Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Ukas breddekamp: Opprykksduell og målfest i Drammen

Landets to mest scoringsglade lag møtes når Åskollen tar i mot Drammens BK til ukas breddekamp i 4.divisjon!

Foto: Marius Helgå

UKAS BREDDEKAMP: Åskollen - Drammens BK 

Fredag kveld får vi nesten garantert det høyeste sportslige nivået vi kommer til å se i "Ukas breddekamp" denne sesongen. For da møtes to av tre opprykkskandidater i 4.divisjon Buskerud.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Drammens BK ligger øverst på tabellen med 8 seiere og 1 uavgjort på 9 kamper, mens hjemmelag og avdelingsfavoritt Åskollen er 1 poeng bak. Og lagene har allerede begynt å fyre opp godt mot toppkampen i sosiale medier.

Ikke bare er det to topplag som møtes; Det er også de to mest scoringskåte lagene vi har på de fem øverste nivåene i norsk fotball!

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

Storscorere

Det er all grunn til å vente seg at det kommer til å bli en rekke mål i fredagens toppoppgjør.

For i de fem øverste divisjonene er det nettopp Åskollen og DBK, med henholdsvis 46 og 42 mål, som er mestscorende! Sandefjord 2 og Voss har riktig nok like mange som DBKs 42 scoringer (på én kamp mindre), men det er ingen av de nesten 500 lagene som har scoret mer enn de to lagene fra Drammen.

Slik ser topplisten ut:

46 - Åskollen (4.divisjon, 9 kamper)

42 - Drammens BK (4.divisjon, 9 kamper)

42 - Sandefjord 2 (4.divisjon, 8 kamper)

42 - Voss (4.divisjon, 8 kamper)

41 - Gjelleråsen 2 (4.divisjon, 11 kamper)

39 - Hei (4.divisjon, 8 kamper)

39 - Riska (4.divisjon, 9 kamper)

38 - Gneist (4.divisjon, 8 kamper)

37 - Gjelleråsen (3.divisjon, 9 kamper)

37 - Fjøra (4.divisjon, 8 kamper)

36 - Eik Tønsberg 2 (4.divisjon, 8 kamper)

36 - Donn (4.divisjon, 8 kamper)

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

Stjernegalleri

Det er da heller ikke tilfeldig at de to lagene scorer så mye, for offensivt har begge en lang rekke stjernespillere til 4.divisjon å være. Åskollen endte på 6.plass i høst, men har i løpet av vinteren utmerket seg med den ene strålende signeringen etter den andre.

Nicklas Raaholt (Asker), Behajdin Celina (Asker), Artan Brovina (Ørn Horten), Hasan Duman (Fredrikstad, Strømsgodset), Bajram Ajeti (flere klubber), Riel Chol Nguen (Strømsgodset) og Berkay Duman (Mjøndalen) er blant spillerne som er hentet inn siden forrige sesong, og som gjør at Åskollen har et stjernegalleri nesten uten like i 4.divisjon. Kinni Grewal, den største publikumsfavoritten da Mjøndalen var TV-serie, er også en av mange kjente navn hos laget fra sørenden av Drammen.

Det har også gitt resultater. 4-0, 4-0, 7-0, 4-1, 10-1 og 7-0 var de seks første serieresultatene. Men etter NM-kampen mot Mjøndalen (2-6) har det flatet ut bittelitt. Først ble det "bare" 3-1 mot bunnlaget Hallingdal. Deretter kom årets eneste poengtap med 2-5 mot Vestfossen, det tredje laget som kjemper om å vinne avdelingen. Sist ble det 5-4 borte mot Modum.

Noen fravær har gjort at laget har sett litt mer menneskelige ut etter en fantastisk start. Men en spiller som Behajdin Celina dikterer spillet som han vil på dette nivået, og med mange å spille på foran seg er det nesten umulig for halvtrente lag i 4.divisjon å stoppe dem. Noen har kommet sånn halvveis fra det ved å legge seg lavt, og mange av Åskollens seiere kunne vært enda større.

Legendariske storscorere

Der Åskollen har fordelt målene sine jevnt på mange spillere, har DBK et par legendariske målscorere.

For i 2019, sist vi hadde en full sesong i breddefotballen i Norge og ingen visste hva corona var, var Vemund Eskevik på et helt ellevilt nivå som målscorer. I tillegg til 9 mål for andrelaget scoret han helt utrolige 50 mål på 25 kamper i 4.divisjon den sesongen. Det gjorde at lagkamerat Marius Hansen Dokka sine 28 mål, som i alle andre sammenhenger ville vært særdeles imponerende, ikke var like imponerende.

De to er likevel ikke de viktigste årsakene til at DBK nå er blant landets beste lag offensivt. For med 8 mål for Eskevik og 6 for Dokka har de "bare" like mange til sammen som toppscorer Marcus Næslund Haugland. Han har stått bak 14 seriemål så langt i år, og er dermed delt toppscorer i de 5 øverste divisjonene, sammen med Sondre Sæverås (Gneist)!

I tillegg har tidligere Viking-keeper Erik Arnebrott lagt hanskene på hylla og blitt angriper, og stått bak 3 mål i år.

DBK har én kamp med "bare" 3 mål i år, men har i resten av seriekampene scoret mellom 4 og 7 mål. Det inkluderer en helt ellevill 7-6-seier over Konnerud. Fra 2-5 til 5-5, så nytt baklengs, før to sene mål av Dokka og Arnebrott ga seier til slutt.

Fredag 19.00 møtes de to Drammens-lagene. Og sjelden har det vært enklere å ha scoringsgaranti i en fotballkamp enn i denne!

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form