Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Ukas breddekamp: Hvem er best på Oslos østkant?

Naboene Grüner og Sagene møtes til toppoppgjør i 5.divisjon torsdag!

Foto: Marius Helgå

UKAS BREDDEKAMP: Grüner - Sagene (torsdag kl. 20.15)

Etter å ha hatt "Ukas breddekamp" fra både by og bygd flere steder i landet har vi denne uka flyttet oss til hovedstaden, og det som blir både et ordentlig nabooppgjør og et toppoppgjør.

Og vi skal til en ganske særegen bane. Dælenga kunstgress ligger klemt inn midt mellom Freia-fabrikken, Grünerhallen og Grünerløkka, og er en av ikke altfor mange elleverbaner innenfor ring 2 i hovedstaden. For i 5.divisjons avdeling 2 ligger Grüner på topp med full pott på sine ni første kamper. På plassen bak ligger Sagene, som så langt har vunnet 7 av 8 matcher.

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

Revansje for TV-tap?

Dermed ligger forutsetningene til rette for at Grüner kan få revansje for et sviende nederlag sist lagene møttes. For forrige møte var tilbake i 2018, den gang Eurosport også sendte breddekamper, og nabooppgjøret var oppvarming foran Vålerenga - Brann samme kveld. Den gang var Sagene sterkest og vant 3-2.

Kanskje ikke overraskende, for Sagene rykket opp, Grüner rykket ned. Men nå er lagene endelig i samme divisjon igjen!

- Denne kampen betyr ganske mye for oss, og spesielt for de av oss som har vært her en stund. Noen av oss var med på TV-kampen, og vi har ikke fått møte dem siden da. Så nå møtes endelig klubbene igjen, sier Grüner-trener Danilo Andres Gundersen Henrique til NorskFotball.com.

Det er ikke alltid nyopprykkede lag klarer å gjøre seg bemerket på et høyere nivå. Men Grüner er definitivt blant lagene som har sørget for å vise at opprykkslag kan gjøre seg gjeldende. For som nyopprykket i 5.divisjon er det imponerende å stå uten poengtap - og det til tross for at Coolbet rangerte dem nederst og ga 15 i vinnerodds før sesongen.

Trener Gundersen Henrique er likevel ikke helt overrasket over at laget hans har gjort det godt.

- Hva skal man si? Vi er et godt lag, og har flere spillere som har spilt i toppfotballen, så vi vet at vi har flere godt spillere. Men vi hadde nok ikke sett for oss å stå uten tap. Men vi har vært heldige med spillerne som har kommet inn.

Blant de mest kjente navnene på laget er Tobias Asbjørnsen (Ullern og Follo) og Bendik Lind (Senja og Ullern), som begge var med på opprykket sist sesong. Før årets sesong kom både Fredrik Allertsen (Tromsdalen og Lyn, blant annet) og Nyemah Brownell (Lyn, Ullern og Harstad) inn med god og lang erfaring fra toppfotballen.

I tillegg er mediebransjen representert ved sportsjournalistene Mats Arntzen (VG) og Jonas Moen Rye (Viaplay).

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

Fra toppen til nedrykk

Der Grüner nå er på full fart oppover i divisjonene, er situasjonen en annen for Sagene. Etter det nevnte opprykket i 2018 var Sagene også et topplag i 4.divisjon, og endte på 3.plass i 2019. Så kom som kjent korona og spolerte 2020, og da breddefotballen endelig fikk spille en halv sesong i høst endte det med nedrykk i høst.

Etter nedrykket takket noen spillere for seg og ble værende i 4.divisjon, mens talentfulle Pakow Bonful gikk til Kjelsås, hvor han i helgen debuterte i 2.divisjon. Men Sagene har likevel vist at de ønsker seg opprykk umiddelbart. Sesongens så langt eneste tap kom mot studentene i OSI.

Med to opprykksplasser i 5.divisjon er det samtidig et veldig realistisk scenario at de to naboene kan ta turen opp sammen.

Drømmer om Vålerenga

På spørsmål om hvor langt Grüner drømmer om å nå, sier treneren at man har tullet litt med at man ønsker å være et lag som vinner 4.divisjon og takker nei til opprykk. Han påpeker at to treninger i uka og et lag som har det hyggelig sosialt er viktig, men har likevel en klar drøm for A-laget:

- Internt sier vi at vi har en drøm om å møte Vålerenga på hjemmebane i første runde av cupen i 2024. Det hadde vært veldig gøy, sier Gundersen Henrique.

For at det skal realiseres må klubben først rykke opp, så ende på øvre halvdel i 4.divisjon, vinne to kvalifiseringsrunder og så håpe at NFF setter dem opp mot Oslos eneste eliteserielag.

Samtidig er Grüner, som mange andre klubber som befinner seg sentralt i en storby, også en klubb med utfordringer. Treneren forteller at da han tok over som trener i 2019, etter å ha vært spiller i noen sesonger, var målet at klubben skulle kunne ha et A-lag å være stolt over.

- Det er ikke en klubb som har mye penger, og vi satser på integrering. Fotballtilbudet er kanskje billigst i Oslo, som det bør være, men vi har liten banekapasitet og lite utstyr. Vi har én bane, som brukes av skolen på dagtid, og er stappfull helt til 22.15 på kvelden.

Treneren drømmer om at man kan få til en klubb hvor talentene ikke nødvendigvis går til klubber som Kjelsås, Lyn og Skeid når de er 13-14 år, men at noen av dem kan bli værende lengre i klubben.

For å få til det er et A-lag etablert høyere i divisjonene et fint virkemiddel. Skulle nabo Sagene bli slått torsdag kveld vil det ikke bare være en revansje for TV-tapet i 2018, det vil også være et langt steg mot opprykk og 4.divisjon.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form