Lukk søk

Internasjonal fotball

April 4, 2023

Velde tilbake i Norge: - Bra tidspunkt å møte Glimt på

Kristoffer Velde frykter Amahl Pellegrinos målteft mer enn været når han returnerer til Norge med polske Lech Poznan torsdag.

Foto: Digitalsport

- Jeg tror ikke været kommer til å spille så stor rolle. Vi er uheldige hvis det er veldig kaldt, sier Velde til Lech Poznans hjemmeside.

Bildene av norske fotballbaner i europacupkamper på vinterstid har tydeligvis også nådd Polen, men et kjapt yr-søk viser at det er spådd plussgrader i Bodø under play off-duellen i Conference League torsdag kveld.

- Det kan være like kaldt i Polen som i Bodø. Når det gjelder banen, er den ny. De har kanskje en liten fordel da de bruker denne året rundt og vi har kun én kamp på en slik bane hele sesongen, men banen er bra. Og det er fint for oss som ønsker å bruke ballen, sier Velde.

Uten seier

Den tidligere Haugesund-profilen ble solgt til Lech Poznan i januar i fjor og kan få oppleve noe nytt i løpet av de neste dagene: En seier mot Bodø/Glimt i forsøk nummer seks og/eller sju.

Mens Glimt har snaue to måneder igjen til seriestart, spilte Lech Poznan så sent som i helgen da Wisla Plock ble slått 1-0. Klubben som har svenske Mikael Ishak som toppscorer, ligger på tredjeplass i den polske ligaen.

- Jeg tror vi har en bra sjanse til å slå dem. Jeg tror det er et bra tidspunkt å møte Glimt nå. Forhåpentligvis avanserer vi til neste runde, sier Velde.

- Glimt hadde en sterk sesong i fjor, men mister gode spillere hvert år. De klarer likevel å erstatte dem på tilfredsstillende vis, forsetter 23-åringen som også blir bedt om å ramse opp hvilke spillere Lech Poznan-fansen bør merke seg:

- Amahl Pellegrino hadde en fantastisk sesong i fjor. Hugo Vetlesen holder høyt nivå, men spiller ikke torsdag grunnet karantene. Stopperne Marius Lode og Brede Moe er sterke sammen. Joel Mvuka er rask og skapende.

Play off

Bodø/Glimt oppfordrer tilskuerne torsdag om å ankomme Aspmyra senest én time før kampstart. Selv om ikke alle billettene var utsolgt tidligere denne uken, forventer nordleingene rundt 8000 tilskuere.

Returkampen i Polen spilles om én uke. Vinneren av play off-duellen møter lag som vant sine grupper i Conference League i åttendedelsfinalen. Trekningen foretas 24. februar og Glimt kan møte lag som Djurgården, Villarreal og West Ham.

- Vi ønsker å slå Bodø/Glimt og avansere i Conference League, oppsummerer Velde.

Ifølge Avisa Nordland trente Joel Mvuka alternativt sammen med Fredrik André Bjørkan og Omar Elabdellaoui onsdag - dagen før kamp.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form