October 1, 2021

1. divisjon kvinner: Målfest i Tromsø

Fløya bydde opp til målfest, da kvinnenes landslagspause var over i 1.divisjon. Det gir heng på opprykksfavoritt Røa etter fjerde serierunde.

Fløya, som laget fortsatt heter offisielt, blir 1.1.22 formelt en del av toppfotballen i Tromsø IL. Satsingen heter allerede TIL 2020, og peker mot toppen av tabellen i 1. divisjon.

Etter to strake 1-2-tap for Medkila og Hønefoss løsnet det reelt hjemme mot Fart. Der ladet Helene Sørensen børsa fra 18 meter, og sendte hjemmelaget på Fløya Arena i front allerede etter fire minutters spill. Fart fikk ikke fred, for Sandra Simonsen økte med en tap in-scoring bare fire minutter senere. Mali Trøan satte inn det tredje i det kvarteret ble rundet, og gjestene så stygge siffer for seg i horisonten. Det stoppet dog på fire etter at Emily Olsen satte inn en retur i sluttminuttene til 4-0.

Fløya fikk fire spillere med på rundens lag i 1. divisjon:

Toppkamp på vestkanten

Fløya reiser søndag til vestkanten av Oslo for å gjeste tabelleder Røa, som var tilbake på vinnersporet borte mot Øvrevoll Hosle i serierunde 4. Trener Geir Nordby har sett sine jenter avgi poeng både mot Åsane og Grei, men kan slå seg til ro med tabelltopp inn mot serierunde 5. To poeng skiller Fløya og Røa, der sistnevnte igjen har flere spillere på rundens lag (Se over) etter 2-0-seieren i Bærum. Røa måtte vente til de siste 45 minuttene, men da scoret Mathilde Harviken fra straffemerket og 10 minutter senere Vilde Fjelldal.

Amazon Grimstad tok sin andre 1-0-seier på Levermyr stadion, der trener Steinar Pedersen kunne juble over tre poeng mot Medkila. Takket være et tidlig selvmål av Harstad-laget, som har vært gjennom en periode med korona-smitte i troppen.

- En strålende gjennomført kamp der vi knapt slipper til avslutninger mot vårt mål og vinner veldig fortjent 1-0. Høy intensitet i den defensive strukturen gjør at vi får mange veldig gode brudd på Medkila og med større presisjon og litt bedre valg hadde vi skapt mange flere store sjanser og kunne vunnet mer komfortabelt, sier Amazon Grimstad-trener Pedersen til lagets hjemmeside.

Sørlendingene kan også se fram til toppkamp i serierunde 5. På Hønefoss er det tabelltoer mot treer på den meget jevne tabellen, der to poeng skiller de seks beste laga. Amazon og Hønefoss har begge 7 poeng.

Nettopp Hønefoss måtte ta til takke med et målløst poeng på Hemne Sparebank Arena, der gjestene trolig tok poengtapet tyngst. Silje Nyhagen brant straffesparket, hjemmelagets keeper Jenny Østerås dro opp en sterk redning på etter pause. Rett før slutt ble en Nyhagen-fulltreffer vinket av for offside.

Tett som meldt

Åsane har kommet litt feil ut av startblokkene, men hentet i alle fall sesongens første trepoenger borte mot Grei. Dina F. Dahle og Hedda Øvreberg scoret bergensernes mål etter pause, som dermed kom opp på like mange poeng som Grei. Åsane fikk også med tre spillere på rundens lag, og det er fortsatt kun fire poeng frem til Røa. Fra 9.plass.

Årets 1.divisjon leverer som forhåndstipsene spådde etter fire serierunder. Det kan bli den tøffeste serien noen sinne på damens nivå 2: