Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Ukas breddekamp: Storscorer skal senke gamleklubben

Fredag møtes naboene Hovsherad og Moi til "Slaget om Lund" i toppen av 5.divisjon Rogaland!

Foto: Hovsherad IL

UKAS BREDDEKAMP: Hovsherad - Moi (fredag 19.00)

Hele poenget med "Ukas breddekamp" er å finne oppgjørene som virkelig betyr spesielt i løpet av en sesong. I så måte våger vi å påstå at vi har truffet godt denne uka. For når topplagene Moi og Hovsherad møtes er det meste på plass. Et jevnt oppgjør, to lokalrivaler hvor mange har spilt for motsatt lag, TV-sending (hos Stavanger Aftenblad), og ikke minst en storscorer som skal forsøke å senke gamleklubben.

Stedet vi skal til er Lund kommune helt sør i Rogaland, og kampen er også kjent som "Slaget om Lund".

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

Moi er både administrasjonssenter og det største tettstedet i kommunen, og for mange et stoppested mellom Kristiansand og Stavanger på Sørlandsbanen, og ellers kjent for NorDan-fabrikken, som er stedets største arbeidsgiver. Og i fotballsammenheng har de lenge vært storebror i kommunen.

Noen kilometer nordover ligger bygda Hovsherad, som på fotballbanen alltid har vært lillebror. Men da breddefotballen endelig kom i gang i høst var rollene snudd. Moi endte midt på tabellen, mens Hovsherad endte kun ett poeng unna opprykk i avdelingen. Og i år tyder mye på at de lokalrivalene kan kjempe om opprykket mot hverandre. Hovsherad topper med full pott på 3 runder, mens Moi ligger på plassen bak med to storseiere og en uavgjort.

Storscorer

Storscoreren det er snakk om er Joakim Ødegård. Spissen var i en årrekke en storscorer av rang for nettopp Moi, og da det ble opprykk i 2017 scoret han vanvittige 46 mål på 20 kamper. Men i fjor returnerte han til Hovsherad, scoret 15 mål på 11 kamper, og sørget for at laget plutselig var til å regne med i toppen av tabellen.

- Dette er en stor kamp for begge lagene. Når det er så kort avstand mellom klubbene blir det ekstra stas. For min del blir det selvsagt ekstra spesielt siden jeg har spilt så lenge i Moi, sier angriperen til NorskFotball.com.

Da lagene møttes i høst endte det 1-1 i en kamp hvor nesten 300 tilskuere var på plass, et solid antall i 5.divisjon i en kommune med 3000 innbyggere.

Andrelag var uaktuelt

Han forteller at det alltid har vært planen å avslutte karrieren i Hovsherad. Og etter at han ble en del av fotballstyret i klubben føltes det feil å ha en fot i begge leire, så da ble det overgang litt tidligere enn det som opprinnelig var planen. Når det gjelder egne prestasjoner, slik som 2017-sesongen med 46 mål, som fikk oppmerksomhet langt utenfor Mois grenser, er han beskjeden.

- Hemmeligheten bak den sesongen var at vi hadde et vanvittig solid lag helt fra keeper til spissplassene. Vi hadde et bra samspill og skapte masse sjanser. Jeg var bare den som avsluttet angrepene, så det var ikke bare min fortjeneste, sier spissen med det dødelig effektive venstrebeinet.

PROFIL: Joakim Ødegård har scoret mål i bøtter og spann for både Moi og Hovsherad de siste årene. Foto: Hovsherad IL.

Til tross for at han har levert flere mål enn kamper over mange sesonger, har han blitt værende i 5.- og 4.divisjon.

Det kom en litt uformell forespørsel fra Eiger litt ute i 2017-sesongen. Og etter den sesongen var jeg en tur i Egersund. Men der måtte jeg eventuelt gå veien via andrelaget, så det var det ikke så interessant. Da valgte jeg heller å fortsette i Moi, sier han til NorskFotball.com.

Mange møter gamleklubben

Han er heller ikke den eneste storscoreren i Hovsherad-mannskapet som kan skilte med en imponerende scoringsstatistikk. Sindre Surdal Røyland kan skilte med 69 mål på 66 kamper siden 2015, og er lagets toppscorer så langt denne sesongen med sine 3 mål.

Ødegård er heller ikke den eneste som møter gamleklubben fredag kveld. Av de 17 spillerne som var i troppen til forrige seriekamp er det hele 15 spillere som har en fortid i Moi enten som juniorer eller på A-laget, og mange har meldt overgang i løpet av de 2-3 siste årene. Både Lazar Milicevic og Marius Bringedal var med da Moi var i 4.divisjon i 2018.

Ut fra tabellen og fjorårets prestasjoner må nok Hovsherad finne seg i å være den største favoritten i lokaloppgjøret etter tre seiere så langt.

- Lokaloppgjør lever alltid sitt eget liv. De som vil mest får ofte seierne. Når det gjelder stallen har nok Moi litt bredere stall og flere folk. Opp gjennom årene har de vært stort favoritter, men vi har tatt over litt akkurat nå. Så dette er ganske 50-50, mener Ødegård.

Outsider?

Da Stavanger Aftenblad tippet tabellen før årets sesong ble Hovsherad plassert helt øverst på tabellen, mens Moi ble tippet på en mer ordinær 7.plass. Kanskje har de nøkterne forventningene vært for lave. For med 6-3 over Undheim, 7-1 over Bjerkreim og 4-4 mot Varhaug 2 har Moi vist seg både solide og ikke minst scoringsglade.

Mathias Oen Haukland kom tilbake fra nettopp Hovsherad før årets sesong, og har fått en knallstart på sesongen med 2, 1 og 3 mål i de tre kampene. Også Stian Berrefjord får et møte med klubben han spilte for sist sesong.

Ungguttene Obemi Kelly Karahinda og Brede Skjeggestad har også vist seg å være gode offensivt. Så er spørsmålet hvordan det unge Moi-laget, hvor mange ennå ikke er fylt 18 år, kan stå opp mot Hovsherad. Rutinerte spillere som Adrian Solli og Kjell Ivar Hellesmark blir viktige i det som blir et ordentlig prestisjeoppgjør fredag kveld.

At kaptein Kristian Hafstad og forsvarsklippe Aleksander Eike Østrem begge ser ut til å kunne gå glipp av kampen er imidlertid noe som kan gjøre det vanskeligere for Moi å slå "lillebror" i fredagens duell.

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form