Ukas treningskamper: Fra 0-3 til 9-3 og tåkekaos

Endelig er treningskampene i gang! Hver uke vil vi oppsummere det viktigste fra alle treningskampene på de fire øverste nivåene.

Så godt som alle lagene på de fire øverste nivåene har nå begynt oppkjøringen til en ny sesong. Og der noen startet treningene i helgen, så har andre allerede rukket å spille sin første treningskamp i helgen.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Hver uke vil vi oppsummere alle treningskampene som involverer lag fra Eliteserien, OBOS-ligaen, 2.divisjon og 3.divisjon.

Her er kampene vi har registrert denne helgen:

Gjøvik/Lyn - Toten 9-3 (!)

Nabooppgjør mellom to lag som møttes i 3.divisjon i fjor. Gjøvik/Lyn rykket opp med full pott, men de fikk virkelig kjørt seg i starten av årets første kamp. Toten sjokkerte og ledet 3-0 tidlig. Men Gjøvik/Lyn utlignet slik at det sto 3-3 til pause, før de byttet mange spillere i pausen. Det ga solid utslag, og til slutt endte det med hockeysifrene 9-3. Blant spillerne som kom inn og markerte seg sterkt var Rocky Lekaj, som sto bak hele 5 av målene.

Grorud 2 - Grei 5-0

Det er ingen tvil om at Grorud dominerer blant lagene i Groruddalen for tiden. For dalens to representanter i 3.divisjon møttes i et tåkehav søndag. Der viste Grorud-rekruttene at de enn så lenge mål regnes som områdets nest beste lag. Nyopprykkede Grei ble feid av banen. Blant de som var på kampen var banehopper-legenden Marius Helgå, som kunne konstatere å ha fått med seg 0 av kampens 5 mål. Kampen ble spilt med 3 kortere omganger.

Vard - Bremnes 0-2

Bremnes er nyopprykket til 3.divisjon, men laget fra Bømlo fikk en perfekt start på årets sesong da Vard (2.divisjon) ble slått 2-0. Vard har mistet flere nøkkelspillere siden forrige sesong, og selv om treningskamper er mer trening enn kamp, så må lørdagens kamp gi litt bekymring. Bremnes, som trenes av Geirmund Brendesæter, scoret begge målene på dødball. De to stopperne Lennart Andal og Hans Jacob Larsen Nesheim (prøvespiller) scoret målene for gultrøyene.

Frøya - Bjarg 2-0

Frøya er, som Bremnes, nyopprykket til 3.divisjon fra Hordaland. Tirsdag spilte de årets første treningskamp mot Bjarg, som imponerte i 3.divisjon i fjor. Men det var Frøya som var sterkest tirsdag. Nysignerte Ronny Rojas scoret ett av målene, mens storscorer Johan Fredrik Kvalheim scoret det andre.

Oppsal - Lokomotiv Oslo 1-1

To av outsiderne i "Oslo-avdelingen" i 3.divisjon møttes til dyst på Trasop på fredag. Gjestene fylte opp benken med flere spillere som har trappet litt ned og spiller lavere i divisjonene, men holdt likevel Oppsal til 1-1. Nidal Loulanti scoret først for vertene, før Erlend Storseth utlignet for gjestene.

Aalesund 2 - Volda 1-2

To av Sunnmøres representanter i 3.divisjon møttes til dyst fredag. Og det var Volda som viste seg sterkest i årets første kamp. Skader og sykdom gjorde at klubben stilte en ung tropp, skriver de på Facebook. Kenneth Hole og Håvard Ervik scoret målene som ga dem seieren. For sistnevnte var det nok ekstra stas, ettersom han spilte sin første kamp fra start.