September 1, 2022

Knutsen slakter egen spiller

Bodø/Glimt-treneren mener potensiell storscorer er for tung og har slurvet med trening i jula.

LES OGSÅ: Liveblogg med ALT fra det norske overgangsvinduet

Torsdag spilte Bodø/Glimt sin første treningskamp for sesongen. På treningsleir i Spania møtte de ukrainske Dinamo Kiev. Kampen endte med 1-1 etter at Dinamo scoret først etter et hjørnespark. Utligningen kom da Victor Boniface utlignet med en heading fra kort hold i første omgang.

For nigerianeren må målet ha vært oppløftende. Nigerianeren kom til Bodø/Glimt som 18-åring, men på de tre årene han har i klubben har to korsbåndsskader gjort at både 2020 og 2021 har vært mer eller mindre spolert. Nå skal Boniface kjempe med nysignerte Runar Espejord (som satt på tribunen torsdag) og jevngamle Lasse Nordås om spissplassen for seriemesterne.

Men selv om Boniface både scoret og viste positive tendenser på de 45 minuttene han spilte, så er ikke suksesstrener Kjetil Knudsen spesielt imponert over ungguttens innsats i juleferien for å være i form til den nye sesongen.

- Jobben han gjorde før ferien var fantastisk, men hva han har gjort under kan vel diskuteres. For å være ærlig er ikke det veldig imponerende, sa treneren til Avisa Nordland etter kampen, og la til:

- Det er utrolig bra å få han i gang, og det han gjør med ball framover er bra. Han viser tendenser til å være signalspiller, men er for tung til å gjøre det gjentatte ganger. Han har noen kilo han skal forbrenne ganske kjapt.

Dermed er det ingen tvil om at det forventes mer av 21-åringen om han skal bli et førstevalg på topp for Bodø/Glimt i år.

Kampen mot Dinamo Kiev ble en typisk treningskamp med mange bytter og varierende kvalitet. I tillegg til Espejord manglet også Hugo Vetlesen og Sondre Brunstad Fet for Glimt, som gjorde ni bytter i løpet av kampen.

Nå venter AGF Aarhus (3.februar) og Elfsborg (10.februar) før Bodø/Glimt skal møte Celtic i Conference League.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!