Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Vil spille kvartfinale på nytt praktanlegg: - Kan bli en fotballfest med over 3000 tilskuere

NM-kvartfinaler på vårparten er spesielt nok i seg selv. Nå kan en dem også ende opp på Åsebøen stadion på Karmøy.

Foto med tillatelse: Anders Holgersen, Kopervik IL

- Vi er veldig fornøyd med resultatet, sier daglig leder Anders Holgersen til norskfotball.com om nye klubbens nye anlegg.

Og det er her FK Haugesund vurderer å leie seg inn dersom laget slår Brann og får hjemmekamp i kvartfinalen i cupen med kampdato helgen 18. og 19. mars. Haugesund Sparebank Arena har nemlig fått nytt hybridgress og blir ikke spilleklar før i april.

- Alternativene var Sandnes eller Stavanger. Men vi ønsker ikke å flytte kampen ut av Haugalandet. En kvartfinale på Karmøy kan jo bli en fotballfest med over 3000 tilskuere, sier daglig leder i FKH, Martin Fauskanger, til Haugesunds Avis.

Rekord?

Haugesund har vært i kontakt med Norges Fotballforbund som skal ha gitt signaler om at en eventuell kvartfinale vil kunne bli avviklet på Åsebøen.

Det kan samtidig ny publikumsrekord på det flotte anlegget med 1000 sitteplasser under tak. Haugesunds Avis skriver at rekorden stammer fra 1963 da Haugar, en annen Haugesund-klubb, måtte flytte sin nivå to-kamp mot Odd til Karmøy og samlet 4200 mennesker.

Koperviks publikumsrekord stammer fra 1980-sesongen der både Haugar og Brann trakk 3100 tilskuere.

Cupfotball på vårparten skaper utfordringer for flere enn FK Haugesund. Skeid har varslet at de ser på mulighetene for å benytte Vallhall til kampen mot Molde i mars.

Samtidig skal gresslag som Stabæk og Sandefjord ut i hjemmekamper mot henholdsvis Bryne og Odd. Stabæk-matchen står nå oppført på Bærums hjemmebane Sandvika stadion i NFFs systemer.

29 millioner

Nye Åsebøen stadion på Karmøy har fått en voldsom oppgradering denne høsten. Prislappen? 29 millioner kroner.

Det har blant annet gitt kunstgress med miljøvennlig granulat og vanningsanlegg, 400 meter rundløpsbaner med grønt dekke, kaste-, hoppe- og sprintfelter, aktivitetspark samt nytt flomlys.

Idrettslaget med rundt 1500 medlemmer fyller 100 år i 2024 og har fått en perfekt gave på forskudd. En cupfest i mars vil bety mye for distriktet som i 2023 har Kopervik, Nord og Åkra i 4. divisjon.

- Dette betyr et veldig stort løft for medlemmene våre. Forhåpentlig vil det også gi oss et sportslig løft med mer aktivitet, bedre kvalitet og mer blest. Vi tror også nytt anlegg vil rekruttere flere medlemmer. Vi merker en positiv giv, spenning, nysgjerrighet og stor entusiasme rundt dette prosjektet. Det er kjempespennende. Jeg har kommet inn på et perfekt tidspunkt, sier daglig leder Holgersen til Haugesunds Avis.

4.runde i cupen spilles slik:

5. mars:
Ranheim - Bodø/Glimt 17.00

12. mars:
Skeid - Molde 15.00
Stabæk - Bryne 15.00
Sandefjord - Odd 17.00
Start - Tromsø 17.00
Brann - Haugesund 17.00
Sogndal - Lillestrøm 17.00
Viking - Rosenborg 20.15

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form