Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Ukas breddekamp: Lokaloppgjør og opprykksfinale!

Sandved og Bogafjell spiller om både prestisje og opprykk i 5.divisjon fredag!

UKAS BREDDEKAMP: Sandved - Bogafjell (fredag kl. 18.00)

Noe av det beste med høsten er alle de avgjørende fotballkampene. Kampene som gjør at en vinner står igjen med alt, samtidig som taperen sitter igjen uten noen ting.

Og ekstra herlige er disse kampene når det i tillegg er to naboer som utgjør de to partene i en slik duell.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Slik det blir når Sandved og Bogafjell møtes i Sandnes fredag kveld. For med hjemmelagen på toppen av tabellen, og Bogafjell halsende like bak, kan opprykket avgjøres fredag kveld.

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

Opprykk på spill

Sandved-trener Yngve Hagen, selv en nøkkelspiller for det opprykksjagende mannskapet, gjør ingenting for å dempe stemningen foran oppgjøret som sendes av Sandnesposten.

– Det er ikke utenkelig at det kampen kan ta litt fyr. Det er et vær som byr på taklinger og temperatur. Det er en kamp som betyr mye for begge lag, sier Hagen til avisa.

I en avdeling hvor svært mye skiller de beste fra de svakeste, noe som gjør at begge lagene pøser inn mål, er Sandved serieleder med 43 poeng. Bogafjell er 6 poeng bak, men har samtidig én kamp til gode.

En annen nabo, Ganddal, har sneket seg inn mellom de to etter storseier torsdag. Men med én kamp mer spilt enn Sandved (og dermed to mer enn Bogafjell) må fredagens oppgjør likevel kunne kalles en seriefinale.

For med hjemmeseier ser det utenkelig ut at noen kan nekte Sandved opprykk i år, men med borteseier åpnes avdelingen helt.

– Det er kjekt å spille slike kamper som dette som er av betydning. Nå håper vi på at mange tar turen og lager god gang, legger Hagen til.

Frykter gresset

Selv om Bogafjell er det eneste laget som har slått Sandved i år, da de vant hjemmekampen 3-1, legger treneren presset over på Sandved foran fredagens oppgjør, og mener naturgresset er en fordel for vertene.

– Sandved er favoritter med gressbanen som de spiller på. Vi bare gjøre det vi kan for å bite fra oss. Vi må nok spille på en litt annen måte og jeg ser for meg at det blir mange tette dueller. I en så viktig kamp, hadde jeg håpet at kretsen hadde satt opp en dommertrio, sier trener Arnt Ove Ivesdal til Sandnesposten.

Der Sandved har vist seg som stabiliteten selv, med kun det nevnte tapet for Bogafjell, samt uavgjort mot Austrått, har Bogafjell måtte innse at begge kampene mot Figgjo, som ligger på 4.plass, har endt i tap.

Det er uansett to lag som har imponert i år. Og det er nesten absurd om målforskjellen skal avgjøre i avdelingen. Så langt har Sandved 53 plussmål, mens Bogafjell har 50! Og det kunne vært enda flere, for soleklar jumbo Paradis, som tapte utrolige 0-14 mot nettopp Sandved, stilte ikke til kamp da de skulle møte Bogafjell.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form