Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Underskudd i Notodden: - Usikkerhet om fortsatt drift

Underskudd og negativ egenkapital betyr igjen debatt om veien videre for samarbeidsklubben Notodden FK selv etter flyttingen fra Optime Arena.

Foto: Digitalsport

Notodden Fotballklubbs økonomiske utfordringer uten investor Kjetil Holtas tilskudd er velkjente. I slutten av oktober ble det klart at klubben flytter fra Optime Arena etter 15 år og til det rimeligere anlegget på Sætre.

Klubben håper å spare rundt 1,5 millioner i året på dette grepet. Men er det nok? I årsberetningen, som er publisert på klubbens hjemmeside, kan man lese følgende:

«Regnskapet for 2022 er gjort opp med et underskudd på kroner 436 987. Egenkapitalen er tapt. Negativ egenkapital er kompensert ved innvilgelse av ansvarlig lån på 1 million kr fra Notodden kommune. Basert på underskuddet i 2022 og underdekningen i egenkapitalen samt utsiktene til inntekter i 2023 foreligger det usikkerhet om fortsatt drift».

Nytt underskudd

2021 ga et underskudd på rundt én million. Til tross for de dystre tallene presiserer Notodden-styret at de mener forutsetningene for fortsatt drift er til stede.

- Det er alltid usikkerhet rundt driften hvis du har gått i minus og egenkapitalen er brukt opp. Nå har vi imidlertid satt i gang tiltak som gjør at vi skal bygge opp igjen egenkapitalen, forteller styreleder Jonny Pettersen til Telemarksavisa.

- Jeg vil ikke bruke ordet «krise». Klubben har nå tatt nødvendige grep, og gjennom tiltakene starter vi nå å bygge for framtida. Det er en ny tid nå med tanke på hvordan klubben skal driftes.

Det betyr kutt i både budsjett og spillerlønninger (rundt én million). Notodden FK hadde drøye 12 millioner i driftskostnader i fjor og legger nå opp til et budsjett på 8.120.000 som skal gi 120.000 i overskudd dersom alt går etter planen.

Sammenslåing?

I et av de inkomne forslagene til årsmøtet heter det:

«Årsmøtet gir styret en fullmakt til å innlede en prosess med Snøgg Fotball for en sammenslåing av klubbene».

Notodden Fotballklubb, som berget plassen i siste serierunde i fjor, er et resultat av samarbeidet mellom Snøgg og Heddal. I flere perioder har klubben hevdet seg i 1. divisjon, men uten Holtas tilskudd har NFK de siste årene blitt kjent med en tilværelse på nedre halvdel på nivå tre.

Allerede før jul ble både administrasjon og den sportslige satsingen flyttet til Snøggs kommunale anlegg på Sætre der Snøgg-huset har vært gjennom en oppgradering.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form