Lukk søk

Internasjonal fotball

November 16, 2023

Underdogs på Hampden Park: - Typisk at Norge vinner denne

Norge avslutter en mislykket EM-kvalifisering med bortekamp mot Skottland der innmarsjen til «Flower of Scotland» kanskje kan inspirere flere enn hjemmelaget.

Foto: Digitalsport

- Det spørs hvem Norge kommer med, men det er jo motivasjon bare å gå ut til «Flower of Scotland».

Slik svarer Bernt Hulsker, som har fulgt landslaget og deres vei mot det som skulle bli et EM-sluttspill tett i Dagbladets TV-studio, på spørsmål om Norges sjanser til å avslutte kvalifiseringen med et godt resultat på Hampden Park.

- Jeg tror Ståle og spillerne vil avslutte best mulig etter en begredelig kvalik. Skottland skal feire avansementet med fansen, og Norge kan få et resultat her, sier den gamle spissen.

- Det kan være?

- Det er typisk at Norge vinner denne når det ikke betyr noen verdens ting! 0-1 Leo Skiri (69).

Ingen Ødegaard

Tre dager etter privatlandskampen mot Færøyene på Ullevaal, skal landslaget avslutte det som må tåle betegnelsen en mislykket EM-kvalifisering.

Kaptein Martin Ødegaard og Alexander Sørloth er to av dem som er ute og mister søndagens oppgjør på Hampden Park mens Aron Dønnum er en av dem som er hentet inn etter en god periode i Toulouse.

- Vi vil fordele spilletiden denne samlingen litt. Det som er viktig for meg er at når de unge, nye skal få sjansen, må det være på et lag som har vært litt på banen samtidig slik at det blir gjenkjennelse, sa landslagssjef Ståle Solbakken på en pressekonferanse denne uken.

Flere av spørsmålene der handlet om Manchester City-spissen Erling Braut Haaland og hans belastning foran privatlandskampen mot Færøyene og det som i praksis er en betydningsløs kvalifiseringskamp mot skottene.

Solbakken røpet da at spissen det alltid snakkes mest om på alle samlinger blir å se på banen i begge kampene.

- Det blir en del som spiller begge kamper og en del som ikke får ett minutt, sier Solbakken.

Begrenset håp

Skottene skaffet seg en fordel i kampen om EM-plassene da de slo Spania hjemme på Hampden Park (første seier over spanjolene på 39 år) og da de snudde matchen mot Norge på Ullevaal i sluttminuttene i sommer.

Og når EM-kvalifiseringen skal avsluttes, er skottene allerede kvalifisert sammen med Spania.

- Jeg sitter igjen med at vi har fått veldig dårlig betalt. Det er min subjektive mening og det viser all statistikk uansett hvilken statistikk du velger har vi fått veldig, veldig dårlig betalt. Men vi tapte den avgjørende kampen mot Skottland. De fem minuttene der var veldig skjebnesvangre, sier Solbakken.

Nations League har nærmest fått et rykte på seg for å hjelpe «de fleste» til EM, men nå er Norge i den situasjonen at Israel er det siste, lille håpet.

Skal Norge nå en EM-play off må Israel ta seg forbi Romania og kvalifisere seg sammen med Sveits fra gruppe I. Men det lille håpet ble enda mindre da israelerne innledet uken med å tape 1-0 mot Kosovo.

Lite hjelp

Israel avslutter de med tre kamper på seks dager; Sveits, Romania og Andorra. 1-1 mot Sveits onsdag kveld må følges opp med seier mot Romania lørdag skal Norge ha håp om play off.

- At det som skjer nå på Gaza har gått over grensen for hva som kan være akseptabelt tror jeg vi kan være enige om. Så er det jo noen andre som har tatt den avgjørelsen enn israelske fotballspillere. Når jeg så kampen sist, ga jeg opp ganske tidlig. Både når det gjelder baneforhold og at de kanskje ikke har forberedt seg som de skal. Det har sikkert vært veldig vanskelig for dem. Og det syns jeg man også kunne se, sa Solbakken da en journalist påpekte at Norge er i den spesielle situasjonen at de må håpe på hjelp fra et land i krig.

- Sjansene har vel minsket for hver kamp. Hvis vi tar vekk vårt eget resultat har vel alt som kunne gå mot oss, gått mot oss. Og det ser ut til å fortsette. Selvfølgelig kan Israel slå Romania i én kamp, men de har jo hatt ekstremt vanskelige forberedelser. Det ser vanskelig ut.

EM-kvalifiseringsodds hentet fra maximumodds:

Store favoritter

Slik er oddsen på at Norge får med seg tre poeng fra Skottland hos utvalgte spillselskaper (ikke alle har sluppet odds i skrivende stund):

Norge-seier:

Coolbet: 3,60
Norsk Tipping: -
Unibet: 3,40
Betsson: 3,60
Comeon: 3,51

Skottene er solide favoritter foran søndagens duell, der de fleste spillselskapene tilbyr drøye to ganger pengene tilbake på hjemmeseier. Hos Coolbet får du 1,50 i odds på at Norge scorer mål på Hampden Park.

Og dersom du tror matchen ender 0-1 slik Bernt Hulsker spår, kan du få 8,50 i odds hos Unibet.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form