Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Venter 1000 mossinger til opprykkskampen: - Fare for at det blir tårer

Det er fotballfeber i Moss foran den nervepirrende avslutningen lørdag der kun målforskjellen skiller østfoldingene og Arendal i opprykkskampen!

Foto med tillatelse: Christian Thuesen

Overraskelseslaget Moss med tradisjonene eller favorittene fra Arendal som så dagens lys så sent som for 12 år siden? Lørdag skal alt avgjøres i 2. divisjon avdeling 1.

Én av de to klubbene skal bruke lørdagskvelden på opprykksfest og starte planleggingen av spill i Obos-ligaen i 2023. Og tror dere på Thomas Myhre når han uttaler dette?

- Eier ikke én nerve, jeg bare gleder meg! Jeg er trygg på det vi skal gjøre sammen og trygg på at vi klarer å fokusere på arbeidsoppgaver og prestasjon, sier Myhre til Moss Avis.

Overrasket

Seiersmålet på overtid mot Vard Haugesund sist helg betyr at Moss leder avdelingen med samme poengsum som Arendal, men med en fem mål bedre målforskjell.

Moss reiser til Oslo for å møte et Ullern-lag som berget plassen for en uke siden mens Arendal avslutter mot Odd 2.

Skiens-laget trenger poeng for å holde Notodden bak seg dersom naboklubben gjør jobben på Vestlandet, men A-lagets kamp mot Vålerenga samme kveld skaper utfordringer mannskapsmessig.

- Vi har stilt oss i en posisjon som ingen hadde sett for seg på forhånd, takket være hvordan vi har stått samlet hele sesongen. Jeg er så trygg på denne gruppen, og jeg tenker at vi skal våge og vi skal være fryktløse i kampen mot Ullern, sier Myhre.

1000 mossinger?

Fotballkulturen står sterkt i Moss til tross for at det er lenge siden både 1987 og de glade årene på nivå én og to. Lørdag håper mossingene å stille med rundt 1000 supportere i hovedstaden.

- Vi regner med at det blir rundt 1000 mossinger som tar turen til Ullern. Det er dårlig med parkering der, så vi anbefaler så mange som mulig om å bli med på bussene, sier Moss' supporterprofil Roy Kenneth Nilsbakken, bedre kjent som «Hjælmen», til Moss Avis.

- Det er fare for at det blir tårer og banestorming, sier supporterkollega Magnus Rådal.

2010 var sist Melløs-gjengen spilte på nivå to, og laget har også vært nede i 3. divisjon på veien tilbake mot toppen. Fire busser er allerede fylt opp til det som kan bli en lørdag som huskes lenge i Moss.

- Det kunne sett veldig bra ut for oss, men nå må vi vinne mot Odd 2 og Ullern ta poeng eller så må vi score fem mål mer enn Moss. Vi er med. Må vi score seks eller sju mål, gjør vi det, sier en selvsikker Arendal-trener Roger Risholt til klubbens hjemmeside.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form