Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

3. divisjonstipset: Avdeling 6

I duellen mellom Nord-Norge og Østlandet ser opprykksduellen ganske så åpen ut med fire lag som fremstår litt sterkere enn konkurrentene!

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Nå har turen kommet til 3. divisjon avdeling 6! Her er det mange som kommer til å få se deler av Norge de aldri har sett før når sju lag fra Østlandet får sju flyturer til Nord-Norge.

Les også: Tabelltips avdeling 1 - Lyn er storfavoritt

Opprykksduellen virker meget jevn uten en antatt klar favoritt som i flere av de andre avdelingene. Mjølner ønsker seg opp, Fløya har fersk erfaring fra 2. divisjon og kanskje får de kamp av en romeriksduo.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Gjelleråsen har tatt store steg de siste årene og har fått tilbake Bent Inge Johnsen som sjef. Skal han snyte sine gamle venner fra nord for opprykket? Kanskje Lørenskog kan blande seg inn?

I denne avdelingen finner vi også matchen som åpner hele 3. divisjon denne sesongen; Strømsgodset 2 vs Lillestrøm 2 i kveld!

Coolbets sesongodds:

Her er vårt tabelltips:

1. Gjelleråsen

Coolbets vinnerodds: 4,50

Kanskje det er litt overraskende å plassere Gjelleråsen på førsteplass, men laget har tatt nye steg de siste årene og ser ikke ut til å ha de største konkurrentene om opprykket som man kanskje finner i de andre avdelingene. Laget holder til helt på grensen mellom Groruddalen og Romerike og kan rekruttene i et område hvor det vrimler av breddefotballspillere.

Nittedølene har de siste ti årene fått et stadig bedre rykte i lokalfotballen med en stadig bedre treningskultur og satsing. Bent Inge Johnsen tok Gjelleråsen opp fra 4. divisjon og er nå tilbake på Li. Den tidligere Bodø/Glimt- og RBK-spilleren ble først hentet inn i teamet i en mindre rolle, men endte opp som hovedtrener i comebacket da Ørjan Heiberg flyttet til Ulsteinvik for å bli Hødd-assistent.

Stadig bedre resultater og renommé har ført til at Gjelleråsen kan jakte spillere på en annen hylle enn tidligere. Det viser også vintersigneringene av Lasse Haldorsen fra Bærum og Jørgen Solvang Nilsen fra Moss. Det er spillere som forsterker et lag som har vist gode takter i vinter med blant annet 6-2 over Elverum, 3-1 over Follo, 7-0 over Toten og 0-0 mot Lyn.

Etter opprykket til 3. divisjon i 2017 ble det sjetteplass i debuten, en pen tredjeplass i 2019 og andreplass bak suverene Gjøvik-Lyn i fjor. Skal fremgangen fortsette må det bli førsteplass nå. Det vil i så fall bety et historisk opprykk for grønntrøyene til divisjonen der romerikskollegaene Ull/Kisa, Eidsvold Turn og Strømmen holder til.

2. Lørenskog

Coolbets vinnerodds: 6,50

Gjelleråsens nabo på Romerike fikk trøbbel under pandemien da breddefotballen ble stengt ned og også mye av den alternative aktiviteten stoppet opp. Sjuendeplassen i fjor var også alt annet enn imponerende, men trener Knut Erik Johansen fikk igjen fart på A-lagssatsingen som nå ser ut til å være på rett vei. Kanskje holder det til opprykkskamp!

Lørenskog har lenge vært en av landets største breddeklubber, men har slitt med å forene kreftene om en rød tråd for seniorene over tid. Ulike fraksjoner har hatt ulike ambisjoner og planer om hvordan man skal nå målene man setter seg. I enkelte perioder har man lent seg på de mange lokale talentene som kommer opp mens man andre sesonger har rekruttert eksternt i håp om raske resultater.

