Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Vard blir på Haugesund stadion: - Vi er fornøyd

Vard Haugesund fikk ja og FK Haugesund-damene nei til å dele Haugesund Sparebank Arena med byens eliteserielag kommende sesong.

Foto: Digitalsport

Den såkalte stadion-debatten har vært mye omtalt i Haugesund denne vinteren.

At FK Haugesunds lag på øverste nivå for herrer skal benytte byens hovedarena er alle enige om, men også klubbens damelag ønsket å spille sine hjemmekamper på Haugesund Sparebank Arena - som stadion nå heter.

Da Norges Fotballforbund kun tillater at to lag deler hjemmebane, måtte formannskapet i Haugesund avgjøre. Med én måned igjen til seriestart fulgte de kommunedirektørens innstilling og landet på at Vards 2. divisjonsherrer får bli på stadion også kommende sesong.

- Vi er fornøyd med å lande denne saken. Nå kan vi konsentrere oss om sesongen som nærmer seg, sier daglig leder i Vard, Stian Mæland, til Haugesunds Avis.

Starter inne

Vards serieåpning, lokaloppgjøret mot Egersund, mandag 2. påskedag er uansett berammet til Storhall Karmøy, men oppgjøret mot Aalesund 2 to uker senere blir nå på Haugesund Sparebank Arena.

- Vi tar formannskapets avgjørelse til etterretning, men legger ikke skjul på at både FKH generelt og damelaget spesielt er skuffet over at vi ikke får innpass på byens storstue, skriver styreleder i FKH, Christoffer A. Falkeid, en uttalelse til Haugesunds Avis.

Haugesund-damene håper å flytte inn på Haugesund Sparebank Arena for 2024-sesongen. Hvor laget skal spille sine hjemmekamper denne sesongen, er foreløpig uklart.

NFFs systemer står laget oppført med Haugesund Sparebank Arena som hjemmebane enn så lenge. I fjor benyttet 2. divisjonslaget både Sakkestad og Djervbanen.

Møte denne uken

Haugesunds Avis skriver at kommunedirektøren har invitert FK Haugesund, som i sin tid ble dannet som et samarbeid mellom Haugar og Djerv 1919, og Vard Haugesund til møte.

I sin innstilling, som ligger på kommunens sider, presiserer Ole Bernt Thorbjørnsen at det kun er et spørsmål om tid før også FKH-damene benytter byens hovedarena.

Per nå er Haugesund Sparebank Arena det eneste anlegget i byen som tilfredsstiller stadionkravene i 2. divisjon for menn.

«Kommunedirektøren er i gang med forprosjekt for ny arena som tilfredsstiller kravene til spill i 2. divisjon menn. Gjennom året 2023 jobbes det med å finne løsninger som gjør at SK Vard har en arena som er godkjent for spill i 2. divisjon menn f.o.m. sesongen 2024. Dette arbeidet gjennomføres i samarbeid med klubbene» heter det i innstillingen.

PS! Vard gikk målløse av banen i helgen da treningskampen mot 3. divisjonslaget Staal Jørpeland endte 0-0.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form