Lukk søk

PostNord-ligaen

December 6, 2023

Vegard Hansen ny Arendal-sjef: - Rammene rundt klubben imponerer

Vegard Hansen er ansatt som ny hovedtrener og sportssjef i 2. divisjonsklubben Arendal.

Foto: Digitalsport

- Rammene rundt klubben imponerer, og holder absolutt OBOS-liganivå, sier Vegard Hansen til Arendal Fotballs hjemmeside.

Hansen er mest kjent fra sine over 16 år i Mjøndalen som han ledet fra 3. divisjon til Eilteserien. Foran årets sesong tok han over Kongsvinger, men i høst ble samarbeidet avsluttet.

Nå er 54-åringen ansatt som ny hovedtrener og sportssjef i den ambisiøse 2. divisjonsklubben Arendal.

- Jeg har bare møtt hyggelige og dedikerte personer med et stort hjerte for klubben, så forutsetningene for sammen å få til noe her er gode, sier Hansen.

Skuffende sesong

I sør vil Hansen gå inn som erstatter for Roger Risholt. Han tok over laget høsten 2020 og hadde også kontrakt for neste sesong som partene ble enige om å avslutte etter en skuffende sesong.

Arendal hadde opprykk som målsetting, men sørlendingene klarte ikke å henge på Egersund og Lyn og var aldri i nærheten av å true tetduoen om opprykksplassene utover høsten.

- Klubben har gjennom en grundig prosess hatt samtaler med flere aktuelle kandidater. Vegard pekte seg tidlig ut som en som tikket av på de fleste boksene. Det er derfor svært gledelig at vi kom i mål med det som raskt ble vårt førstevalg, sier styreleder Lars Inge Holte til klubbens hjemmeside.

Som sportssjef får Hansen nå jobben med å sette sammen en ny tropp der klubben foreløpig kun har en håndfull spillere på kontrakt.

Ønsker seg opp

Arendal Fotball spiller sine hjemmekamper på Norac stadion som fikk en solid ansiktsløftning og ble gjenåpnet høsten 2017. Klubben har de siste årene brukt betydelige midler på å komme tilbake til Obos-ligaen uten å lykkes.

Pandemisesongen 2020 endte med femteplass. I 2021 ble det andreplass og tapt kvalifisering mot Hødd, historien gjentok seg i fjor etter en dramatisk opprykksduell mot Moss og denne høsten endte Arendal som nummer tre.

Roger Risholt fortalte norskfotball.com før seriestart at klubben for to år siden barberte lønnsbudsjettet med hele 42 prosent og at årets budsjett lå på 18,6 millioner.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form