I vinter har klubben mistet den lokale duoen Michael Singh og Marius Andresen til Moss. Amir Daush er fortsatt på Rolvsrud og blir en nøkkelspiller denne sesongen sammen med solide Ole Marius Forsberg, keeper Ole Martin Drevland og nykommer Vuk Fajfric. Den svære spissen er tilbake på Østlandet etter et opphold i Vidar.

Og apropos Rolvsrud; endelig kan Lørenskog returnere til sin opprinnelige hjemmebane etter en sesong på Strømmen stadion. Med sine mange lag har Lørenskog lenge hatt enorme utfordringer med for liten plass og umoderne fasiliteter. Nå ligger det anleggsmessig til rette for at romerikingene igjen kan snuse på 2. divisjonsspill.

3. Mjølner

Coolbets vinnerodds: 3,60

Vi tror dette er Nord-Norges beste kandidat til opprykk i denne avdelingen, men klarer Mjølner å matche romeriksduoen på topp på vårt tabelltips? Narvik-gjengen skuffet enormt i fjor med en sjuendeplass hele 16 poeng bak vinneren Ullern. Hvordan løser man så slikt? I Mjølner så man til Frankrike.

Keeper Marvyn Dorchin, Toumany Konate og Lounes Foudil fikk for tre uker siden selskap av landsmannen Issa Konate. Norskfotball.com har tidligere omtalt hvordan klubben opererer for å krydre stallen med importene fra Frankrike, og alt tyder på at dette er spillere som styrker Mjølner selv om også lokale Kai Kamsvåg holder bra nivå mellom stengene.

Mjølner scoret hele 22 mål på fire treningskamper, men motstanden har vært varierende. I cupkvalifiseringen trengte Mjølner straffer for å slå ut Sortland før Innstranda ble slått 5-1 etter to mål av den unge, lokale spissen Fredrik Arntsen. Fotballinteressen er bra i Narvik der tradisjonene er sterke og næringslivet på tilbudssiden dersom det trengs. Kanskje kommer det flere importer i sommer? 

Som et av mange lag rundet Mjølner av uken med å rase mot cupoppsettet da de ble satt opp borte mot Junkeren i år som i fjor. Trener Jan Tore Bakli kaller det hele hårreisende i lokalavisen Fremover og mener matchen om ikke annet burde vært spilt i Narvik denne gangen.

4. Fløya

Coolbets vinnerodds: 3,25

Det har vært spesielle sesonger for Fløya nå som håper nå å etablere seg i toppen av nivå fire. Jubelen etter opprykket høsten 2019 stilnet raskt da internt uenighet om videre satsing førte til at store deler av herrelaget forsvant. Tilbake sto en gjeng unggutter uskikket for et møte med en tøff 2. divisjon. Resultatet ble ett poeng og over fire baklengs i snitt per kamp.

Tromsø-gjengen hevet seg i fjor og var involvert i en rekke jevne kamper de sjelden klarte å vippe i sitt favør, og med kun to seirer ble det et nedrykk flere kanskje hadde håpet skulle skje allerede året før. Nå har Fløya bygget videre på en ok tropp med potensial til å ende blant de fire-fem beste i denne avdelingen, men som neppe er god nok til å rykke opp.

Henrik Fløgum har erfaring fra Raufoss og blir en sentral spiller denne sesongen sammen med nykommer Runar Johansen fra Senja. Lekne Kenny Marblow var en av få som kom godt fra 2021-utgaven av Finnsnes og er nå hentet til storbyen i nord for å drible backer i 3. divisjon. Sverre Skoglund har erfaring fra høyere nivå med både Senja og TUIL og kommer inn for å score mål.

Fløya selv har ambisjoner om å ende blant de tre beste sesongen. Om det er realistisk får vi kanskje vite allerede i seriestarten der tøffe Mjølner venter på bortebane i Narvik. På sikt kan målet kanskje være å ta opp kampen med TUIL om posisjonen som byens nest beste lag, men det er en vei dit.

