Lukk søk

PostNord-ligaen

April 11, 2021

Utsetter ikke PostNord-seriestarten nå

På et møte med 2. divisjonsklubbene mandag kveld, informerte Norges Fotballforbund om at de foreløpig holder på planen om seriestart første helgen i mai.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg, skeid.no

Etter smitteutviklingen den siste tiden samt nedstengingen av idretten i Viken, hadde flere kanskje fryktet at NFF i møtet ville informere om at seriestarten flyttes. 

Slik ble det ikke selv om en utsettelse vil presse seg frem dersom ikke det åpnes opp i løpet av få uker. NFF ønsker at alle lag skal få tre-fire uker tilnærmet lik oppkjøring før 2021-sesongen kan starte.

I utgangspunktet får ikke Viken-lagene og klubber fra enkelte andre regioner gjennomføre organisert økter før tidligst 11. april. Dette rammer Moss, Eidsvold Turn, Asker, Bærum, Kvik Halden, Fram Larvik og Vard Haugesund fra PostNord-ligaen. Moss varslet allerede forrige uke at de permitterer 50 prosent som en følge av dette.

24 klubber

Totalt er 24 klubber i toppfotballprotokollen rammet av nedstengingen i områdene til tiltaksnivå A:

* Fra Eliteserien: Bodø/Glimt (trener i Spania), Stabæk, Mjøndalen, Strømsgodset, FK Haugesund, Lillestrøm, Sandefjord, Sarpsborg.

* Obos-ligaen: Fredrikstad, Strømmen, Ull/Kisa.

* PostNord-ligaen: Asker, Bærum, Eidsvold Turn, Kvik Halden, Vard Haugesund, Fram Larvik, Moss.

* Toppserien: Stabæk, Avaldsnes, LSK Kvinner, Kolbotn.

* 1. divisjon kvinner: Øvrevoll Hosle, Hønefoss.

De ti Oslo-lagene i toppfotballprotokollen kan trene som normalt da hovedstaden har tiltaksnivå B. Disse er likevel underlagt forsterkede smitteverntiltak som blant annet innebærer hurtigtesting av hele kohorten to ganger i uken.

Møter tirsdag

Norges Fotballforbund sendte allerede forrige uke et brev til kulturdepartementet med der ønsket var at lagene må kunne få trene og spille kamper også i områder med tiltaksnivå A med forsterkede tiltak. Hvis ikke risikerer man at enkelte lag stoppes lokalt også underveis i sesongen.

Tirsdag har NFF-ledelsen avtalt et møte med Stortinget der samme budskap legges frem. Samme dag er det også planlagt møte mellom toppklubbene på herresiden og Norsk Toppfotball.

PS! I likhet med all øvrig toppfotball har NFF allerede skjøvet seriestarten i PostNord-ligaen én gang i vår. Opprinnelig skulle avspark vært andre helgen i april.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form