Lukk søk

Kvinnefotball

January 6, 2022

Viking i ny rivalduell som avgjør alt: - Slik vi håpet det skulle bli

For andre sesong på rad gjør erkerivalene Viking og Bryne opp om avdelingsseieren i 2. divisjon. Nå håper Viking-jentene duellen skal ende med kvalifiseringsplass og opprykksjubel.

Foto med tillatelse: Dino Serdarevic

I 2019 vant Viking sin 2. divisjonsavdeling ett poeng foran Bryne. Forrige sesong ble som kjent avlyst, men nå er rivalene tilbake i ny opprykksstrid.

To runder før slutt har Vikings ungjenter to poeng ned til Brynes mer rutinerte mannskap.

Og da begge lagene står uten tap så langt, og møter hvert sitt bunnlag neste helg, tyder alt på at lørdagens lokaloppgjør på SR-Bank Arena blir helt avgjørende. Viking vil uansett sikre avdelingsseieren med seier.

- Det blir en ren finale, og det var slik vi håpet det skulle bli. Det er disse kampene som er kule å spille, sier Viking-kaptein Nora Heggheim til norskfotball.com.

Nerver?

Som en rekke andre norske toppklubber har Viking de siste årene satset på å etablere et damelag i de øverste divisjonene og utfordre Klepp om tronen i regionen.

Helge Aune leder jentene sammen med tidligere landslagsspiss og utenlandsproff Egil Østenstad, tidligere landslagsspiller Gry Tofte Ims, keepertrener Dino Serdarevic og Ellen Heggheim. Også damelaget benytter SR-Bank Arena der det i sommer kom nesten 1000 tilskuere for å se cupkampen mot Klepp.

- Vi satser på at det kommer mye folk også på lørdag. Det skal deles ut en pengepremie til det som skaper mest stemning og det legges generelt opp til et stort arrangement med mye som skjer. Det er veldig kult, sier Heggheim.

- Blir det spesielt at det er er erkerivalen som venter i en slik kamp?

- Ja, de har jo vært en rival for Viking lenge ,men også blitt det for oss da de er det laget vi har kjempet mot. De har mye erfaring mens vi har en del yngre spillere. De har alltid sagt det er en styrke for dem med rutine og fysikk, men i kampene mot dem har vi vist at det ikke er avgjørende.

Opprykk?

Da Bryne måtte tåle 1-1 mot tredjeplasserte Fyllingsdalen forrige helg, skaffet Viking seg en liten luke med 2-1-seier på Stord.

- Vi har hele veien tenkt at hver kamp blir avgjørende. Vi har fokusert på hver enkelt kamp som har kommet og ikke konsekvensene. Det har vi ikke snakket noe om, sier kaptein Heggheim.

Viking-jentene røk mot Frigg i kvalifiseringen for to år siden, men håper en ny førsteplass nå skal gi suksess også når opprykket skal avgjøres i en ny kvalik.

- Opprykk er et mål vi har satt oss, men vi tenker ikke så mye på det og det er ingen krise om det ikke går. Det blir full satsing neste år også uansett, lover Heggheim.

- Hvordan vurderer du styrkeforholdet mellom dere og Bryne?

- Jeg tror det blir en ganske jevn kamp. Resultatene våre er ganske like. Det blir en tøff kamp, men vi er innstilte på å vinne!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form