5. Skjervøy

Coolbets vinnerodds: 15,00

Et lag det er litt vanskelig å tippe denne sesongen. 2021 ble skuffende da Skjervøy endte helt nede på tiendeplass med kun tre poeng ned til nedrykksstreken. Den rutinerte og meritterte Bård Flovik er borte og erstattes av unge Stian Ryslett. Han er godt kjent i Tromsø-fotballen, TIL og NTG-systemet og har et solid nettverk å rekruttere spillere fra.

Det trengs i Skjervøy med et innbyggertall på rundt 2500 nordøst for Tromsø. Keeper Jonas Abrahamsen og Julian Aloyseous må erstattes. Simen Henriksen kommer fra nettopp TIL-systemet der han scoret fem mål i 3. divisjon i fjor, keeper David Johnsen er hentet fra TUIL og Gustav Severinsen kommer nå fra Senja, men har en fortid i Florø, Alta og Tromsø.

Keeper Marius Tollefsen ble hentet fra Alta etter en uenighet om leilighet i finnmarksbyen, men ble ikke lenge. Kun to uker senere forsvant han til Tromsø i en byttehandel som endte med at Mats Trige endte i Alta. På topp er Skjervøy helt avhengige av at Ørjan Isaksen Skallebø, årets spiller i fjor, fortsetter å score mål. I fjor ble det 12 på 13 kamper og i vinter har han scoret i begge cupkvalifiseringskampene.

Skjervøy får en tøff innledning på sesongen med bortekamp mot Lørenskog og noen spesielle dager i mai med to kamper mot Fløya på tre eller fire dager. Først i cupen 18. eller 19. mai og så i serien påfølgende søndag. Et rutinert og solid mannskap som kommer til å plukke bra med poeng. Topp fem!

6. Lillestrøm 2

Coolbets vinnerodds: 25,00

I en avdeling med fire andrelag sier det seg selv at tabelltipset er en (enda større) utfordring. LSK har ingen andre ambisjoner med dette laget enn å holde seg unna nedrykksstriden, gi A-spillere som trenger det kamptrening og utvikle yngre spillere. Lagoppstillingen i lignende avdelinger har tidligere variert mellom ganske sterkt på hjemmebane til purungt i nord.

LSK 2 tok 13 poeng hjemme og 8 borte i fjor med kamper i nærområdet. Da endte laget på en godkjent sjetteplass med god klaring ned til bunnen av tabellen. Noe lignende er ikke usannsynlig i år. Fra LSK-laget som røk ut av junior-NM mot RBK i fjor er flere sentrale brikker borte.

Apipon Tongnoy slo aldri helt gjennom i klubben etter å ha vært sett på som et stort talent tidlig og er nå i Strømmen sammen med Sebastian Gjelsvik. Der kunne også Nikolai Solberg spilt, men den lovende midtbanespilleren valgte Kjelsås som neste stoppested. Det samme gjorde Greg Dusabe mens Martin Bergum er i Ull/Kisa.

7. Harstad

Coolbets vinnerodds: 25,00

Harstad er tilbake på nivå fire etter et kort opphold helt nede i 4. divisjon. Der hører ikke denne klubben hjemme. Byen har stolte fotballtradisjoner og var tidlig på 2000-tallet et lag å regne med i toppen av 2. divisjon. Nå er målet å etablere seg etter opprykket, og det bør de gule og svartstripede klare uten store problemer.

Nordlendingene tok 27 poeng i en lignende avdeling i 2019, men endte da under streken og ble på en måte et offer offer at LSK 2, Tromsø 2 og Ull/Kisa 2, som knep plassene foran Harstad, mobiliserte for å sikre ny kontrakt. Vi tror det blir flere poeng på Harstad-gjengen denne sesongen i en avdeling som ikke fremstår like sterk som 2019-utgaven.

I fjor kunne Harstad nærmest sette ut skoene og hente tre poeng i den svake 4. divisjonsavdelingen i Hålogaland. Og da Mjølner 2 og Norild trakk seg, og det ble spilt kun halv sesong, stoppet HIL på åtte (!) seriekamper. Alle åtte ble vunnet med en målforskjell på 42-5. At laget holder bra nivå fikk vi likevel et bevis på i cupen der både Melbo og Senja ble slått ut før Brann ble for sterke i 3. runde.

