Lukk søk

Kvinnefotball

October 1, 2021

Viking-jentenes største kveld: - Mer enn et lokaloppgjør

Det ventes publikumsrekord i Stavanger i kveld når fremadstormende Vikings ungjenter møter tradisjonsrike Klepps Toppserie-tungvektere i cupens 2. runde.

- Utrolig kjekt for jentene å få den kampen her, sier Viking-trener Helge Aune til norskfotball.com.

Han leder laget sammen med tidligere landslagsspiss og utenlandsproff Egil Østenstad, tidligere landslagsspiller Gry Tofte Ims, Dino Serdarevic og Ellen Heggheim. SR-Bank Arena er åstedet når Viking for første gang møte Toppserie-motstand i naboen Klepp. Som en rekke andre toppklubber har også Viking de siste årene etablert en elitesatsing på damesiden.

Etter flere år med fokus på de yngre, kom damelaget i 3. divisjon på plass i 2015. Ved hjelp av de lokale ungjentene starter klatringen mot Toppserien som foreløpig har landet i 2. divisjon. Det betyr at storesøster Klepp er store favoritter onsdag kveld.

- På en god dag kan vi slå dem, men vi er ydmyke nok til å vite hvor vi er. Det er fire jenter fra Viking som spiller for Klepp, så her blir det venninner mot venninner. Det er mer enn et lokaloppgjør i potten her. Vi må slippe ned skuldrene og kose oss, sier Aune.

Publikumsrekord

Vikings mål på sikt er å holde klubber som Vålerenga, Lillestrøm og Rosenborg med selskap i Toppserien, men foreløpig er tilværelsen 2. divisjonsspill i skyggen av Klepp fra Jæren - klubben som frem til nå har dominert kvinnefotballen i distriktet én drøy mil fra byen.

- Vi mangler den rutinen og erfaringen de har fått gjennom Toppserien. De spiller tøffe kamper hver lørdag. Cupkampen vår forrige onsdag var den første for jentene våre på 19 måneder. Det er stor forskjell, påpeker Aune.

Også Vikings kvinnelag benytter SR-Bank Arena, og i kveld ventes det rekord og rundt 1000 tilskuere i Stavanger der det lokkes med gratis inngang.

- Det er ganske mange som har registrert seg allerede. Det er veldig kult for jentene at det kommer så mye folk når de har ventet så lenge på å få komme i gang, sier treneren.

Opprykk?

Opprykk nummer to på veien mot toppen kunne kommet høsten 2019 for Viking-jentene, men i kvalifiseringen ble Frigg for sterke. Samtidig tok klubbens 16-åringer NM-gull og viste at flere gode kull er på vei opp og frem.

- Vi ligger veldig godt an der vi har vært gode tidligere - på spillerutvikling. Der ser det veldig bra ut. Utfordringen er å holde på de beste 18- og 19-åringene. Hvis man alltid må bytte ut de med 15-åringer kommer man ingen vei, påpeker Aune.

Foran denne sesongen er stallen styrket med Sanna Lekven og Emma Jönsson fra Stord.

- Skal vi klare opprykket, må vi ha med noen som har vært med på det før. Du rykker ikke opp med bare 15-åringer, sier Aune, som venter tøff motstand i 2. divisjon fra blant andre Bryne, Loddefjord og Fyllingsdalen.

- Det er flere med ambisjoner der. Og med enkel serie er det ikke sikkert vi har råd til å tape noen kamper. Da blir du kanskje avhengig av hjelp.

- Dere har tøff konkurranse lokalt i både Klepp og Bryne?

- Ja, det er ikke nok talenter til at du kan spre dem på tre klubber. Vi må bare være best på talentutvikling og sørge for at 14-15-åringene velger Viking.

2. runde i NM onsdag kveld:

Nanset - Stabæk 0-12
Frigg - Røa
Ull/Kisa - Vålerenga
Fart - Hønefoss
Kongsvinger - LSK Kvinner
Snøgg - Kolbotn
Amazon Grimstad - Øvrevoll Hosle
Bryne - Avaldsnes
Viking - Klepp
Fyllingsdalen - Arna-Bjørnar
Åsane - Sandviken
KIL/Hemne - Molde
Byåsen - Rosenborg
Medkila - Grand Bodø
AaFK Fortuna - Lyn
Bossekop - Fløya

Nanset-Stabæk ble avviklet tirsdag mens Bossekop og Fløya møtes 17. august.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form