Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

John (40) ny profil i 4. divisjon: - Jeg er som et barn

John Alvbåge har landskamper for Sverige og jobber som keepertrener i Sarpsborg 08, men håper også å få med seg noen matcher for Sarpsborg FK.

Foto: Digitalsport

På Romerike har Pål-André Helland signert for Løvenstad, Espen PA Lervaag er speaker på Sørumsands hjemmekamper, Råde har sine profiler, Ulrik Flo spiller for Fjøra og Marcus Pedersen er spiss i Løten.

For å nevne noen. Nå har også Sarpsborg FK i 4. divisjon fått en solid profil i den tidligere svenske landslagskeeperen John Alvbåge.

- Det er jobben i Sarpsborg 08 og familien som har førsteprioritet, men jeg trener med SFK hver gang jeg har mulighet, sier 40-åringen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Uten familien

Svenske Stefan Billborn styrer Sarpsborg 08 med Joachim Björklund og Magnus Edlund som assistenter og John Alvbåge med ansvaret for keeperne.

1982-modellen fra Göteborg spilte i Örebro og IFK Göteborg, dro så til danske Viborg før det ble en retur til de to svenske klubbene. I 2017 var Alvbåge på lån i både Minnesota United og Stabæk.

Keeperen har også vært innom kypriotiske Omonia og Nea Salamina samt Sirius, Lindome og Akropolis i Sverige. I april i fjor skrev han under for den svenske 4. divisjonsklubben IFK Lindesberg. Nå blir det nivå fem-spill med Sarpsborg FK.

- Jeg bor her uten familien min som er hjemme i Sverige, jeg liker å holde meg i form og jeg liker å spille fotball. Det er deilig å konkurrere og bli litt sint på trening. Jeg liker å være en del av fotballen, og jeg har tid til å spille i SFK så lenge jobben min i Sarpsborg 08 stort sett er på dagtid, sier Alvbåge.

Venter på debuten

Sarpsborg FK har åpnet 4. divisjon med 3-1-tapet hjemme mot favorittene Råde før det ble 2-2 mot Sprint-Jeløy-rekruttene i helgen. I begge kampene har tidligere Kråkerøy-keeper Sander Thulin voktet buret.

- Jeg er som et barn som kanskje sier ting jeg ikke skal når jeg spiller, men vinnerskallen er fortsatt like stor uansett om det er eliteserien eller nivå fem. Jeg synes det er moro at vi kan fighte litt på banen, sier Alvbåge til SA.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form