Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Ukas breddekamp: Spesiell regel sendte rivalene ned

Leirsund og Flisbyen møtes for første gang siden sistnevnte på underlig vis tok sørget for Leirsunds nedrykk i fjor.

Foto: Marius Helgå

UKAS BREDDEKAMP: Leirsund - Flisbyen (Fredag kl. 18.30)

Fredag kveld er ukas breddekamp et lokaloppgjør på Romerike, og vi skal helt ned til 6.divisjon. Så langt i år har vi hatt oppgjør med historisk sus, beskyldninger om juks, herlige lokaloppgjør og publikumsfester på 16.mai som "Ukas breddekamp". Men det spørs om vi har hatt en kamp hvor temperaturen nylig har vært like høy mellom lagene som her.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

For i høst haglet beskyldningene fram og tilbake mellom Leirsund og Flisbyen etter at begge rykket ned. Flisbyen endte sist, men på merkverdig vis dro de med seg Leirsund ned fra 5.divisjon.

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

La oss forklare hva som skjedde i 5.divisjon Akershus i høst: Flisbyen rykket ned etter å ha endt klart sist med kun 2 poeng. Foran dem endte hele 4 lag på 10 poeng; Skedsmo 2, Bjerke, Skårer og Leirsund.

I utgangspunktet endte Skårer nest nederst. Men NFFs breddereglement sier at "[h]ar noen av lagene fått registrert 3-0 etter Breddereglementet § 9-2, § 9-6 eller Reaksjonsreglementet § 5-10, skal resultatene mot de motstandere det gjelder, for beregningen av målforskjell regnes for 3-0 i tilsvarende kamper også for de øvrige lag som står likt (etter (1) og (2).".

Og her var problemet: Leirsund hadde vunnet mot Flisbyen på walkover. Både Skårer og Skedsmo 2 hadde spilt uavgjort mot samme lag, og fikk dermed 2 ekstra poeng på den justerte tabellen. Dermed gikk Skårer forbi Leirsund på den justerte tabellen, og plutselig var Leirsund på nedrykksplass.

I etterkant av siste serierunde gikk diskusjonen heftig på Twitter blant mange med tilknytning til de ulike lagene og med interesse for breddefotballen på Romerike. Fra Leirsund-hold var man naturlig nok frustrert da det man trodde var en sikker plass da dommeren blåste av ble gjort om til nedrykk hos fotballkretsen, og en protest ga ikke medhold.

- Vi har helt sikre på at vi hadde holdt plassen da vi gikk av banen i siste serierunde. Det var en svært skuffende sesong uansett, men vi tenkte vi hadde kommet helskinnet gjennom. Vi føler at vi ble straffet for at Flisbyen ikke stilte til kamp, sier ildsjel Runar Sandvik til NorskFotball.com.

Som spiller, trener, oppmann, materialforvalter og styremedlem i Leirsund har han i en årrekke hatt en viktig rolle i klubben.

Protesten til NFF var nytteløs. Det samme var diskusjonene på sosiale medier, hvor det fra Flisbyen-hold ble påpekt at de prøvde å flytte kampen, men ikke fikk gehør. Leirsund mente at eneste forslag til ny dato var kun to dager etter en annen kamp, noe som ville være svært ugunstig for en tynn tropp.

Slukket nesten lyset

Dermed ventet 6.divisjon for Leirsund. Men det var bare så vidt klubben klarte å stille lag foran årets sesong. En tynn stall i fjor og flere som takket for seg gjorde at det så ut til at klubben, som holder til et par kilometer nord for Åråsen, måtte trekke laget.

I stedet kunne de nå for kort tid siden melde om hele 24 spillere på trening. For en kampanje på sosiale medier bidro til at flere spillere ønsket seg til klubben. Oppmerksomheten ble også hjulpet av at den kjente bloggen Lokalfotballen skrev om klubbens behov for spillere.

- Det var veldig nære at vi ikke klarte å stille lag. Personlig la jeg ut bilde av at jeg hadde lagt skoene på hylla på Twitter. Det var mange som så det, og Lokalfotballen plukket det opp og sa det var for galt om en lokal klubb skal gå dukken etter pandemien, forteller Sandvik.

Oppmerksomheten gjorde at en liten gjeng spillere fra Kløfta kom til klubben. Ny keeper og forsterkninger fra blant annet Fjellhamar og nabo Skedsmo gjorde at spillerstallen ble bredere. Og til slutt kom Lars Olav Johannessen inn som trener.

Årets sesong har vært en sportslig berg- og dalbane. Etter å ha startet med to seiere kom fire tap på rappen, før Fu/Vo 2 ble slått 5-3 på bortebane i forrige uke.

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

Stjernegalleri

Til å være et lag som befinner seg midt på tabellen i 6.divisjon må Flisbyen sies å ha noe tilnærmet et ordentlig stjernegalleri på dette nivået. For siden høstens miserable sesong har en rekke spillere med lang fartstid høyere i divisjonene meldt overgang.

Martin Rosenkilde, som senest i 2017 spilte i OBOS-ligaen for Ull/Kisa, og som har lang fartstid der, er det mest kjente navnet. Robin Daly har også spilt på nivå 2 for Strømmen. Men også Marius Edvardsen, Jørgen Slorafoss, Andreas Castilla og Martin Wiker (som også har vært trener i bl.a. Skjetten og Fu/Vo) er spillere med veldig lang fartstid fra Skjetten og Skedsmo.

Det er heller ingen tvil om hvem som har hatt overtaket i kampene mellom klubbene. Før pandemien vant Flisbyen de tre siste oppgjørene i 5.divisjon med 7-0, 6-0 og 5-2.

Og resultatene har så langt vært bedre enn for Leirsund. Fem seiere, tre tap og mye mål både scoret og innsluppet er fasit for kultklubben fra Lillestrøm så langt.

- Det har vært en rivalisering mellom klubbene i mange har, men det har mest med personlighetene i klubbene å gjøre, framfor klubbene i seg selv. Men det er et veldig lokalderby da, klubbene har tilhørighet veldig nære hverandre, sier Sandvik, og spår et jevnt og heftig oppgjør på Leirsund Stadion.

- Jeg tror det blir en veldig jevn match, og det overrasker meg ikke om det blir mange gule kort. Det er ofte bra temperatur i disse oppgjørene.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form