Flere av vinterens treningskamper har blitt avlyst og Harstad-gjengen er nok usikre på hvor de står, men laget bør få en fin start med hjemmekamp mot Bossekop. Trener Håvard Fjellvang har styrket troppen med blant andre Jovan Radocaj (Finnsnes), Mirjam Emeri og Sebastian Andreassen (begge Skånland). Og Runar Normann (44) holder vel fortsatt koken?

8.Tromsø 2

Coolbets vinnerodds: 15,00

Nok et andrelag som bør berge plassen uten altfor store problemer. Tromsø-rekruttene stiller ofte svært ungt med få innslag fra A-troppen, og slik vil det trolig også være denne sesongen. I fjor ga det en fin fjerdeplass i en avdeling med lag fra Østlandet og Nord-Norge mye takket være en sterk hjemmestatistikk på Alfheim.

TIL-juniorene kom helt til finalen i junior-NM i fjor der det ble 1-0-tap mot Molde. Fra sølvlaget har keeper Mats Trige meldt overgang til Alta (lån) sammen med midtstopper Jørgen Lamark. Han var kaptein for 3. divisjonslaget i fjor og viste seg frem for flere 2. divisjonsklubber før han fikk kontrakt i Finnmark. Simen Henriksen scoret fem mål for rekruttene i fjor og er nå i Skjervøy-stallen.

Runar Robinsønn Norheim er en spennende offensiv spiller som kan få sitt gjennombrudd denne sesongen. Unggutten ble hentet fra Varden og scoret tre mål på fem kamper på dette nivået i fjor. Jesper Bergset Robertsen og Isak Kjelsrud Vik er to andre unggutter som tilhører A-troppen og blir sentrale for dette laget.

9. Skjetten

Coolbets vinnerodds: 50,00

Katalogguttene fra Skjetten er tilbake på nivå fire etter å ha vunnet 4. divisjon i Akershus i fjor. Det gikk derimot ikke like lett som mange spådde på forhånd da oppgjøret ble avgjort først i siste serierunde. Skjetten røk mot begge opprykkskonkurrentene Eidsvold IF og Kløfta og ble reddet av at nettopp Kløfta slo EIF i nest siste serierunde.

Kai Holt har vært Skjetten-trener før og kjenner klubben godt. Holt har hatt en rekke trenerroller på Romerike og jobbet med LSK-juniorene før han vendte tilbake til Skjetten stadion. Trenerens store kontaktnett har vært viktig for å sette sammen en slagkraftig tropp. Det store utropstegnet i stallen er tidligere LSK-stopper Marius Amundsen som blir meget viktig i kampen for ny kontrakt.

Skal man vurdere ut fra treningskampene bør det gå ganske så greit. Skjetten har imponert med sterke seirer mot Oppsal, Sarpsborg 2 og Lokomotiv Oslo i vinter samt uavgjortkamper mot LSK 2 og Nordstrand. I cupkvalifiseringen ble det 5-0-seier over Raumnes & Årnes, 3-1 mot Gran på Hadeland og besøk av Ull/Kisa i 1. runde.

Offensivt har Skjetten mye kvalitet i Christoffer Blix, Stian Sandberg og spisskjempen Lamin Jaiteh. Jonathan Monteiro var sett på som et stort talent i LSK, men er nå tilbake i Skjetten. I mål har Kai Holt sikret deg en fin forsterkning i Michael Lie. Keeperen har bred erfaring fra Vard Haugesund og Træff og spilte forrige sesong for Stovner.

