Lukk søk

Lavere divisjoner

January 6, 2022

Venter 1000 tilskuere på seriefinalen: - Sikkert noen som blir preget

Sprint-Jeløy går for seier nummer åtte på rad mot et Råde-lag som har ladet opp til opprykksduellen med tap som endte i protest og tre poeng samt en dramatisk overtidsseier.

Foto med tillatelse: Joakim Bekkåsen

Norskfotball.com presenterte status og forutsetninger for opprykksstriden i samtlige 29 avdelinger i 4. divisjon onsdag. En av de mest spennende og jevne duellene finner vi i gamle Østfold fylke.

Den topptippede duoen Råde og Sprint-Jeløy (én kamp mindre spilt) har vunnet samtlige kamper så langt med en samlet målforskjell på 77-9.

- Det er utvilsomt to gode lag med mange spillere som har erfaring fra høyere nivå. Men det er to lag som ikke spiller helt likt, vi har ulike formasjoner og og litt annen tilnærming så det kan bli interessant. Styrkeholdet er vel omtrent som tabellen viser. Det er ganske likt, sier Sprint-Jeløy-trener Gard Hellgren Kristiansen til norskfotball.com.

- Små marginer kan avgjøre her?

- Det kan de så absolutt. Det blir selvfølgelig en veldig spennende kamp.

Protest og overtidsmål

Allerede da terminlisten kom, pekte Råde ut hjemmemøtet med Sprint-Jeløy lørdag 9. oktober som årets kamp i Idrettsparken. Med gratis inngang og diverse aktiviteter er målet 1000 tilskuere.

- Mange av spillerne her, særlig på mitt lag, har bakgrunn fra Moss i 2. divisjon og er vant med å spille for en del folk. Det er ikke noe de gjør hver dag lenger, men vi hadde over 800 mot Lisleby en kamp tidligere i høst. Dette er individuelt. Det er sikkert noen som blir preget mens andre ikke påvirkes. Vi får håpe det bare gir ekstra energi, sier Kristiansen.

Mens Sprint-Jeløy ladet opp med å slå naboen Moss 2 4-0, der tidligere Moss-spiller Tim Reinback scoret alle fire målene, ble det langt mer hektisk i Råde-leiren. Først ble det tap mot Kvik Halden 2, men 2. divisjonsklubben hadde ikke fått med seg aldersbegrensningen på maks tre spillere som var over 22 år ved årets begynnelse.

Råde la inn en protest som raskt ble tatt til følge. Fem dager senere bikket matchuret 90 minutter før Netan Sansara sørget for tre nye poeng mot tabelljumbo Selbak.

- Jeg mener jeg kan regelverket rimelig greit selv, men dette er en regel som ble innført også for 2. divisjonslagene i 2020. Da var det ikke sesong på vårt nivå. For Kvik Haldens del også hadde det vært greit med en påminnelse om hvilke regler som gjelder. Jeg skjønner at de ikke tenkte på dette. Hadde det skjedd i kamp mot oss hadde ikke vi kjent til regelen og reagert, sier Kristiansen.

- Det blir uflaks for dere at Råde kjente til den da?

- På en måte blir det jo det, ja. Når det er lover og regler skal de selvsagt følges, men det er greit å vite om dem. Særlig da det ikke var sesong i fjor.

Åtte strake?

Herman Blystad, brødrene Fredrik og Andreas Wasenius, Jiress Suka Suka, Chinonso Agu, Netan Sansara, Julius Adaramola, Håvard Dalseth, Håvard Thun, Magnus Hart og Rino Falk Larsen er noen av profilene som er hentet inn for å hjelpe Råde opp i 3. divisjon.

Råde-leder Knut Erik Berg uttalte til norskfotball.com før seriestart at alle møter på trening minst tre ganger i uken og at klubben legger til rette for satsing med blant annet GPS-vester, kamera på banen og fysiske trenere.

- Jeg tror ikke vi har råd til å tape en eneste kamp om vi skal rykke opp, sa Berg da.

Etter helgens seriefinale gjenstår Drøbak-Frogn, Borgen, Moss 2 og Østsiden for Råde. Sprint-Jeløy har ti mål svakere målforskjell enn rivalen, men føler på ingen måte de MÅ vinne lørdag.

- Overhodet ikke. Det er flere tøffe motstandere igjen for begge lag etter denne kampen. Ingen av oss må vinne, men det vil være en fordel, mener Kristiansen.

Øylaget fra Bellevue har faktisk vunnet de syv siste kampene mot Råde, men Sprint-treneren tror ikke det påvirker lørdagens duell i særlig grad.

- Råde har noen viktige enkeltspillere. Vi er mer avhengige av alle. Vi har en plan på hvordan vi skal håndtere det de er gode på og det de kanskje ikke er fullt så gode på. Så kommer det an på utførelsen av den planen. Plutselig gjør man noe annet også, så det er dumt å låse seg helt, sier Kristiansen som møter tidligere toppspiller Jan Tore Ophaug til trenerduell i Råde Idrettspark.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form