Lukk søk

Lavere divisjoner

August 11, 2022

Utskjelte Eik mot opprykksthriller: - Det blir så veldig barnslig

De ble omtalt som «et grusomt lag» etter toppkampen mot Pors, men med seks poeng mot to opprykksrivaler ser Eik Tønsberg igjen muligheten for å ta steget opp.

Foto: Digitalsport

- For et grusomt lag. De klaget og sutret gjennom hele kampen. Jeg skjønner ikke at noen ønsker å framstå på en slik måte, sa Pors-trener Stig Haddal til Porsgrunn Dagblad etter 4-3-tapet hjemme mot Eik Tønsberg.

Samarbeidsklubben fra sommerbyen som ikke helt finner løsningen på veien ut av breddefotballen var i ferd med å innse at det heller ikke i år kom til å lykkes. 5-0-tapet borte mot Fredrikstad 2 var både flaut og et slags nådestøt for opprykkshåpet.

Tre uker senere gjør Kjetil Kristoffersens Eik Tønsberg seg klare for lokaloppgjør mot Halsen med god tro på avansement til nivå tre da kun to poeng skiller de fire lagene i toppen.

Skjelt ut

4-3-seieren over Pors og 2-0 over Follo har sendt Tønsberg-gjengen tilbake i tetstriden der Fram Larvik og Follo står med 30 poeng mens Pors og Eik har 28. Men ikke alle lar seg imponere.

- Eik er det tristeste laget jeg har spilt mot. Destruktive og grusomme fra benken til tribunen, sa Haddal etter toppkampen i Porsgrunn.

Karismatiske Kjetil Kristoffersen avfeier kritikken og slår tilbake mot Pors-gjengen.

- Det blir så veldig barnslig. Alle lagene i avdelingen er enig i at de er usportslige. De lagde et salig leven sist de var i Tønsberg. De fikk en ufortjent 2-1 seier, men vi blir ikke påvirket av det. Det handler om å vinne, sier han til Tønsbergs Blad og legger til:

- Jeg driter fullstendig i hva han sier. Pors-kampen er historie.

Slo Follo

Overraskelseslaget Follo ledet serien til ferien, men har tapt to av tre kamper etter pausen. I helgens toppkamp i Tønsberg ble det 2-0-tap foran 614 tilskuere samtidig som Fram slo Sarpsborg 2 og Pors vant lokaloppgjøret mot Urædd.

- Jeg skal bygge opp hver kamp framover som «cupfinaler». Hemmeligheten med å lykkes høsten ut er å holde trykket oppe lengre enn motstanderne våre. Jeg har en klar idé om hvordan vi skal finne ressurser til å opprettholde stemningen og energien vi har løftet oss opp på etter sommerpausen, sa Kjetil Kristoffersen til Tønsbergs Blad etter matchen.

Opprykksthrilleren mellom kranglefantene i Norsk Tipping-ligaen vil fortsette utover høsten. Stian Semb Aasmundsen og lagkompisene i Eik møter nå Halsen, Follo er store favoritter hjemme mot Urædd, Fram reiser til Vennesla for å møte Vindbjart mens Pors venter til tirsdag med å få besøk av Start 2.

Og en dato de fotballinteresserte i Vestfold allerede kan notere seg: 4. september møtes Eik Tønsberg og Fram Larvik på Tønsberg gressbane (som har kunstgress).

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form