Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Ukas breddekamp: Opprykksduell i Bergen!

Med seier mot opprykkskonkurrent Voss kan Gneist ta et langt steg mot 3.divisjon lørdag.

Foto: Digitalsport

UKAS BREDDEKAMP: Gneist - Voss (lørdag kl. 15.00)

Det er ikke alt som er nydelig med høsten. Men det finnes noen få, gode unntak. Når august snart blir september, oktober og november får vi nervepirrende opprykks- og nedrykksdramaer i flomlys over det ganske land.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Og allerede kan vi begynne å se konturene av hvilke kamper som fortjener en stort, rød ring rundt seg på kalenderen. Vi trenger heller ikke nødvendigvis vente til bladene har flat fra trærne og minusgradene har dukket opp. For allerede i helgen får vi høyst trolig servert en opprykksfinale når Gneist tar imot Voss til toppkamp i 4.divisjon Hordaland, avdeling 2.

Selv om Arna-Bjørnar (24 poeng) fortsatt kan melde seg på helt i toppen, så er det Voss (30 poeng) og Gneist (33 poeng, én kamp mindre spilt) som har stukket av i denne avdelingen.

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

Dramatisk duell

Den første kampen mellom lagene ble en utrolig kamp, med en matchutvikling som kunne stått seg godt i et Hollywood-drama, og hvor kampens siste kvarter kan ha bidratt til å avgjøre hvem som tar turen opp til 3.divisjon.

For da lagene møttes på Voss i sesongens fjerde kamp, så det ut til at Voss skulle stå igjen med full pott da de la på til 3-0 noen minutter før pause. Gneist reduserte to ganger, men da Voss igjen scoret 4-2 ved Skage Giljarhus Storheim gjensto kun en halv omgang. Det skulle imidlertid vise seg å være nok, for med scoringer ide 74. og 77.minutt utlignet Gneist, før seiersmålet deres kom på overtid.

Siden da har Gneist vært nesten feilfrie. I tillegg til å slå ut Osterøy og Sandviken (3.divisjon) i cupen, før det ble tap for Sotra (2.divisjon), har 11 av 12 kamper blitt vunnet i serien. Unntaket er hjemmekampen mot Arna-Bjørnar, som ble tapt 1-3.

NØKKELSPILLER: Kristoffer Bidne (midten), her i aksjon for Fyllingsdalen mot Haugesund, er særdeles viktig for Voss etter å ha returnert til moderklubben med erfaring fra nivå to og tre.

For Voss stoppet cupeventyret med en folkefest mot Brann, da nesten 2500 tilskuere så at OBOS-ligalederen vant med 7-0. I serien tapte også de med 1-3 hjemme for Arna-Bjørnar før ferien, før det ble et sjokktap med 1-4 for jumbolaget Os 2 i første kamp etter ferien. Dermed er Voss bakpå, og kun seier er trolig godt nok lørdag.

Toppscorerduell

En kamp i kampen er at to av 4.divisjons aller mest scoringsglade spillere møtes lørdag.

Maid Memic har notert seg for hele 22 mål for bortelaget Voss. Og kampen mot Gneist blir noe av det siste han gjør for klubben før han takker for seg. For etter å ha jobbet i klubben siden i fjor har han nå bestemt seg for å vende tilbake til Djerv 1919 når august blir til september i neste uke.

Klubben har imidlertid tryllet fram en annen spiller som definitivt vet hvor målet står for å erstatte Memic. Tonny André Tysnes er en lokal scoringshelt i lavere divisjoner, og spilte for klubben sist i 2008. Siden har det blitt mange mål, men samtidig lavere og lavere i divisjonene. 33-åringen er hentet fra Dale, men har kun spilt én kamp i år.

For Gneist er det Sondre Kvale Sæverås, som debuterte på A-laget som 17-åring i 2017, som har fått sitt virkelige gjennombrudd i år. Etter 4 mål i høst har det nå blitt 17 seriemål og 3 i cupen denne sesongen.

Målglade lag

At de to lagene har hver sin storscorer henger også sammen med at begge lagene er særdeles scoringsglade.

For to uker siden lagde vi en oversikt over landets mestscorende lag. Voss hadde da scoret 59 mål, noe som ga dem en solid 12.plass på oversikten. Siden da har det blitt 4 mål på to kamper, slik at totalen nå er 63 mål.

Gneist hadde 48 mål på oversikten, men med 3 mot Osterøy i høstens første kamp er lørdagens hjemmelag nå oppe i 51 seriemål i år.

Historisk høyt

For Gneist vil et opprykk markere et høydepunkt i klubbens historie. Laget som holder til kun et par langpasninger unna Flesland var riktig nok oppe i 3.divisjon også i 2016, som var siste sesong med 12 avdelinger på nivået. Dermed var Gneist sjanseløse på å beholde plassen når kun 4 (5) i hver avdeling ble værende.

Det var også lagets eneste forsøk på nivå fire siden 2005, da det var hele 24 avdelinger i 3.divisjon. Så et eventuelt opprykk vil bety at laget nå kan komme seg til et historisk godt nivå.

Litt av forklaringen bak Gneists gode sesong er signeringene før sesonen. Storm Sebastian Husebø (Fana), Lars-Erik Løwø (Bjarg) og Sondre Konglevoll (Bjarg) kom alle inn med erfaring fra nivået over. I sommer har laget blitt ytterligere styrket. Jesper Hadler-Olsen (Bjarg) og Sander Dyngeland (Os) sørger for å forsterke et allerede godt lag.

For Voss er det enda lengre siden de var i 3.divisjon, siden vi må tilbake til 2013. Da ble det nedrykk, kun tre år etter at de spilte kvalifisering for å rykke opp til 2.divisjon. Men etter 2-1 hjemme mot Austevoll ble det tap 1-4 borte i returen.

Men lørdag kan ett av lagene ta et steg mot opprykk, i det som blir en av høstens første opprykksfinaler i norsk fotball.

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form