Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Ukas breddekamp: Opprykksjakt i nord!

Verken Skarp eller Finnsnes har råd til å avgi poeng når lagene møtes til duell lørdag.

UKAS BREDDEKAMP: Skarp - Finnsnes (lørdag 14.00)

Sist uke skrev vi om kampen om opprykk i de 22 avdelingene i 4.divisjon her til lands.

Der det er avgjort i flere av avdelingene, er det helt åpent i andre. Deriblant i Troms. Bak serieleder Hamna jager både Finnsnes og Skarp. I helgen møtes de i Tromsø, og dermed er nok minst ett lag ute av opprykksstriden ved middagstider lørdag.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Spesielt hjemmelaget Skarp har neppe råd til annet enn seier om håpet skal leve om å komme med i den nordnorske opprykkskvalifiseringen.

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

Begge lagene har en lang historie på høyere nivåer, men som for mange andre har omleggingene av seriesystemet gjort at det som en gang var tradisjonsrike 2.divisjonslag og gode 3.divisjonslag nå befinner deg på regionalt nivå i 4.divisjon.

For Finnsnes har veien nedover vært ganske så bratt. Vi skal ikke lengre tilbake enn 2016 for å minnes helt andre tider. Da endte de på 2.plass i 2.divisjon, før det ble nedrykk året etter. Det så likevel ut til å stoppe i 3.divisjon, hvor det ble 2.plass i 2019. Men i løpet av koronaperioden gikk man fra å være en av klubbene som forsøkte å lokke til seg spillere i Tromsø-regionen til å satse på spillere bosatt i Finnsnes-området. Det endte med dundrende nedrykk i høst.

Da vi spådde årets sesong så vi for oss at nedturen kunne fortsette. I stedet har 2022 etter hvert blitt en liten opptur. For sammen med noen få mer rutinerte spillere, som stopperlegende Christian Arnesen, har en ny generasjon Finnsnes-spillere gitt supporterne tro på at framtiden kan være litt lysere. Slik som midtbanespiller Mathias Sandvik. Til tross for at han nå har flyttet til Oslo, velger toppscoreren (12 mål) å pendle nordover i jakten på opprykk.

Målgaranti

Selv om det ikke har gitt tabelltopp ennå, må Finnsnes pr nå kunne betegnes som et av landets mest målrike og interessante lag. I hver av de fem siste kampene har laget sluppet inn nøyaktig 3 mål. Men siden de har scoret mellom 4 og 7 mål selv er likevel samtlige kamper vunnet!

Faktisk har det nå blitt 9 seiere på rad, og dermed har avstanden sakte, men sikkert minsket opp til serieleder Hamna etter en mer ujevn sesongstart. Med 79 mål er de avdelingens klart mestscorende, og lagets kamper gir i gjennomsnitt 6.5 mål på pr match.

Rutine

For Skarp er det enda lengre siden laget var høyere i divisjonene, men 2022 så ut som året hvor de igjen kunne være en opprykkskandidat. Med spillere som Thomas Kind Bendiksen og Sondre Bergstedt Flaat (nummer 2 på toppscorerlista med 18 mål) i laget så de ut til å være opprykksfavoritt Krokelvdalens fremste utfordrer. Men sistnevnte har skuffet enormt, og istedet er det et annet lag fra Tromsø by, nyopprykkede Hamna, som nå er laget å hamle opp med.

Også en spiller som Christopher Tian Olsen, som har markert seg kraftig i først og fremst Fløya, er nå tilbake og har styrket Skarp-mannskapet i jakten på opprykk i høst.

At Hamna vant vårkampen mot Skarp på walkover, noe som fikk mange til å reagere, gjør nok at motivasjonen for å ta igjen byrivalen er ekstra stor.

Med fire kamper igjen har Skarp like mange poeng opp, og dermed er kun full pott trolig godt nok, samtidig som de trenger hjelp. Da passet det dårlig at forrige kamp endte 3-3 mot Ishavsbyen i en kamp hvor de rotet vekk to poeng på overtid

Lørdag står slaget i Tromsø, hvor ett eller begge lagene kan spille seg ut av opprykkskampen i avdelingen.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form