas.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form