Lukk søk

PostNord-ligaen

March 1, 2024

Vard-retur for Søderlund: - Dette har vi jobbet langt og lenge med!

Her ser du en ung Alexander Søderlund for Vard Haugesund mot Stord i 2006 - denne sesongen returnerer den tidligere landslagsspissen til 2. divisjonsklubben.

Foto: Digitalsport

Alexander Søderlund bytter ut FK Haugesund med byens nest beste lag og tar steget ned i PostNord-ligaen.

Før helgen kunne Vard Haugesund endelig presentere spilleren de har jobbet hele vinteren med å få på plass.

- Dette har vi jobbet langt og lenge med! Søder gikk inn i toppfotballen fra Vard, og nå er han tilbake, skriver klubben på sin Facebook-side.

Søderlund er Haugesund-gutt og ble tidlig plukket opp av FKH før han endte i Vard. Så fulgte det som må kunne omtales som en eksotisk reise med spill for Treviso, Namur, Botev Plovdiv, FH og Lecco.

I 2010 var spissen tilbake i Vard i 2. divisjon. Nå venter nok en retur til byens nest beste fotballag.

FKH-nei

36-åringen med over 30 landskamper fikk ikke ny kontrakt med FK Haugesund etter forrige sesong. Han var aktuell for å fortsette i klubben i en annen rolle, men partene ble ikke enige.

Da ble løsningen å bli boende i byen og signere for naboen der han vil få flere ulike roller.

- Søder skal bidra på banen, med spillerlogistikk, og etter endt pappapermisjon skal han også bidra på marked og inn mot barn- og unge i klubben. Dette blir strålende! melder Vard selv.

- Klubben har alltid betydd veldig mye for meg. Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag om det ikke hadde vært for Vard. Målet mitt er å inspirere andre unge, spillere som er i samme situasjon som jeg var i, sier Søderlund selv til Haugesunds Avis.

Opptur?

Den tidligere landslagsspissen slo gjennom i FKH, dro senere til Rosenborg (to perioder), franske Saint Etienne, Häcken samt tyrkiske Çaykur Rizespor før det ble retur til hjembyen.

Med Søderlund på laget, samt flere andre solide forsterkninger som Tobias Bjørnebye, håper Vard på en solid opptur denne sesongen.

Laget har slitt i bunnen av PostNord-ligaen med nervepirrende avslutninger de siste årene. I fjor høst tapte Vard 5-0 i siste serierunde, men ble reddet av at både Træff og Fram Larvik tapte sine kamper.

Enda mer dramatisk ble det i 2022 da Vard var ferdigspilte før serierunde og helt avhengige av hjelp den siste runden. Den kom også da med Odd 2-tap og kun ett Notodden-poeng.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form