Lukk søk

PostNord-ligaen

May 2, 2021

Viken-lettelser godt nytt for PostNord-ligaen

Den siste tiden har 76 av 80 lag i NFFs toppfotballprotokoll kunnet trene som normalt. Fra og med mandag er det håp om at samtlige klubber kan gjennomføre normale økter.

Torsdag kveld informerte helse- og omsorgsminister Bent Høie om endringer i de regionale tiltakene for flere kommuner i Viken.

Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Nordre Follo, Vestby, Ås, Fredrikstad, Halden, Moss, Råde, Sarpsborg, Asker, Bærum, Drammen, Lier, Eidsvoll og Nannestad tilhører alle tiltaksnivå 5B fra og med natt til mandag.

At Moss, Asker, Bærum og Eidsvoll da går fra 5A til 5B betyr at 2. divisjonslagene i de fire kommunene igjen kan trene som normalt fra mandag etter en lengre periode i små grupper med avstand. For Eidsvold Turns del var torsdag dag nummer 37 på rad med amputerte økter.

Fra A til B

Lillestrøm, Lørenskog, Rælingen og Ullensaker i Viken fortsetter med tiltaksnivå A, men ingen av disse kommunene huser et 2. divisjonslag.

Lagene i de to øverste divisjonene for kvinner og menn fikk for en drøy uke siden tillatelse til å trene som normalt også i områder med 5A-tiltak, men PostNord-ligaen ble da trukket ut av unntaket.

Siden har samtlige klubber minus Moss, Bærum, Asker og Eidsvold Turn kunnet trene som normalt, men nå tyder alt på en samlet divisjon fra og med mandag - så lenge det ikke innføres 5A-tiltak andre steder i landet eller ytterligere lokale tiltak i 5B-kommunene som rammer idretten.

Ber om tiltak

I sin pressemelding torsdag presiserer Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet nemlig at de mest utsatte kommunene rådes til «å samordne seg for å innføre lokale mobilitets- og kontaktreduserende tiltak».

Dette gjelder: Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Nordre Follo, Vestby og Ås i tegion Follo, Fredrikstad, Halden, Moss, Sarpsborg og Råde i sør samt Asker, Bærum, Drammen og Lier i region vest.

Norges Fotballforbund tar fortsatt sikte på at PostNord-ligalagene kan få spille treningskamper fra helgen 8. mai, samtidig som Eliteserien sikter seg inn på seriestart, men mangler fortsatt tommel opp fra myndighetene. Seriekamper fra første helgen i juni med full serie er plan A.

NFF tidligere uttalt at det må gis unntak for PostNord-ligaen også under tiltaksnivå 5A skal det være forsvarlig å sette i gang seriespillet.

Foto: Eidsvold Turn På Nett

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form