10. Mjøndalen 2

Coolbets vinnerodds: 100,00

Sesongen kunne ikke endt på mer dramatisk vis for Mjøndalens andrelag i fjor. Laget avsluttet hjemme mot Pors som kunne rykke opp med seier. Duellen på Consto Arena endte 1-1 og sendte Mjøndalen opp på 15 poeng sammen med Follo og Flint. Da John Arne Riises daværende klubb traff stolpen i sluttminuttene levde Mjøndalen farlig, men plassen ble berget på bedre målforskjell enn Flint.

Mjøndalen var lenge en liten klubb fra en liten bygd med stolte tradisjoner og en solid seniorsatsing som tok klubben fra 3. divisjon til Eliteserien. Etter hvert ble det staket ut en ny kurs der ledelsen ble enige om i større grad å utvikle egne spillere og sette det hele i system.

Resultatet ble et stort apparat og et stort akademi Mjøndalen nå begynner å se resultatene av i form av spillere som Brinder Singh og Syver Skaar Eriksen. Derfor er det også svært viktig for Obos-klubben å beholde andrelaget på dette nivået. I en avdeling som ser svakere ut enn den Mjøndalen var i forrige sesong vil klubben gjøre det som trengs for å sikre ny kontrakt.

11. Strømsgodset 2

Coolbets vinnerodds: 50,00

På Marienlyst finner vi et andrelag som i liten grad benytter seg av A-spillere og bruker dette som en arena for at de unge spillerne skal få verdifull seniorerfaring. Derfor er det også for Strømsgodset selvsagt viktig å beholde plassen. Lagte spilte i samme avdeling som Mjøndalen også i fjor og plukket da tre poeng mer enn naboen.

Morten Sætra og Andreas Nyhagen er to av dem som bidro noe i 3. divisjon i fjor. Førstnevnte er andrevalg bak Viljar Myhra fortsatt mens Nyhagen har reist til Ull/Kisa. Unge Sondre Fosnæss Hanssen står kanskje foran sitt gjennombrudd på toppnivå? Simen Hammershaug scoret sju mål på åtte kamper for dette laget i fjor og ble snappet opp av Egersund.

Unge Tomas Skaret Halvorsen har hatt en heldig hånd med Godset-juniorene som har matchet seg tøft i vinter mot solid 2. divisjonsmotstand. Drammenserne leverte gode prestasjoner mot både Notodden og Eidsvold Turn, men kvalitet innenfor de to 16-metrene avgjorde begge kampene. Godset 2 åpner hele 3. divisjon med kamp mot LSK 2 fredag kveld.

12. Senja

Coolbets vinnerodds: 20,00

Skal det virkelig gå så galt med Senja? Vi frykter at heisen ikke stopper i 3. divisjon for klubben som tidligere bar navnet Silsand. Troppen er nærmest ribbet etter nedrykket og fire andrelag som alle vil gjøre det som kreves for å berge plassen passer Senja dårlig. Her skal det bli tøft å få tre lag bak seg på tabellen.

Det er selvsagt synd for klubben som lenge har prestert nærmest over evne i 2. divisjon og flere år på rad berget plassen med en sterk innspurt. Klubben har også fått på plass en storhall som sikrer glimrende trenings- og kampforhold året rundt. Arenaen fortjener mer enn et bunnlag i 3. divisjon.

Kanskje er det på tide å se på et samarbeid med naboklubben Finnsnes? De grønne var lenge et lag å regne med i 2. divisjon før nedrykket kom, satsingen ble mer lokal og laget ramlet ned på nivå fem. Nå har distriktet gått fra å ha to 2. divisjonsklubber, noe som nærmest er naturstridig, til lag i 3. og 4. divisjon. Enn så lenge.

Mer eller mindre hele 2021-laget har forlatt Senja. Kun seks mann er med videre, og det var et lag som vant kun to av 26 kamper og tok fattige 11 poeng. Trener Gaute B. Olsen har fått på plass en del nye spillere, men mange kommer fra lavere divisjoner og flere kom sent inn i troppen og trenger tid. Johnsgård-guttene dominerte lenge i klubben, men nå er kun Mathias igjen.

