Lukk søk

PostNord-ligaen

June 10, 2024

Vålerenga-rekruttene eneste lag uten poeng

Vålerenga 2 er det eneste laget i de fire øverste divisjonene for herrer som fortsatt ikke har tatt poeng denne sesongen.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Ni strake tap er fasiten for Vålerenga 2 så langt denne sesongen og foran mandagens hjemmekamp mot Follo. Det betyr samtidig at Oslo-laget er ensom uten poeng i de fire øverste divisjonene på herresiden.

Rekruttene har scoret mål i sju av kampene, men har samtidig også tapt sju av kampene med mer enn ett mål. Verst ble det hjemme mot Strindheim der trønderne vant hele 6-0.

VIF 2 spilte i 3. divisjon senest i 2019 da det ble opprykk med 11 poeng ned til tabelltoer FK Tønsberg i en avdeling der byrival Lyn endte nede på sjetteplass. Nå spiller VIF og Lyn som kjent sammen i Obos-ligaen.

Nedrykk?

Det kan stoppe med fem sesonger på rad i 2. divisjon for Vålerenga-rekruttene som lider under A-lagets nedrykk. Klubben er den første som har lag på både nivå to og tre i norsk fotball.

Allerede i februar siterte Dagsavisen VIF-assistent Petter Myhre på at han «ikke mister nattesøvnen» dersom rekruttlaget skulle rykke ned.

- 3. divisjon er godt nok, meldte Myhre da.

Og det er i så fall gode nyheter for et rekruttlag som styrer mot nettopp 3. divisjon. Vålerenga 2 kan med én seier faktisk passere to motstandere, men samtidig er det allerede ni poeng opp til trygg grunn.

Uten seier

Selv om VIF 2 er eneste lag uten poeng denne sesongen, er det også flere andre som har kommet skjevt ut.

Kvik Halden står noe overraskende også uten seier etter ni serierunder. Hugo Vicentes mannskap spilte 0-0 hjemme mot Brann 2 sist og sikret med det også sesongens tredje poeng.

Ett hakk lenger ned står Florø med ett poeng på ni kamper. Laget som spilte i Obos-ligaen så sent som i 2018 kan være på vei ned på nivå fem!

MK ledet 2-0 mot Sandefjord 2 sist hjemmekamp, men 2-2 der samt 3-2-tap mot Odd 2 i helgen betyr at også grønntrøyene fortsetter jakten på årets første seier.

I avdeling 3 står Mjøndalens andrelag (møter Oppsal mandag) med kun to poeng, og det samme er tilfelle for Mosjøen i avdeling 4. Kippermoen-guttene fikk sin kamp mot LSK 2 i helgen utsatt.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form