Lukk søk

PostNord-ligaen

September 1, 2022

Utsetter oppstarten: - Vi får ikke gjøre det vi har lyst til

Asker-trener Vegard Skogheim hadde håpet å samle spillerne på treningsfeltet denne uken. Slik blir det ikke.

Foto: norskfotball.com

Også denne uken må fotballagene på nivåene under Eliteserien og Toppserien gjennomføre treninger med maks 20 personer tilstede og med minst én meter avstand.

Asker er en av klubbene som dermed har valgt å flytte oppstarten én uke. Håpet er at man fra fredag 14. januar igjen får lov til å trene normalt.

- Vi får ikke gjøre det vi har lyst til. Det er fortsatt nedstenginger, men vi håper det kommer noen lysende nyheter så vi eventuelt kan starte opp 17. januar. Jeg har vært her i to år nå og det har ennå ikke vært en eneste oppkjøring som ikke har blitt rammet av pandemien, sier Asker-trener Vegard Skogheim til klubbens hjemmeside.

- Det er ikke mer synd på oss enn andre. Men når man først er i denne bobla så syns vi det er kjedelig at vi ikke får utøve det vi aller helst vil, og det er å være ute på banen og forberede oss.

Starter mot Notodden

Planen er å starte treningskampene mot Notodden 4. februar, men dersom restriksjonene forlenges denne uken er kanskje også den matchen i fare.

- Vi vet stort sett hva vi har lyst til å gjøre og håper å få gjennomført det. Det er det viktigste. Det er ingen vits med planer på et bord dersom de blir der. Vi må ut på banen, sier Skogheim.

- Det er på trening du blir god og i kamper du utvikler deg, fortsetter Hamar-karen.

Og nettopp fra Hamar og HamKam har Asker hentet venstrebacken Davod Arzani i vinter. 20-åringen var involvert i 21 kamper i Obos-ligaen denne sesongen og var aktuell for flere klubber før han signerte på Føyka.

- Han har et fantastisk venstrebein og er en treningsvillig og fin gutt. Alt ligger til rette for at han kan utvikle seg i Asker.

Jobber med stallen

Fra Asker-troppen som endte på tredjeplass i 2021, blir det flere endringer. Selv om 2. divisjonslaget ikke får lov til å gjennomføre normale treninger, jobbes det hardt på kontoret.

- Det er alltid sånn at noen gir seg, legger opp, noen får beskjed om at de bør finne seg en annen klubb, noen vil vi ha med videre, men de finner seg en annen klubb og de aller flest vi vil ha med videre, blir med videre. Nå mangler vi et par brikker. Vi trenger én til to til utenfra. Før i tiden var stallen spikret 1. november, men slik er det ikke lenger. Vi er tilfreds med det som er akkurat nå, sier Asker-treneren.

På spørsmål om forventningene til Asker i 2022, svarer Skogheim at han nå håper å få en normal sesong der man starter som planlagt og får gjennomføre sesongen uten avbrudd og nye restriksjoner.

- Jeg tror vi skal være ganske fornøyd med det vi har gjort ut fra det vi har fått lov til å gjøre. Det vitner om at det ligger et stort potensial i spillergruppen. Får vi de på beina og blir skadefrie, tror jeg det kan bli spennende. Men slik snakker vel alle 14 lagene i PostNord-ligaen avdeling 2 nå, så.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form