Christer Steinsvik er en av få nykommere med litt rutine mens Magnus Mikkelsen har fin erfaring fra Fløya. 4-4 mot nettopp Fløya i generalprøven var en liten opptur, men Senja ledet 4-0 til pause og gikk fra kampen med en middels følelse. 8-1-tap mot Mjølner er stygt. Laget får også en meget tøff start hjemme mot Gjelleråsen. Vi tror dette kan gå skikkelig galt.

13. FUVO

Coolbets vinnerodds: 75,00

Det høres nesten ut som en asiatisk klubb på Norway Cup-besøk, men på Opakermoen i Nes kommune på Romerike finner vi FUVO. En liten klubb kjent for stor dugnadsinnsats og flott anlegg som etter mange år i lavere divisjoner de siste årene har vandret mellom 3. og 4. divisjon. Styreformann Tom Hagen brenner for dette laget, kom inn i styret allerede som 17-åring og går nå løs på sitt 24. år som leder.

Serieinnspurten i fjor kunne ikke blitt mer dramatisk da det rutinerte FUVO-mannskapet og Nybergsund sto med like mange poeng før møtene med henholdsvis LSK 2 og Raufoss 2. FUVO tok en grei 3-0-seier og trodde de hadde kontroll helt til Nybergsund tok ledelsen på overtid. Da sto lagene med lik målforskjell, men romerikingene beholdt plassen på flere scorede mål enn kultklubben fra Trysil.

Trener Tommy Grønvold forsvant i januar og FUVO fant erstatteren i Jonny Hanssen hos rivalen R&Å. Under den tidligere toppspilleren har nesbuene levert flere ok resultater i vinter, men 1-0-tap mot EIF fra nivået under i cupen bekymrer. Et lyspunkt er at Ørjan Hopen er på vei tilbake etter en skade som holdt ham på sidelinjen i hele fjor. Sogndølens venstrefot kan bli viktig sammen med veteranen Fredrik Nilsen rutine bak.

Hvordan skal FUVO klare å erstatte Kim Brenna? Spissen scoret 206 mål på 172 kamper for klubben før han i vinter dro ti Hauerseter. Samtidig har mye av spillet vært lagt opp rundt ham og kanskje kan en endring tvinge frem nye kvaliteter i mannskapet. FUVO håper nykommer Gharib Gerkondani finner tilbake til ferdighetene som gjorde han spennende for HamKam, KIL og Tromsø.

14. Bossekop

Coolbets vinnerodds: 100,00

Finnmark-lagene har tradisjonelt sett fått store problemer på dette nivået etter spissingen av nivået. Det er lite som tyder på at Bossekop skal bli et unntak i denne avdelingen. BUL, som laget omtales som i hjemfylket, må rekruttere lokalt og har vært en gjennom en mer utfordrende vinter enn mange av konkurrentene.

Da det endelig ble åpnet opp for normal trening i vinter gjaldt det kun utendørs. Bossekop er avhengig av å gjennomføre sine økter under tak i SmartDok Arena og kom noe senere i gang med øktene. Logistikken medfører også at BUL har spilt få treningskamper for å forberede seg på hva som møter i den nasjonale serien.

I fjor ble det åtte seirer på åtte seriekamper med 56-3 i målforskjell etter at Nordlys ble slått 21-1 i siste runde. I kvalifiseringen ble det seier mot Krokelvdalen. Stein-Arne Mannsverk og Vegard Braaten scoret 27 mål til sammen i fjor, men skal ikke bidra denne sesongen. Mannsverk har også meldt overgang til Tverrelvdalen. Nå må Aleksander Kjellmann stå for målproduksjonen.

Trener Martin Overvik har erfaring fra høyere nivå med Alta og Notodden, men spillertroppen mangler rutine selv om Aleksander Bjørnvåg har vært innom Alta, Moss og Sarpsborg og Marco Mauno Johannessen har spilt 2. divisjonsfotball for Alta og Fløya. Vi tror dessverre det blir rask retur til 4. divisjon for BUL-gjengen.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form