Lukk søk

Futsal

April 4, 2023

Våre beste futsal-menn: - En sterk spillergruppe

Våre beste menn - avdeling futsal - spiller for tiden åpent nordisk mesterskap i Sandefjord. Men hvem er egentlig disse landslagsspillerne?

Foto: Digitalsport

Futsal er en voksende idrett internasjonalt der store klubber bruker store ressurser i profesjonelle ligaer. Norge har en vei å gå opp til de beste, men imponerer for tiden i det åpne nordiske mesterskapet i Sandarhallen i Sandefjord.

Richard Johansen Halvorsen og Lars Røttingsnes scoret målene da Sverige ble slått 2-1 tirsdag og onsdag fulgte landslagsgjengen opp med 2-2 mot Tyskland.

- Det er en veldig god følelse å skulle forsvare tittelen på hjemmebane. Drømmen og målet er å vinne to år på rad og vi er sterke i troen på at vi skal klare det, sier landslagstrener Silvio Crisari til fotball.no.

Men hvem er så disse landslagsspillerne? Flere er de er for folk flest kanskje mest kjent for sine prestasjoner i «vanlig» fotball. Vi har tatt for oss landslagstroppen:

Kenneth Rakvaag - Hulløy

Den rutinerte keeperen har vært innom blant annet KFUM Oslo, men har også spilt profesjonell futsal i både Aserbajdsjan og Tsjekkia og representert en maltesisk klubb i Champions League. Rakvaag spiller nå for Vega i 5. divisjon og Hulløy Bodø FC.

Andreas Ajer - Sandefjord Futsal

Den andre målvakten i troppen. Ajer er en rutinerte keeper som spilte for Skarphedin i Bø før han etter hvert endte opp i Sandefjords futsal-satsing. De siste årene har ham kombinert spill i Sandefjord med enkelte kamper for Ullern 3.

Christopher Moen - Utleira

Trønderen er en av spillerne som har gjort seg solid bemerket både utendørs og innendørs. Moen har blant annet spilt 2. divisjonsfotball for Strindheim, men har de siste tre årene konsentrert seg om futsal med Utleira. I 2019 scoret han ti mål for Charlottenlund i 4. divisjon.

Lars Røttingsnes - KFUM

En av målscorerne fra Sverige-kampen spilte for KFUM Oslo (KFUM 3 nå) i en årrekke, men valgte å konsentrere seg om futsal da hovedstadslag etter hvert begynte ferden oppover i divisjonene. De siste seks årene står han med hele 33 landskamper for Norge.

Sindre Eggen - Sjarmtrollan

Eggen er en av spillerne som kombinerer futsal og fotball på et ok nivå. Denne sesongen står han med tre mål på 15 kamper for Krokelvdalen i 4. divisjon i Troms. De siste seks årene har han spilt futsal for laget med det koselige navnet Sjarmtrollan.

Sindre Welo - Utleira

En av lagets fremste målscorere. Welo har denne sesongen satt inn åtte mål på åtte kamper for Utleira på øverste nivå. Utendørs har det blitt ett mål på fem kamper for Tiller i 3. divisjon. Også Welo har spilt 2. divisjonsfotball i Strindheim.

Tobias Schjetne - Sjarmtrollan

Schjetne har vært sentral i Tromsø-fotballen i en årrekke og er utendørs kjent som en midtbaneelegant. Denne sesongen har han scoret seks ganger på 12 kamper for Fløya i 3. divisjon og åtte mål på sju matcher for Sjarmtrollan.

Oskar Andreassen - Utleira

23-åringen fra Namsos er sentral på Strindheims 3. divisjonslag og har også scoret tosifret antall for Utleira i Eliteserien denne sesongen. Utendørs har han også en fortid i Namsos, Orkla og Ranheim.

Richard J. Halvorsen - Vesterålen

Med scoring både mot Sverige og Tyskland har Halvorsen virkelig markert seg denne uken. Etter en rekke sesonger i Hulløy Bodø FC spiller han denne sesongen for Vesterålen samt Fauske/Sprint der han har levert råsterke 27 mål på 14 kamper.

Simon Karl Johansson - Utleira

Johansson er en av få spillere i troppen som kun konsentrerer seg om futsal. Hos fotball.no står han ikke registrert med utendørskamper siden 2019-sesongen med NTNUI. Denne sesongen er Johanssons niende strake som Utleira-spiller.

Adrian Skindlo - Hulløy

En av landslagets store profiler. Han har faktisk A-kamp for Bodø/Glimt og fem aldersbestemte landskamper, men mistet motivasjonen etter 2019-sesongen, men fant tilbake til idrettsgleden med futsal. Nå spiller han 4. divisjonsfotball for Meløy (åtte mål på fire kamper) og scorer mål for Hulløy Bodø FC - både på klubbens futsal-lag (7) og 5. divisjonslag i seriesystemet (22).

Tobias Lind - Sjarmtrollan

Nok en spiller mer bred erfaring fra Tromsø-fotballen. Lind er fast inventar på Fløya der han står med 20 kamper denne sesongen. For Sjarmtrollan har det blitt fem mål på ti kamper.

Magnus Johansen - Utleira

En av hele seks Utleira-spillere i troppen. Og Johansen står faktisk kun oppført med kamper for den ene klubben i fotball.no-systemet og da i yngres avdeling, senior og futsal, men de siste tre sesongene har han konsentrert seg om spill innendørs.

Andreas Økland - Utleira

Nok en Utleira-spiller. Økland er Utleira-gutt, men har også vært innom Strindheim og Oslo-klubben Grei. De tre siste sesongene har han konsentrert seg om futsal på øverste nivå og da også scoret tre mål på 11 landskamper.

- Vi har en sterk spillergruppe med spillere som har vært med lenge og som kjenner hverandre godt. Det er en styrke for oss. Den eneste nye spilleren denne gangen er Tobias Lind som er en ung og lovende spiller fra Sjarmtrollan. Spillerne i troppen blir bedre og bedre og utvikler seg hele tiden. De har vist at de fortjener å være med videre, sier Crisari.

Gruppespillet avsluttes med kamp mot Danmark fredag klokka 18.30 før turneringen avsluttes lørdag med finale og bronsefinale.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form